Evo mislim da nas je većina ode na Forumu kršćana katolika,i da većina vjeruju u Boga i nose krunice zamotane oko volana i vilica,da ih dragi Bog čuva,a oni moćniji i oko amortizera volana(

)pa sam se mislio,tko je svetac zaštitnik motorista?
Sva zanimanja i osobe imaju zaštitnike,ali nikad nisam čuo za zaštitnika motorista

Je li uopće postoji?
Googlajući naišao sam na podatak da je sveti Kristofor zaštitnik svih putnika,pomoraca(osim sv.Nikole) i vozača...mada nisam prije baš čuo za sv.Kristofora

A na jednom portalu sam čitao kako netko predpostavlja sv.Antuna Padovanskog zaštitnikom motorista,može bit da je tako al mislim da se uopće nezna,i kako se uopće odredi ko je zaštitnik koga?
Eto ja imam prijedlog koji evo može krenit s Du-mota,ako nemamo svog zaštitnika da sv.Antu uzmemo kao sveca zaštitnika svih motorista,sv Kristofora ili nekog drugog sveca

Možda se nekom ova tema čini čudna,al eto,Svi Sveti...pa se baš zapitah
Evo c/p sa wikipedije:
U srednjem vijeku prikaz Kristofora se mogao naći na ulazima u mnoge crkve i na gradskim vratima jer se vjerovalo da onaj tko pogleda lik sveca taj dan neće umrijeti i da
može putovati bilo gdje jer će ga Kristofor zaštiti.
"Tko pogleda lik Sv. Kristofora, toga dana neće ga shrvati nikakva nemoć."
Sveti Kristofor je zaštitnik otoka Raba,
putnika, vozača i morepolovaca, zaštitnik od svih nevolja i boleština, oluja i uragana.