Autor Tema: Kočiona tekučina ili ti ga "Glicerina"  (Posjeta: 16851 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline emirharley

• Harley-Davidson Road King Classic FLHRCI
    • http://www.facebook.com/pages/The-First-Sarajevo-Harley-Davidson-Club/121702474647007 http://www.facebook.com/media/set/?set=a.163078797061414.27691.100000778847200&type=3&l=daf8484f07
Odg: Kočiona tekučina ili ti ga "Glicerina"
« Odgovori #15 u: 15 Srpnja 2008, 09:19:57 »
Vidite kako je sve relativno:  DOT  5,1  je smrt za moj motocikl,  a  DOT  5,0  cisto zlato.

Principijelno, DOT 3 i DOT 4 su slicne zivotinje i mogu se mijesati, ali osnovna razlika je u "tacki kljucanja", obzirom da je to za DOT 3 na 205 stupnjeva (suho) i 140 stupnjeva (mokro), a DOT 4 na 227,22 stupnja (suho) i 155 stupnja (mokro), tako da se i DOT 3 i DOT 4 mogu mijesati medjusobno i sa DOT 5,1, ali nikako sa DOT 5,0.
« Zadnja izmjena: 15 Srpnja 2008, 09:48:11 od emirharley »

Offline Rookie

• Z1000 / Piaggio X7 250 i.e./ Piaggio Energy mc1
« Odgovori #16 u: 15 Srpnja 2008, 10:31:43 »
jer je DOT 5.0 na silikonskoj bazi za razliku od ostalih...
-AKO NEZNAS PSOVAT,KUPI TOMOS-a*  
 :peace:  (èita se ruki)

Offline aurellie

« Odgovori #17 u: 24 Srpnja 2008, 17:54:16 »
Za mali nfo: "ATE" je firma koja radi sve kočione komponente tj od kliješta za kočenje,brtvenih gumica,disk pločica-pakni-diskova,kočionih crijeva,master cilindara i naravno kočione tekučine...  i koriste se kao tvorniča ugradnja u dost marki automobila tako da nije neka no-name čang-šlang firma
a uostalom na njihovoj stranici stoji i ovo

"  ATE has been a trusted brand name in Europe for 100 years. From the introduction of the first hydraulic brake system in 1926 to developing the first antilock braking system prototype in 1967, the ATE brand has a rich history of innovation and experience."

Al budimo realni ja i da vodu nalijem to bi radilo jer brenza se rjetko koristi :mrgreen:

Kako je manje više jasno da si ti i prije otvaranja topica odlučio koju ćeš glicerinu ulit, najbolje da tako i napraviš pa da budeš mirne duše. Ako ne valja lako ćeš saznat  ;D

The machine spirit is with me!

Offline Rookie

« Odgovori #18 u: 25 Srpnja 2008, 18:20:16 »
donekle si u pravu al ipak se treba raspitat ako falim da nesaznam kasno  :cry: :mrgreen:

« Odgovori #19 u: 25 Srpnja 2008, 19:16:18 »
donekle si u pravu al ipak se treba raspitat ako falim da nesaznam kasno  :cry: :mrgreen:
Ajde bogati, šta se ima za falit, ili ćeš ulit ili nećeš?
Malo pažljivije isprobavaj kočnice prvih parsto metara, na nekoj nizbrdici ih drži malo duže za vidit kako se ponašaju kad se ugrije tekućina, i to je to.
Za ne falit, ulij prvo samo u prednju (nek zadnja ostane ko safety), i ako nakon testiranja ne bude problema, ulij i u zadnju.
At the end of time, a moment will come when just one man remains.
Then the moment will pass. Man will be gone.
There will be nothing to show that we were ever here... but stardust.

« Odgovori #20 u: 25 Srpnja 2008, 21:57:08 »
Ajde bogati, šta se ima za falit, ili ćeš ulit ili nećeš?
Malo pažljivije isprobavaj kočnice prvih parsto metara, na nekoj nizbrdici ih drži malo duže za vidit kako se ponašaju kad se ugrije tekućina, i to je to.
Za ne falit, ulij prvo samo u prednju (nek zadnja ostane ko safety), i ako nakon testiranja ne bude problema, ulij i u zadnju.
pametno zboris :thumbsup:

Offline Rookie

« Odgovori #21 u: 26 Srpnja 2008, 14:48:39 »
inače sam pekar pa neznam te stvari  ;) :thumbsup:

« Odgovori #22 u: 26 Srpnja 2008, 22:06:10 »
Točno Vuka

ima ona straaaa
kod postolara najgore postole...... [smilie=jive]
pa je neke strah :think: :doh: da kod pekara ne bude najgora pogača  :klanjase: :yes: :paranoid:

:biker2: :biker2: :biker2: [smilie=lolroll] [smilie=lolroll] [smilie=lol] [smilie=lol]
kako ono ide kod mehaničara.......................... nastavi niz  :evil: :twisted: [smilie=anger] [smilie=anger]
a relaciji split solin split nekad i do ciova(joke jesi zadovoljan)

« Odgovori #23 u: 26 Kolovoza 2008, 11:47:18 »
Vidite kako je sve relativno:  DOT  5,1  je smrt za moj motocikl,  a  DOT  5,0  cisto zlato.

Principijelno, DOT 3 i DOT 4 su slicne zivotinje i mogu se mijesati, ali osnovna razlika je u "tacki kljucanja", obzirom da je to za DOT 3 na 205 stupnjeva (suho) i 140 stupnjeva (mokro), a DOT 4 na 227,22 stupnja (suho) i 155 stupnja (mokro), tako da se i DOT 3 i DOT 4 mogu mijesati medjusobno i sa DOT 5,1, ali nikako sa DOT 5,0.
hmm...

dali je DOT 4 ulje dovoljno recimo za upotrebu na stazi ili se mora livati DOT 5 (ili ovaj DOT 5.1.. koja je razlika između njega i DOT 5 uopče osim šta je ovaj na silikonskoj bazi, ima li značajne razlike u krajnjoj temperaturi?)

Offline Rookie

« Odgovori #24 u: 26 Kolovoza 2008, 14:37:25 »
sve tio je na guglu..... uglavnom ovaj silikonski nije bas za sve vrste cilindara-gumica....

Nalio sam DOT4 kako i pise u manuals-ima... ulje je orginal za VW i sve su brojke zadovoljavajuče za moje potrebe :mrgreen: Mjenja ce se 1om godisnje kad je đabe :mrgreen:

Offline emirharley

• Harley-Davidson Road King Classic FLHRCI
    • http://www.facebook.com/pages/The-First-Sarajevo-Harley-Davidson-Club/121702474647007 http://www.facebook.com/media/set/?set=a.163078797061414.27691.100000778847200&type=3&l=daf8484f07
« Odgovori #25 u: 26 Kolovoza 2008, 22:53:12 »
Nasuprot opce prihvacenom misljenju da se kociona tekucina mora mijenjati svake dvije godine, imam strucna uvjeravanja sa vise strana i od izvora kojima vjerujem, da to uopce nije tako i da kociona tekucina moze pooootrajati duzi period i bez mijenjanja......

Sto se tice jednog gornjeg posta, ako se uspe pogresna tekucina u odnosu na postojecu, nije problem sila kocenja - kocice svakako u prvo vrijeme - nego to sto ce se u kratkom roku sje*ati sve gumice i eto ti problema:  curi, pa samim time - ne koci.

Offline Laske

« Odgovori #26 u: 27 Kolovoza 2008, 15:20:28 »
Ne znam baš puno o toj teoriji o ne mijenjanju glicerine jaaako dugo... Na mome smo mijenjali (Rookie mijenja povoljno  ;D ) nakon 2 i po godine i ono crnilo koje smo ispustili mi nije baš ostavilo dojam dobre glicerine !
Laske

Offline aurellie

« Odgovori #27 u: 27 Kolovoza 2008, 22:34:21 »
Nasuprot opce prihvacenom misljenju da se kociona tekucina mora mijenjati svake dvije godine, imam strucna uvjeravanja sa vise strana i od izvora kojima vjerujem, da to uopce nije tako i da kociona tekucina moze pooootrajati duzi period i bez mijenjanja......

Kako zadnju kočnicu koristim otprlike jednom mjesečno nisam mijenjao u njoj glicerinu jedno 3 godine, kočnica je radila ALI u posudi se glicerina pretvorila u nekakvu gustu ljepljivu smjesu od čijeg smrada mi se rigalo, a gumeni dihtung koji je bio potopljen u nju je imbufao i nakon otvaranja posude je iskočio van i više nije mogao stat na svoje mjesto.

Kao i svakom drugom "ulju" stanje se moe otprilike vidit po boji pa kad nešto što je prije bilo čisto i prozirno postane crno onda to sigurno nije dobro. Kako i sam voliš kopat po motoru to si sigurno vidio pa neznam zašto prije vjeruješ nekome sa strane nego samom sebi  :)

The machine spirit is with me!

Offline Rookie

« Odgovori #28 u: 27 Kolovoza 2008, 22:56:00 »
harley je tehnologija jos od vrjeme Jeep willis-a a ta tehnologija radi i na što bilo,samo daj  :mrgreen:

Back na temu. Pa da.... tekučina em promjeni boju em se snizava točka vrelišta (kod automobila se to gleda na svakom teh pregledu) tako dakle da taj aparat koji ispitiva vrelište tekučine ipak vidi razliku u novoj i staroj tekucini.
Posto je smjsna količina tekučine za brenze onda neznam sto je problem dat 100kuna u 2godine....
Ja je imam đabe i sad je izmjena svaku god...

Offline Laske

« Odgovori #29 u: 28 Kolovoza 2008, 08:19:02 »
Eto narode, navali ! Rookie ima đabe !!!  :mrgreen:

Btw. kada smo mijenjali na mom motoru, potrošili smo 2-3 dl glicerine, dakle Rookie, ni 20-30 kn godišnje ! Zašto onda ne mijenjati, a Rookie mijenja povoljno !  ;D
Laske