Autor Tema: mala anketa - svjetlo  (Posjeta: 11866 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

mala anketa - svjetlo
« Odgovori #15 u: 08 Ožujka 2006, 22:02:03 »
ajde, ajde.....necemo se svadjati.
Pa du smo da se zabavimo i nasalimo.
mcho racing company

mala anketa - svjetlo
« Odgovori #16 u: 08 Ožujka 2006, 22:02:09 »
Citat: "emirharley"
Obzirom da si bezobrazan i drzak, sta mislis o tome da mi ti nabijes to crveno svjetlo kada se vidimo? Imaces uskoro tu priliku, obzirom da dolazim u Dubrovnik, pa - burum, isprsi se!

Nisam ja drzak.....
Ali ako hoces javi se kad dodes u dubrovnik pa ce mo se vidjet...
Ja sam samo rekao svoje misljenje... a ti si mene sprdao....

mala anketa - svjetlo
« Odgovori #17 u: 08 Ožujka 2006, 22:03:31 »
ja u vecini slucajeve drzim dugo svjetlo,

na otvorenoj cesti je obavezno, a razlogom da izazoves reakciju kod drugih, tj da te primjete...
(eto rookie je to dozivio)
za noramalnog danjeng svijetla, zjenica oka je dovoljno suzena tako da vozaca iz drugo smjera, svjetlo od motora nebi trebalo zaslijepiti...

na ovo me naveo clanak sa motori.hr
a posto sam vidio da ima isto dosta motorista koji bas ne koriste svjetla po danu,
sva sreca da se na novijim motorima sama pale kod startanja motora  :D

http://www.motori.hr/cgi-bin/cl.rr?id=1279

Offline emirharley

• Harley-Davidson Road King Classic FLHRCI
    • http://www.facebook.com/pages/The-First-Sarajevo-Harley-Davidson-Club/121702474647007 http://www.facebook.com/media/set/?set=a.163078797061414.27691.100000778847200&type=3&l=daf8484f07
mala anketa - svjetlo
« Odgovori #18 u: 08 Ožujka 2006, 22:04:44 »
Dogovoreno jarane!

Offline aurellie

mala anketa - svjetlo
« Odgovori #19 u: 08 Ožujka 2006, 22:06:25 »
Citat: "emirharley"
Obzirom da si bezobrazan i drzak, sta mislis o tome da mi ti nabijes to crveno svjetlo kada se vidimo? Imaces uskoro tu priliku, obzirom da dolazim u Dubrovnik, pa - bujrum, isprsi se!

Emire, ohladi se malo.

The machine spirit is with me!

mala anketa - svjetlo
« Odgovori #20 u: 08 Ožujka 2006, 22:07:08 »
kratko svijetlo je obavezno zakonom. Naravno da bi po danu bilo dobro voziti sa dugim svijetlom, ali pretjerano koristenje isatog smanjuje vjek trajanja sjenila u faru......a znamo svi da se sada farovi proizvode od jftinih neizdrzljivih maerijala....
mcho racing company

mala anketa - svjetlo
« Odgovori #21 u: 08 Ožujka 2006, 22:13:57 »
Ja nemam puno izbora, na mom motoru se svjetlo ne moze ugasiti (nema prekidaca). Ako je masina on i svjetlo je on  :?

Dugo ne koristim jer je staverno prejako, tako da vozim sa kratkim.
ometimes you are windshield,
sometimes you are bug...

mala anketa - svjetlo
« Odgovori #22 u: 08 Ožujka 2006, 22:14:09 »
Citat: "omcho"
kratko svijetlo je obavezno zakonom. Naravno da bi po danu bilo dobro voziti sa dugim svijetlom, ali pretjerano koristenje isatog smanjuje vjek trajanja sjenila u faru......a znamo svi da se sada farovi proizvode od jftinih neizdrzljivih maerijala....

eto kod x8 imam dva fara oba imaju H7 tako da je svejedno koji gori ;)
mislim da H7 i ne grije toliko ?!?

ja sam jos '93 drzo svjetla upaljena i sjecam se ko danas pregorilo mi svijetlo na APN6 i idem promjeniti kada ne mogu, sjenilo se rastoplio i zablokiralo zaruljicu...

mala anketa - svjetlo
« Odgovori #23 u: 08 Ožujka 2006, 22:31:42 »
H7 je samo oznaka za oblik zarulje. Temperatura joj se odredjuje oznakom za wate.
A vjerovatno ako su je oni napravili tako, da je i testirana na neki odredjeni vjek. I ona i sjenilo. Ali mislim da nijedan proizvodjac moora nije napiso da se preporuca voziti pod dugim svijetlom. Pa ni kablovi ne bi izdrzali takva zagrijavanja i opterecenja.
mcho racing company

mala anketa - svjetlo
« Odgovori #24 u: 08 Ožujka 2006, 22:41:22 »
H7 je samo oznaka za oblik zarulje. Temperatura joj se odredjuje oznakom za wate.
A vjerovatno ako su je oni napravili tako, da je i testirana na neki odredjeni vjek. I ona i sjenilo. Ali mislim da nijedan proizvodjac moora nije napiso da se preporuca voziti pod dugim svijetlom. Pa ni kablovi ne bi izdrzali takva zagrijavanja i opterecenja.

Da ja nesto tebe pitam......
Meni otkako je dosao ovaj novi zakon posle dvije zarulje.....
Oba dva puta kratko svijetlo a dugo bi radilo.....
Je li to do zarulje ili meni nesto s kabelima ne valja....

Inace zarulja mi je R2 slicna ko na apenu....
I za 12V 45/40W....
U cemu bi mogao bit problem... :dontknow:

mala anketa - svjetlo
« Odgovori #25 u: 08 Ožujka 2006, 22:45:17 »
ako pricamo o dt 125r u njih je to obicno do reglera.....varira m u struja, a kako najvise koristis kratko...tako ono i strada.
mcho racing company

mala anketa - svjetlo
« Odgovori #26 u: 08 Ožujka 2006, 22:46:59 »
Emire i Bajac,ohladite malo.Ajde rukujte se i sve zaboravite.

Ja nikad svjetlo i ne gasim.U gradu vozim samo sa kratkim a cim izadjem van grada imam ukljuceno dugo svjetlo i vise ne prebacivam na kratko dok ne dodjem u grad ili spremim motor u garazu.I ne brine me jeli vanka sunce,kisa,snijeg ,sjekire itd.Sigurno sam bolje vidljiv sa dugim svjetlom.
A sto se tice zvuka motora,auspuha.Na otvorenoj cesti na tolikim udaljenostima su male vjerojatnosti da nas neko moze cuti.Grad je druga prica ali se niko nije zapito da li,a ja mislim da da,vecina vozaca po gradu ima upaljenu jaku muziku pa nas opet ne mogu cuti.
Zato nam jedino preostaju svjetla.Dobra tema.
Bajac???
“Netko mora nastaviti ostvarivati snove poslije Honde a to je BMW”

mala anketa - svjetlo
« Odgovori #27 u: 08 Ožujka 2006, 22:50:07 »
Ljudi ovo se dobro zategnulo, a da malo ohladite...
I nemojte ljutit Emira, ipak je Master foruma.

mala anketa - svjetlo
« Odgovori #28 u: 08 Ožujka 2006, 22:50:46 »
ako pricamo o dt 125r u njih je to obicno do reglera.....varira m u struja, a kako najvise koristis kratko...tako ono i strada.

jes o dt-u govorim......
A da stavim halogenu.....bi li isto bilo... :?:  :?:
Jer sam nasao jenu sta mi pase na dt-a ali sam nasao u katalogu.....
tesko je za nabavit....
evo to je ova pod brojem 6....
A na motoru mi je ova pod brojem 8....

http://louis9.louis.de/katalog2006/pages/628.pdf

mala anketa - svjetlo
« Odgovori #29 u: 08 Ožujka 2006, 22:57:22 »
razliku ces primjetiti samo u luxazi i boji svijetlosti. Halohene zarulje imaju vecu luxazu i na manjoj watazi jer zarna nit gori u plinu i imaju bjeliju svijetlost. Obicne zarulje koriste vakum i daju zuto svijetlo. Ako ona ima izgoriti zbok oscilacije u naponi....izgorit ce ona, ma koja da bila. I dobeo bi bilo da provjeris masu na motoru, to isto zna biti uzrok izgaranja.
mcho racing company