Autor Tema: Veliki vozači  (Posjeta: 5420 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline f6

Odg: Veliki vozači
« Odgovori #15 u: 16 Lipnja 2008, 20:34:39 »
Wayne je bija stroj za pobjede, a Kevin lud ko kupus...
To san pratija ko klinjo na tv-u, i iako je Rainey uglavnom pobjeđiva, Schwantz mi je bija uvik draži, jer nije kalkulira već je vozija isključivo da pobijedi, i po cijenu pada.
Mislim da je po broju padova isprid Schwantza jedino McCoy.

Tek kad je Rainey osta paraliziran, Schwantz je osvojia prvenstvo, njegov jedini naslov u 500 ccm karijeri.
Nakon toga je odvozija još dvi sezone i presta se trkat.
Bez Raineya više nije imalo smisla.

P.S. Znam da je topic Wayne Rainey, ali ne spomenut u tom topicu Schwantza, to je ka pričat o Prostu, a ne spomenit Sennu.
Jedno bez drugog ne ide.

Nije ovo topic Wayne Rainej nego Veliki vozači. Znači da bi bilo poželjno da netko stavi tekst o nekom drugom vozaču, nevažno da li je to Agostini, Schwantz ili neko treči  :thumbsup:
pozdrav moto Foruma¹ima-ma gdje bili

« Odgovori #16 u: 17 Lipnja 2008, 15:50:01 »
Nije ovo topic Wayne Rainej nego Veliki vozači. Znači da bi bilo poželjno da netko stavi tekst o nekom drugom vozaču, nevažno da li je to Agostini, Schwantz ili neko treči  :thumbsup:
Oooo, pa onda je u redu...
Naime, nakon šta je Rainey oštetija leđnu moždinu (po meni na najgluplji mogući način: na brazdama izletne šljunčane zone. Život mu je upropastilo ono što je zamišljeno da spašava živote.), započinje vladavina Micka Doohana... jednog od najvećih vozača ikad, ima je 5, ili 6 prvenstava za redom na svojoj vjernoj Hondi.
Mislim da je i danas među prvima po broju pobjeda, a upravo za njega je bilo karakteristično izlaženje iz okuke "u boku" (znači, nije to patentira McCoy, on je to samo izdiga na višu razinu).
Nakon Schwantza, meni najdraži vozač.

EDIT: Blažena Wikipedia, ipak samo 5 uzastopnih prvenstava... pravi ValeRossi 90-ih... :big_smile:
« Zadnja izmjena: 18 Lipnja 2008, 09:24:49 od Shepa »
At the end of time, a moment will come when just one man remains.
Then the moment will pass. Man will be gone.
There will be nothing to show that we were ever here... but stardust.

« Odgovori #17 u: 17 Lipnja 2008, 18:27:01 »
Ne poznam puno motogp ali vidio sam negdje prilog o mccoy-u. Lik je zakon, njegov stil vožnje je zanimljiv i uzbudljiv i interesantan za gledat  :thumbsup: :thumbsup: Za Rainey-a sam čuo ali do sad nisam znao ništa o njemu...

DA, provaj nabavit snimke dok je bila jos GP500 klasa i dok je McCoy vozio red bull yamahu... hahahahha.... Cini mi se broj 55...  :think: :klanjase:
*Kiss french, ride Italian*

Offline f6

« Odgovori #18 u: 24 Travnja 2011, 19:35:39 »
Evo, ova tema je malo zahrđala, ali mislim da je deanas pravi trenutak da je aktiviramo. Prije osam godina poginuo je jedan od najtalentiranijih vozača tog vremena, japanac Daijiro Kato.

http://gol.hr/clanak/rubrika/automoto/video-osam-godina-od-strasne-tragedije-koja-je-rastuzila-automoto-svijet.html
pozdrav moto Foruma¹ima-ma gdje bili

« Odgovori #19 u: 24 Travnja 2011, 19:44:42 »
Garry McCoy (The Slide King) - što je on sve vozio u karijeri, sigurno najsvestraniji od svih vrhunskih vozača.
Trenutno vozi Triumph 675 u svjetskom prvenstvu SuperSport.

Ne znam koliko mu danasnje makine (uzevsi u obzir silnu pomoc elektronike) omogucuju voznju sa stilom koji ga je i proslavio... Al se svejedno sjecam njega na 2t Yamahi 500 i na RS3 cube :D manijak...  :thumbsup:
*Kiss french, ride Italian*