Autor Tema: Motori i zdravlje  (Posjeta: 8322 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Motori i zdravlje
« u: 24 Studenoga 2007, 17:09:35 »
Evo jedna opca tema!Da ja malo uletim sa brigom o zdravlju.
Upala bubrega,upala sinusa,upala mišića,sve to dolazi zbog ne nošenja profesionalne opreme tj.zbog vjetra pri velikoj brzini.To su najčešće bolesti motorista.
Na kraju krajeva i nagluhost.A zdravlje treba čuvati dok se može,kad se zdravlje izgubi,teško ga je vratit nazad,problemi se redaju.

A da li ste čuli za rak prostate?Naravno da jeste.Jedna od najčešćih uzroka smrti kod muškaraca starije dobi.
Muškarci iznad 45 godina trebali bi bar jednom godišnje ići na pregled prostate,ma kolko to bilo neugodno!
Neka istraživanja su pokazala da su biciklisti ugrožena skupina jer sjede na prostati,a da to ima efekta te češć od drugih imaju rak prostate,al ništa od toga nije znanstveno dokazano!
Simptomi su
    * učestalo mokrenje, pogotovo noću;otežano mokrenje;
    * nemogućnost održavanja normalnog mlaza ("stane, pa krene");bol i pečenje prilikom mokrenja
    * krv u urinu.
Rano otkrivanje uvelike doprinosi liječenju  :thumbsup:

Ali ovu temu sam pokrenuo jer sam naletio na nešto drugo na internetu:
http://www.motorcyclecancer.com/
Motorcycle Cancer

Dakle,postoji ova knjiga,u kojoj autor pretpostavlja da motori zrače motoriste i pospješuju nastanak raka,raka pluća,raka crijeva,prostate....
Dakle kaže da postoji elektromagnetsko zračenje motora,koje najviše utječe na rak prostate,zato što prostatom praktički sjedimo na motoru i najviše je izložena zračenju.

Što se mog mišljenja tiče,ne vjerujem u to,iako bi knjigu volio pročitati.
Sve su to puka nagađanja,iako su dokazali da motor emitira zračenja,mislim da to nema veze u ovom slučaju.Bar pretpostavljam.Onda svako grebeno zračenje možemo pretpostavit ko uzročnik raka,iako stanice zapravo mutiraju najčešće tako.
Njeznam,moguće je,al skužilo bi se to ja mislim,onda bi u crnim statistikama umrlih od raka bili motoristi rizična skupina,i masovno bi umirali,a možda ih većina i ne doživi rak  ;D
Ko će znat,kad ovaj to znanstveno dokaže ja mu onda vjerujem,do tad,pomalo.
A i mislim da ne provode motoristi na motoru toliko vremena da bi ih toliko ozračio.
...

Offline emirharley

• Harley-Davidson Road King Classic FLHRCI
    • http://www.facebook.com/pages/The-First-Sarajevo-Harley-Davidson-Club/121702474647007 http://www.facebook.com/media/set/?set=a.163078797061414.27691.100000778847200&type=3&l=daf8484f07
Odg: Motori i zdravlje
« Odgovori #1 u: 24 Studenoga 2007, 17:51:20 »
Odlicna tema, cestitam Olli!

« Odgovori #2 u: 24 Studenoga 2007, 18:27:37 »
Oli, svaka cast na temi.
Prvi put kad sjednes na motor odmah imas probleme sa zdravljem.
Kao mulac se moras malo kurciti bez kacige i rukavica i onda se pitas zasto te kosti sake bole i puses nos svaki dan,pa te nekad i malo lakat zaboli. Mene svaki zglob boli, pusem nos svaki dan i ljeti i zimi,a kosti sake me malo manje bolje, uz to da pisam svakih uru vremena.  :namrgodjen:
I onda kad svira jedna pjesma ja se prikljucim : " a na motoru sam dobio druga do groba i kronicnu upalu zgloba,suvenir na motoristicke dane."  [smilie=anger]
“I have had to fight like hell and fighting like hell has made me what I am. I tried so hard and got so far but in the end it doesn't even matter. I had to fall to lose it all but in the end it doesn't even matter.”

« Odgovori #3 u: 24 Studenoga 2007, 19:11:04 »
Super tema! Ma ako je to zračenje istinito, nek zrači, ja se ne skido s motora  ;D :stupid: A za ovo ostalo, dakako da treba imat profesionalnu opremu, pogotovo ako se često vozi na motoru.. 

Offline aurellie

« Odgovori #4 u: 24 Studenoga 2007, 20:08:40 »
Nekoliko puta sam pokisnuo na motoru da nisam osjećao zglobove iduća 3 dana a prehlade i pizdarije uzrokovane vožnjom po hladnom vremenu neću ni spominjat, na sreću to su zasad jedine posljedice vožnje  :D (i nekoliko nabijanja jajaca uz vrištanje od boli pod kacigom kad se naleti na rupu  ;D )

The machine spirit is with me!

Offline nienna

• metro xD
« Odgovori #5 u: 24 Studenoga 2007, 20:30:02 »
(i nekoliko nabijanja jajaca uz vrištanje od boli pod kacigom kad se naleti na rupu  ;D )
ja nemam te probleme....oooooooo  :mrgreen:
..........na hladnom sjeveru

« Odgovori #6 u: 25 Studenoga 2007, 11:05:20 »
ja nemam te probleme....oooooooo  :mrgreen:

Jel zato sto DT ima mek sic  [smilie=lolroll]
dvotaktna munja

Offline nienna

• metro xD
« Odgovori #7 u: 25 Studenoga 2007, 11:30:41 »
Jel zato sto DT ima mek sic  [smilie=lolroll]
:namrgodjen:

s DT-om imas najbolji anticelulitni tretman  :big_smile:
..........na hladnom sjeveru

« Odgovori #8 u: 25 Studenoga 2007, 11:35:53 »
a što te recimo može spasit da ti se hemeroidi ne vrate ili da ih ne dobiješ? inače 50 % profi vozača(auta kamionđija itd) a i motorista ima taj problem...
znam da je malo intimna tema...ali treba i o zdravlju pričat...i o problemima...
Dakle Oliver  :big_smile: svaka čast na topicu! :thumbsup:

« Odgovori #9 u: 25 Studenoga 2007, 12:01:50 »
Ma nema sta,triba se cuvat,posebno od vjetra,zglobove,kad opali vjetar,ako se sad i ne osjeti oce za 20-30 godina  :thumbsdown:

A ovo sa prostatom,a sta ces,muski ugrozeni u starijoj dobi,ovo ja ozbiljno,kolko god neugodan pregled bio,jer je digito rektalno,znaci prstom u rektum,tolko je i koristan!
Bar nama stalno tupe na predavanjima bas o tom...
A eto kako ovaj kaze ako zracenja i ima,i ako stvarno toliko utjece,motoristim ajedino preostaje da se eto preventivno odlazi na pregled,naravno u toj kriticnoj dobi!
A vjetar naravno,to su svi osjetili i znaju sto im je cinit ;)
...

« Odgovori #10 u: 25 Studenoga 2007, 13:01:50 »
:namrgodjen:

s DT-om imas najbolji anticelulitni tretman  :big_smile:

Da primjetila sam [smilie=lolroll] [smilie=lolroll]

Nego cuo sam da vozac moze dobit razne bolesti pluca pogotovo ako vozi jaci motor,u disk plocicama ima nikla (mislim da je nikal) koji zraci pa ga vozac tijekom voznje udise...al evo poceli su proizvodit plocice bez nikla tako da je problem rijesen ako taj tip plocica imamo na svojim motorima...
dvotaktna munja

Offline Nix

« Odgovori #11 u: 25 Studenoga 2007, 13:45:12 »
Iz tog razloga sve nove Carbon Loraine škripe ko blesave....
Free Rider

Tetkica racing team

« Odgovori #12 u: 25 Studenoga 2007, 14:14:19 »

Bolje da ti skripi u kocnicama nego u plucima [smilie=santa]
dvotaktna munja

« Odgovori #13 u: 25 Studenoga 2007, 14:36:39 »

Vjerovatno ti pise na plocicama "non azbestos" ?  :roll:
Azbest je zabranjen u Hrvatskoj pa se plocice prave bez njega i zato cvile.
Koliko neki paze na zdravlje trebali bi moto uopce ne voziti ili ga voziti s gas maskama od silnih plinova,zracenja...
“I have had to fight like hell and fighting like hell has made me what I am. I tried so hard and got so far but in the end it doesn't even matter. I had to fall to lose it all but in the end it doesn't even matter.”

« Odgovori #14 u: 25 Studenoga 2007, 22:14:05 »

Azbest je zabranjen u Hrvatskoj pa se plocice prave bez njega i zato cvile.

ali se plocice prave u hrvatskoj [smilie=lolroll] :mrgreen: :mrgreen:
bez uvrijed al smijesno mi je
dvotaktna munja