Autor Tema: Popravak rezervara  (Posjeta: 4544 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Rookie

• Z1000 / Piaggio X7 250 i.e./ Piaggio Energy mc1
Popravak rezervara
« u: 18 Siječnja 2008, 22:09:43 »
 Pošto bi trebalo poradit na izvalčenju malene udubine na rezervaru  raspitao sam se i sve ok. Al spominjali su i vakum i kargavanje polugicom s unutarnje strane pa i s onom alatkom koja zavari i čupka pa odvari (najbolje je tako opisat  :mrgreen: )
E pa sam konto ajd nema problema.... valjda iznutra nece bit kakvih pucanja zastitnog sloja (ako postoji)...
 Međutim naiđoh na par komentara (izvor motori.hr)

"Moj ti je savjet ako ta udubina nije preduboka (do 0,5cm) recimo, bolje je pokitaj jer ako ideš izvlačit sa spoterom onda će ti se oštetit unutarnji zaštitni sloj u rezervoaru i s vremenom će ti počet korodirati. Dokazano u praksi jer se bavim lakiranjem i imao sam iskustva sa tim problemima."

"slobodo nagitaj, smo koristi alu git (sadrzi alu opiljke). Svako izvlacenje dovodi do toga da krene korozija u rezervoaru. Mesto udara je visoko i cesto ce da bude iznad nivoa goriva. Zastita  definitivno otpada kod isparavljanja. Garantujem da git nece otpasti-puci-usahnuti ako odradi neko ko zna. Samo trazi da ga stavi pod IC lampu da git potone koliko treba odmah, a ne 2 meseca nakon bojanja."

Eto vjerujem da imate kakvih saznanja sto se tiče ove tematike  :mrgreen:
-AKO NEZNAS PSOVAT,KUPI TOMOS-a*  
 :peace:  (èita se ruki)

Odg: Popravak rezervara
« Odgovori #1 u: 19 Siječnja 2008, 15:41:46 »
ma daj... jel ima stvarno iko ko to radi u gradu s vakumom al da fakat zna a ne da mi ostaju oziljci po rezervaru, dt je popravljen, samo jos rezervar moram "izvuc" u normalno stanje, pa ako neko zna nek javi....
dvotaktna munja

« Odgovori #2 u: 19 Siječnja 2008, 16:00:10 »
ima u cavtatu jedan sto radi na vakum...

« Odgovori #3 u: 19 Siječnja 2008, 17:32:11 »
dobar mu je vakum,čekić omotan krpom pa udri.meni je izvlačio vrata na autu pa sam moro kupit nova nakon njegovog vakuma
nemamo ništa,ostala samo plava crta

« Odgovori #4 u: 19 Siječnja 2008, 19:26:44 »
Kako rezervara korodira u XT-a da su to cudesa...
Ja sam ga jednom "izvlacio" i nakon toga svakih 5 dana sam cistio karburator i stavljao duple filtere goriva koji se ruzinom nakupe za par dana i opet sve ispocetka...
Postoji neka tvornica oko Karlovca koja rezervar plastificira iznutra nekom tekucinom,ali zaboravih kako se zove...  :roll:
“I have had to fight like hell and fighting like hell has made me what I am. I tried so hard and got so far but in the end it doesn't even matter. I had to fall to lose it all but in the end it doesn't even matter.”

« Odgovori #5 u: 19 Siječnja 2008, 19:33:38 »
ja sam čuo za nekog u mokosici, zapravo u komolcu tamo oko pema ( čega već ) limar?? jel ga ko zna ???
dvotaktna munja

« Odgovori #6 u: 19 Siječnja 2008, 19:39:31 »
znamo ga tonći pavlović u knežici ima čovjek iskustva a i motorista je pa razumije sve nevolje oko motora
nemamo ništa,ostala samo plava crta

« Odgovori #7 u: 19 Siječnja 2008, 21:33:38 »
Mislim da ti je komentar koji su naveo u prvome postu dovoljno relevantan za odabir metode popravka.. Sam mozes procjeniti ima li ostecenja na unutrasnjem sloju koji stiti rezervar, i odabrati zelis li zakitati ili izvlaciti varenjem. Gledao sam na stranim kanalima kako se popravljaju udubljenja na limu pomocu polugica kojima se "masira" mjesto obrade i pokusava vratiti u prvobitni polozaj, pod uvjetom da nisi probio lak s vanske strane, ako jesi - tradicionalne metode odaberi.. U svakom slucaju, sretno i javi kako je proslo.
RDAVA

« Odgovori #8 u: 22 Siječnja 2008, 10:58:32 »
znamo ga tonći pavlović u knežici ima čovjek iskustva a i motorista je pa razumije sve nevolje oko motora

Tonći svakako!!! KRALJ!!!  :thumbsup:
--
Br¾e nisam mogo, sporije nisam htio

« Odgovori #9 u: 22 Siječnja 2008, 11:32:38 »
jel radi s vakumom ili, ima li ko njegov broj
dvotaktna munja

« Odgovori #10 u: 22 Siječnja 2008, 15:32:39 »
Neka ti napravi vjetrobran od pvc,bit ce ti super Odlicno [smilie=lolroll]
...rodila mama pametno dite...