Autor Tema: Kočiona tekučina ili ti ga "Glicerina"  (Posjeta: 16836 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Rookie

• Z1000 / Piaggio X7 250 i.e./ Piaggio Energy mc1
Kočiona tekučina ili ti ga "Glicerina"
« u: 12 Srpnja 2008, 21:30:02 »
Dakle stiglo vrjeme promjene pa me zanimaju vasi prijedlozi i iskustva....
 Imam ponudu "ATE Super Blue Racing Brake Fluid" 1l jer je ostalo viška nakon izmjene na jednom bike-u. Nas forumas iz đermany preporučava ovo ulje i da je đast fajn (on ga koristi).

NOTE TO FLORIDA RESIDENTS ONLY: ATE Super Blue Racing Brake Fluid,
due to its blue color, cannot be registered in and is not DOT-approved
for street cars in Florida.

ATE Super Blue Racing High Performance Brake Fluid is designed to excel within the extreme demands made on a race vehicle and exceeds all DOT4 standards. It is compatible with and will mix well with most DOT3, DOT4, or DOT 5.1 fluids.

The formula offers a minimal drop in boiling point resulting in a long-lasting fluid that may not need to be changed for up to 3 years under normal highway driving conditions. Products with a lower wet boiling point have to be replaced considerably more often (e.g., DOT3 products should be replaced annually). The overall high dry and wet boiling points make this fluid an excellent choice for street driven vehicles, too, where brake fluid is flushed less frequently than that in race-driven vehicles.

Features/Benefits of ATE Super Blue Racing Brake Fluid:

Blue tint of fluid makes bleeding brakes easier
Ideal for race use, excellent choice for street driven vehicles, too
Boiling point minimum: 536 degrees F
Wet boiling point minimum: 388 degrees F
Viscosity at -104 degrees F: max 1,400 mm 2/5
Designed to last up to 3 years under normal highway driving conditions

-AKO NEZNAS PSOVAT,KUPI TOMOS-a*  
 :peace:  (èita se ruki)

Offline bubson

• KAWASAKI 636
    • http://www.buba-moto-servis.hr
Odg: Kočiona tekučina ili ti ga "Glicerina"
« Odgovori #1 u: 13 Srpnja 2008, 01:16:13 »
normalno da valja, ali ja volim MOTUL, (vjerovatno je stvar u glavi i ništa više) :thumbsup:
APN 6s automatsko paljenje   nogom 6 puta sna¾no !!!

Offline aurellie

« Odgovori #2 u: 13 Srpnja 2008, 12:49:55 »
Ja lijevam bilo koju dot4+ glicerinu. Ako je netko na forumu primjetio razliku između glicerina neka slobodno iznese svoje dojmove  ;D

The machine spirit is with me!

Offline Rookie

« Odgovori #3 u: 13 Srpnja 2008, 15:03:44 »
ja je sigurno necu primjetit osim eto ajd plavih mrlja nakon izmjene  :mrgreen:  Nisam trkač pa ovo pregrijavanje na nekim temp necu ni osjetit  :mrgreen: Idem s ovom fancy blue kad nema zelene  :D

« Odgovori #4 u: 13 Srpnja 2008, 18:36:31 »
NOTE TO FLORIDA RESIDENTS ONLY: ATE Super Blue Racing Brake Fluid,
due to its blue color, cannot be registered in and is not DOT-approved
for street cars in Florida.
Nije u skladu sa standardom. Vozite tehnički neispravan motor. Kraj priče.

It is compatible with and will mix well with most DOT3, DOT4, or DOT 5.1 fluids.
Pitajte bilo kojeg meštra šta se razumi u kočnice i reć će vam da se kočiona ulja NE SMIJU MIŠAT.

The formula offers a minimal drop in boiling point
Minimalno sniženo vrelište? Koliko god da je MINIMALNO sniženo, ne valja.

resulting in a long-lasting fluid that may not need to be changed for up to 3 years under normal highway driving conditions..
Pa i inače se minja uglavnom nakon 2-3 godine. What's the point?

Sve u svemu, proizvod namijenjen izvlačenju novaca iz takuina, ničemu drugo.

Evo malo čitabe: http://www.afcoracing.com/tech_pages/fluid.shtml
At the end of time, a moment will come when just one man remains.
Then the moment will pass. Man will be gone.
There will be nothing to show that we were ever here... but stardust.

Offline Rookie

« Odgovori #5 u: 13 Srpnja 2008, 21:16:56 »
problem je u tome sto su meštri jos na staroj školi iz proslog stoljeca kad je zakon bila modriča trajal i tigar....  ATE je ozbiljna firma i cim je napisano to stoji.

Offline aurellie

« Odgovori #6 u: 13 Srpnja 2008, 23:04:45 »
Nikad nisam čuo za njih pa neću govorit jesu li dobri ili loši, ali argumenti im nisu baš nešto  ;D  Tipa da plava boja omogućava lakše mijenjanje  ;D ;D

Ako imaš to ulje sad tu i besplatno, upotrijebi ga
a ako ga nemaš i tek ga trebaš kupit onda kupi po litre kastrola ili motula za umjerenu količinu para i imaš doživotnu zalihu (za motor naravno)

The machine spirit is with me!

« Odgovori #7 u: 13 Srpnja 2008, 23:47:13 »
Ja mijenjam glicerinu svakih cca 6 mjeseci... j... budalu, sto je sigurno je sigurno...  :mrgreen:
Previse puta su mi blokala klijesta na crossu.  [smilie=anger]
“I have had to fight like hell and fighting like hell has made me what I am. I tried so hard and got so far but in the end it doesn't even matter. I had to fall to lose it all but in the end it doesn't even matter.”

« Odgovori #8 u: 14 Srpnja 2008, 00:24:57 »
Ina je zakon-uk-4 forever  :lol:
nisam brz,ali sti¾em

« Odgovori #9 u: 14 Srpnja 2008, 08:29:47 »
Ako imaš to ulje sad tu i besplatno, upotrijebi ga a ako ga nemaš i tek ga trebaš kupit onda kupi po litre kastrola ili motula za umjerenu količinu para i imaš doživotnu zalihu (za motor naravno)
Spoken like a true prodigy.
 :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:

ATE je ozbiljna firma...
I INA je ozbiljna firma  :big_smile:, pa isto kod njih ne kupujem ništa osim tekućine za stakla.

... i cim je napisano to stoji.
Pisalo je i na bukvi...

:mrgreen:

Anyway, ko što Relja reče... ako imaš mukte, ništa te ne košta ulit, a ako tek tribaš razbit kasicu prasicu, bolje za te novce uzet nešto provjereno.
At the end of time, a moment will come when just one man remains.
Then the moment will pass. Man will be gone.
There will be nothing to show that we were ever here... but stardust.

Offline emirharley

• Harley-Davidson Road King Classic FLHRCI
    • http://www.facebook.com/pages/The-First-Sarajevo-Harley-Davidson-Club/121702474647007 http://www.facebook.com/media/set/?set=a.163078797061414.27691.100000778847200&type=3&l=daf8484f07
« Odgovori #10 u: 14 Srpnja 2008, 10:14:19 »
Moje malo misljenje:  Shepa 100% u pravu.

Za one koji ne znaju, tekucina za ulje se ne smije niti u snu mijesati sa nekom drugom, evo npr, vozaci H-D ponekada pomijesaju iz neznanja DOT 5,0 i DOT 5,1, kao...slicno je to, eto skoro isti broj...a cinjenica je da je to potpuno drugaciji kemijski sastav i 100% sigurno ce te ta kocnica iznevjeriti, odnosno propasti, a gumice biti izgrizene - znaci, curenje u najboljem slucaju.....

Oprez sa kocionim tekucinama, ako niste verzirani, bolje sam sebe malo educirati, pa tek onda donostiti ispravne odluke.....Ja osobno preferiram samo ono sto proizvodjac motocikla sugerira..............

« Odgovori #11 u: 14 Srpnja 2008, 13:10:18 »

Za one koji ne znaju, tekucina za ulje se ne smije niti u snu mijesati sa nekom drugom
valjda mislis na tekucine za kocnice..djelomicno si u pravu, to sto govoris odnosi se na sva sinteticka ulja dok mineralna jako dobro podnose mjesanja i mozes dobit medjuvrijednost :yes:

Offline emirharley

• Harley-Davidson Road King Classic FLHRCI
    • http://www.facebook.com/pages/The-First-Sarajevo-Harley-Davidson-Club/121702474647007 http://www.facebook.com/media/set/?set=a.163078797061414.27691.100000778847200&type=3&l=daf8484f07
« Odgovori #12 u: 14 Srpnja 2008, 15:49:27 »
Obzirom da je trips primijetio krupnu gresku koju sam napravio tokom pisanja posta, to sada postavljam ispravljenu verziju.

Trips, hvala :thumbsup:

Za one koji ne znaju, kociona tekucina/ulje se ne smije niti u snu mijesati sa nekom drugom, evo npr, vozaci H-D ponekada pomijesaju iz neznanja DOT 5,0 i DOT 5,1, kao...slicno je to, eto skoro isti broj...a cinjenica je da je to potpuno drugaciji kemijski sastav i 100% sigurno ce te ta kocnica iznevjeriti, odnosno propasti, a gumice biti izgrizene - znaci, curenje u najboljem slucaju.....

Oprez sa kocionim tekucinama, ako niste verzirani, bolje sam sebe malo educirati, pa tek onda donostiti ispravne odluke.....Ja osobno preferiram samo ono sto proizvodjac motocikla sugerira..............

Offline Rookie

« Odgovori #13 u: 14 Srpnja 2008, 20:36:55 »

I INA je ozbiljna firma  :big_smile:, pa isto kod njih ne kupujem ništa osim tekućine za stakla.
Pisalo je i na bukvi...

:mrgreen:

To je vec Hrvatski um s unaprijed predpostavljenim da nase nista nevalja a strano je odlično... tipični hrvatski sindrom  :mrgreen:
al i nemora bit jer ima ona "100 žena 200 sisa"
To relja:
Nikad nisam čuo za njih pa neću govorit jesu li dobri ili loši, ali argumenti im nisu baš nešto  ;D  Tipa da plava boja omogućava lakše mijenjanje  ;D ;D

Ako imaš to ulje sad tu i besplatno, upotrijebi ga
a ako ga nemaš i tek ga trebaš kupit onda kupi po litre kastrola ili motula za umjerenu količinu para i imaš doživotnu zalihu (za motor naravno)

Jap..ostalo je viska nakon mjenjanja na jednom motorinu pa je ovo "gratis family pack" 
Sto se tice tog s mjenjanjem... vjerovatno se misli na kaksu izmjenu jer je plave boje pa dok mjenjas vidis da je dosla "nova" glicerina prvi put pogotovo a vremenski boja potamni valjda...

Za mali nfo: "ATE" je firma koja radi sve kočione komponente tj od kliješta za kočenje,brtvenih gumica,disk pločica-pakni-diskova,kočionih crijeva,master cilindara i naravno kočione tekučine...  i koriste se kao tvorniča ugradnja u dost marki automobila tako da nije neka no-name čang-šlang firma
a uostalom na njihovoj stranici stoji i ovo

"  ATE has been a trusted brand name in Europe for 100 years. From the introduction of the first hydraulic brake system in 1926 to developing the first antilock braking system prototype in 1967, the ATE brand has a rich history of innovation and experience."

Al budimo realni ja i da vodu nalijem to bi radilo jer brenza se rjetko koristi :mrgreen:

Offline Laske

« Odgovori #14 u: 15 Srpnja 2008, 09:06:03 »
Freška info iz Kawasaki ovlaštenog servisa u Dbk: MOTUL DOT 5.1
Laske