Autor Tema: Kroz Bosnu do Mađarske  (Posjeta: 4126 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Kroz Bosnu do Mađarske
« u: 21 Studenoga 2007, 16:16:14 »

Utisci s putovanja malo kasnije veceras.  :D

« Zadnja izmjena: 21 Studenoga 2007, 21:23:56 od OliveRR »
“I have had to fight like hell and fighting like hell has made me what I am. I tried so hard and got so far but in the end it doesn't even matter. I had to fall to lose it all but in the end it doesn't even matter.”

Odg: Kroz Bosnu do Madzarske
« Odgovori #1 u: 21 Studenoga 2007, 16:20:47 »
Gdje je slikana cetvrta slika? [smilie=lol]

« Odgovori #2 u: 21 Studenoga 2007, 17:01:57 »
Slikana je 20 metara od Petrolove pumpe u Vlasenici prema Zvorniku.
Nismo mogli vjerovati sto pise pa smo kocili nasred puta.  :lol:
“I have had to fight like hell and fighting like hell has made me what I am. I tried so hard and got so far but in the end it doesn't even matter. I had to fall to lose it all but in the end it doesn't even matter.”

Offline Nix

« Odgovori #3 u: 21 Studenoga 2007, 17:18:07 »
A što piše ono na četvrtoj slici?
Free Rider

Tetkica racing team

« Odgovori #4 u: 21 Studenoga 2007, 17:42:55 »
Zelio bih s Vama podijeliti mojih "par" utisaka s mog poslovnog putovanja, nazovimo ga djir po Balkanu jer vec treci put u zadnja dva mjeseca sam se otisnuo na malo duze rute koje su uglavnom vodile Bosnom,Italijom,Hrvatskom i Vojvodinom.
Za razliku od nekih nemam nikakvih negativnih dojmova, putem kroz Bosnu pratilo nas je malo losije vrijeme,zaledene ceste i ljudi po cesti kojima je trebalo pomoci jer ih je zima uhvatila nespremne pogotovo preko planina poput Cemernog kojima se ne nazire kraj. Zao mi je samo sto sam Emira zeznuo u nedostatku vremena i baterije na mobitelu.  :oops:
Odlucili smo se zaobici Sarajevo da bi se mogli diviti predizbornoj kampanji Ive Sanadera u Foci i Gorazdu i bacanju para,onako u prolazu,a koliko znam u tim gradovima nema Hrvata, neka me isprave upuceniji ako grijesim ...
Prelaskom preko Romanije dosli smo na pola naseg puta, za one koji ne znaju na toj planini se nalazi jedini prihvatni centar za ljude oboljele od gube na svijetu.
Brzo smo protutnjali kroz te krajeve da do mraka budemo u Novom Sadu i odmorimo prije polaska za Szeged po poslovnog parnera.
Sto reci o Novome Sadu? Grad u kojemu se mijesa arhitektura 17.-og i 18.-og stoljeca, obrisi Romana su jos uvijek poznati po njihovom pravokutnom urbanizmu.
Jedan dan sigurno nije dovoljan za upoznati i istraziti ga... Nazalost ovaj put nisam uspio uci u katolicku Portu jer se renovira,najvisa i najveca crkva u tome gradu, ali to sam napravio 7 dana prije i podsjeca me na bogate Dominikance po raskosi,vitrajima i po bocnim oltarima.
Anticko ime grada je Petrovaradin, to sad predstavlja stariji dio grada s TVRDAVOM koja je izgradena tijekom 17.-og stoljeca za vladavine Napoleona kad se s nje uspjesno branio od prodora Turaka.
Za moderniju ekipu,a tako i za mene je poznata po Exit festivalu kojeg rijetko propustam!  :thumbsup:
Jedan od najvecih festivala koji se odrzava u sklopu tvrdave koja broji bezbroj podzemnih tunela pa kad jednom udete, izadjete tek nakon par dana. :roll:
Njihov korzo je omiljena lokacija ljudi koji dodju sa strane i sjede u kaficima te se uvjeravaju u rijeci svojih prjatelja koji su bili prije njih da su tu najljepse zene na svijetu i ja nakon svojih 20-ak posjeta u zadnjih par godina to mogu svecano potvrditi!  :oops:
Brojka od stotinjak nocnih klubova Vam jamci dobru zabavu.
Cijene pića,robe,hrane se ne razlikuju puno od nasih iako im je standard duplo manji.
Smjestaj je zagarantirano dobar i moze se spavati za otprilike 90 kn po osobi u sobama koje imaju podno grijanje,balkon,mini bar, satelitsku,itd.
Nasa rezidencija je jedna od cardi na Dunavu koju drzi jedan stariji gospodin koji je jako cijenjen od ljudi iz Hrvatske koji barem malo imaju veze sa sportom.
Sudionik cetiriju olimpijskih igara, medalje s Olimpijade,mediteranskih igara,dvostruki svjetski prvak u judu,dragi gost svih hrvatskih sportasa. Nadam se da je netko pogodio?  8)
Na Dunavu osjetite mir i spokoj,daleko od vreve grada i svakojake uzurbanosti. Iduci put nadam se da nece biti poslovne uzurbanosti vec samo odmor za dusu i tijelo te vrhunski provod.
Put sam zavrsio jutros nakon cjelonocnog i cjelodnevnog putovanja hrvatskim autocestama, izbjegavajuci noc i maglu u Bosni te nekim sitnim pehovima koji su nas pratili putem.
Ma ca je zivot nego da se ije,pije i trumpa!  ;)

« Odgovori #5 u: 21 Studenoga 2007, 17:44:18 »
A što piše ono na četvrtoj slici?

Teško Bogu sa nama kakvi smo!  [smilie=lolroll]

« Odgovori #6 u: 21 Studenoga 2007, 18:20:38 »
Ja dugo vremena mislio da su splicanke najljepse :big_smile:Kakva je prica oko ovog motora?kako se zove dzudista?  :oops:

« Odgovori #7 u: 21 Studenoga 2007, 19:10:53 »
Ko je bio dalje od Balkana tvrdi da je Venezuela zemlja najljepših žena!  :twisted:

...zajedni¹tvo stvara snagu, disciplina stvara mir...

Mi nismo ljudska biæa koja imaju "spiritualno iskustvo" - veæ spiritualna biæa koja imaju "ljudsko iskustvo"!

Zemlju nismo naslijedili od svojih predaka, veæ smo je posudili od vlastite djece.

« Odgovori #8 u: 21 Studenoga 2007, 19:17:03 »
Ja dugo vremena mislio da su splicanke najljepse :big_smile:Kakva je prica oko ovog motora?kako se zove dzudista?  :oops:

U Venezueli 318 $ kilo pa ti je sve lijepo!  ;)
Potrudi se da saznas tko je judas, cudim se kako ovi stariji nisu vec odgovorili tko je.  ???
Nema price oko ovog motora, ovo je covjek koji organizira natjecanja u quadovima i lud je oko motora. Ako ti nekad sto zatreba kad si oko Sl. Broda, on pomaze u nevolji, uvijek!  :thumbsup:

Offline emirharley

• Harley-Davidson Road King Classic FLHRCI
    • http://www.facebook.com/pages/The-First-Sarajevo-Harley-Davidson-Club/121702474647007 http://www.facebook.com/media/set/?set=a.163078797061414.27691.100000778847200&type=3&l=daf8484f07
« Odgovori #9 u: 21 Studenoga 2007, 19:17:15 »
Najpoznatiji novosadski dzudista je svakako legendarni Slavko Obadov, samo ne vjerujem da je to taj o kojem Vuka govori.... :oops:

« Odgovori #10 u: 21 Studenoga 2007, 19:18:16 »
Nemoj ti vjerovati, eto upravo taj, samo sam mu malo krivo nabrojao odlicja!  :thumbsup: Ima ih jos....  ;D
Zasto ne vjerujes?
 :(

Offline emirharley

• http://www.facebook.com/pages/The-First-Sarajevo-Harley-Davidson-Club/121702474647007 http://www.facebook.com/media/set/?set=a.163078797061414.27691.100000778847200&type=3&l=daf8484f07
« Odgovori #11 u: 21 Studenoga 2007, 19:31:00 »
Uglavnom, prije rata smo ga uvijek postivali kao velikog ucitelja i lafcinu. Nemam informacija o njemu nakon toga perioda...

« Odgovori #12 u: 21 Studenoga 2007, 20:50:54 »
Lijepo Vukoviću, vrlo lijepo, ali nije Madzarska, nego Madjarska... :thumbsup:

Odg: Kroz Bosnu do Mađarske
« Odgovori #13 u: 21 Studenoga 2007, 23:36:05 »
Gasho, moze i Madzarska...
Pitah i tatu, a ipak je on profesor svjetske knjizevnosti i hrvatskog jezika.  :mrgreen:
Nemoj se s rogatima bosti!  :namrgodjen:
2Emir : dok si dobar kao covjek i jos strucnjak kao Obadov uvijek cete postivati jer ipak se on krece u krugu ljudi koji dijele ljude na dobre i zle i nikako drugacije.

Offline emirharley

Odg: Kroz Bosnu do Mađarske
« Odgovori #14 u: 21 Studenoga 2007, 23:42:42 »
Obadov je uvijek bio dobar lik i nekada davno nas uzor. :thumbsup: