Autor Tema: Motor/Skuter  (Posjeta: 21558 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Motor/Skuter
« u: 23 Kolovoza 2007, 11:21:05 »
Ona yamaha, maxi skuter 68 000 kn....  :thumbsdown: :thumbsdown:
Jos par iljada kuna i imas z 1000  :namrgodjen: ??? ???

Za te pare bolje kupit motor nego skuter!

Evo razdvoio sam teme odavde,pa sad raspravljajte!
OliveRR
« Zadnja izmjena: 24 Kolovoza 2007, 20:16:05 od OliveRR »
*Kiss french, ride Italian*

Odg: GILERA GP800
« Odgovori #1 u: 23 Kolovoza 2007, 11:59:28 »
do kad ce ljudi mješati kruške i jabuke, netko više voli kruške neko jabuke, samo eto što su kruške malo skuplje ;)

nevezano uz cijenu ja bi radije tmaxa nego z1000

za mene je z1000 totalno neiskoristiv motor...
da bi od njega dobio ono sto zelim trebo bi uložiti jos min 2000€ (poluoklopi, veci vjetrobran, centralni nogar, nosac kufera, kufer...)
a sto kod tmaxa odmah dobijem u seriji

« Odgovori #2 u: 23 Kolovoza 2007, 14:36:32 »
a neko gleda iskoristivost motora na jedan način, neko na drugi :P
--
Br¾e nisam mogo, sporije nisam htio

« Odgovori #3 u: 23 Kolovoza 2007, 19:38:28 »
Fjakone,

imas ti i masu drugih dobrih motora za 70 000 kn, i sa kuferima, i sa oklopima.. Ta cijena je stvarno nebulozna za skuter, ma koliko on konja i kubika imo..

Jer mislim da sve preko 400 - 500 ccm za skuter je glupost, jer, netko je lijepo reko, tko ce to zaustavit=? Trebalo bi mu stavit diskove od 300mm i radijalna kljesta na 14 colne gume??  :namrgodjen: ??? ???

« Odgovori #4 u: 23 Kolovoza 2007, 21:02:20 »
Fjakone,

imas ti i masu drugih dobrih motora za 70 000 kn, i sa kuferima, i sa oklopima.. Ta cijena je stvarno nebulozna za skuter, ma koliko on konja i kubika imo..

Jer mislim da sve preko 400 - 500 ccm za skuter je glupost, jer, netko je lijepo reko, tko ce to zaustavit=? Trebalo bi mu stavit diskove od 300mm i radijalna kljesta na 14 colne gume??  :namrgodjen: ??? ???

onda je tebi glupost i custom od 800, a ima ih i do 2300cm3
ne vole svi na dvije rote ici 250+, nekom je gust vozit 80-100 i uzivat
nisam mjerodavan, ali mislim da nijedan motor ne nudi takav komfor kao skuter npr burgman, silver wing...  (mozda gold wing i kakvav custom)

slazem se i ja da su cijene skutera nebulozna  [smilie=anger] i vjerovatno cu radi tih cijena i odustati od tih maxi skutera  :(

« Odgovori #5 u: 24 Kolovoza 2007, 10:21:38 »
onda je tebi glupost i custom od 800, a ima ih i do 2300cm3
ne vole svi na dvije rote ici 250+, nekom je gust vozit 80-100 i uzivat
nisam mjerodavan, ali mislim da nijedan motor ne nudi takav komfor kao skuter npr burgman, silver wing...  (mozda gold wing i kakvav custom)

slazem se i ja da su cijene skutera nebulozna  [smilie=anger] i vjerovatno cu radi tih cijena i odustati od tih maxi skutera  :(

Vidio sam brdo maxi skutera na cesti stranih tabla..
Udobnosti im je sigurno vrhunska, istina nisam a niti cu vozit ijedan maxi skuter, al ovo sve sto govorim se vodi nekakvom tehnickom racunicom...
JEr kako kazes, nije se svima gust vozit 250+, nego cruising 80-100 km/h, mislim da ti za to nije potrebno 800ccm v2 100ks na 14 ili 15 cola, sa koncicama od DT-a (bez uvrede vozacima DT-a).

« Odgovori #6 u: 24 Kolovoza 2007, 10:58:41 »
ma kolko god koštao i kolko god imo konja...to je idalje variomatski prjenos... :thumbsdown: odnosno skuter.
pretjerano.

« Odgovori #7 u: 24 Kolovoza 2007, 11:44:48 »
neko ne voli aute sa klasičnim mjenjačem, neko ne voli automatike... tako ti je i sa ovim... mada u zadnje su i variomati dobili par upgrade-a pa eto neke se niže mogu opalit, ima više snage za preticanje i tako... ali fuj svejedno
--
Br¾e nisam mogo, sporije nisam htio

« Odgovori #8 u: 24 Kolovoza 2007, 14:33:59 »
stvarno ste mulci puni bezrazložnog inata

NEKI LJUDI VIŠE VOLE (maksi) SKUTERE IZ MASU RAZLOGA I TO TREBA POŠTIVAT KAO NJIHOV IZBOR I SVAKA IM ČAST

dukati je bljak, kawa er5 je kanta, ali vama su dobri pa su meni još bolji

zašto skuter ne bi imo 100 konja?
odvrneš i ide...
prestižeš šleper, voziš po autoputu 150 a ne maltretiraš makinju
neko je spomenuo kočnice
kako znaš da kočnice ne odgovaraju motoru?
bit će su silni inženjeri glupi, a nadobudni super-stručnjaci sa više-sedmičnim iskustvom proračunali da to tako ne valja

možda i ja jednoga dana kupim maxi skuter jer vidim što sam stariji da mi se prioriteti mijenjaju
vozit ću 100 - 150 i bit će mi udobno, imat ću mjesta za sve stvari koje mi se budu nosile, ispod sica ili u kuferu a ne na leđima u rusaku

razumijete li?
« Zadnja izmjena: 24 Kolovoza 2007, 14:59:19 od 900rr »
CIKLAMA

« Odgovori #9 u: 24 Kolovoza 2007, 15:49:56 »
inace drazi su mi nakedi, ali mislim da fjaka uzme ovo da mu kraja nebi bilo....
na grobniku bi bio ispod 2:00 :thumbsup:

stoga desmo ti tog skuta nebi ni vidio , samo bi kupio prasinu..
manje koci vise vozi.... :big_smile:

« Odgovori #10 u: 24 Kolovoza 2007, 17:26:51 »
svatko ima pravo na svoje mišljenje.... :thumbsup: ne razumijem što bi itko imao inat?? lol

« Odgovori #11 u: 24 Kolovoza 2007, 17:50:49 »
lol i  tebi
CIKLAMA

« Odgovori #12 u: 24 Kolovoza 2007, 18:39:01 »
stoga desmo ti tog skuta nebi ni vidio , samo bi kupio prasinu..
manje koci vise vozi.... :big_smile:

Hahaa, dobra!  :thumbsup:

BAs, ni
svatko ima pravo na svoje mišljenje.... :thumbsup: ne razumijem što bi itko imao inat?? lol

Pa o tome i govorim, razglabamo i iznosimo svoje stavove.

« Odgovori #13 u: 24 Kolovoza 2007, 20:57:30 »
stvarno ste mulci puni bezrazložnog inata

NEKI LJUDI VIŠE VOLE (maksi) SKUTERE IZ MASU RAZLOGA I TO TREBA POŠTIVAT KAO NJIHOV IZBOR I SVAKA IM čAST

dukati je bljak, kawa er5 je kanta, ali vama su dobri pa su meni još bolji

zašto skuter ne bi imo 100 konja?
odvrneš i ide...
prestižeš šleper, voziš po autoputu 150 a ne maltretiraš makinju
neko je spomenuo kočnice
kako znaš da kočnice ne odgovaraju motoru?
bit će su silni inženjeri glupi, a nadobudni super-stručnjaci sa više-sedmičnim iskustvom proračunali da to tako ne valja

možda i ja jednoga dana kupim maxi skuter jer vidim što sam stariji da mi se prioriteti mijenjaju
vozit ću 100 - 150 i bit će mi udobno, imat ću mjesta za sve stvari koje mi se budu nosile, ispod sica ili u kuferu a ne na leđima u rusaku

razumijete li?

I još da dodam, ne skvasis noge ako prodješ kroz jednu lokvu...
Vozio sam Burgman 650 sa poluautomatskim mjenjacem. Motor ide fenomenalno. Ubrzava i koči bolje od polovine motora. Kada sam imao X9, prvi puta sam se sreo sa načinom kočenja da ako stisneš prednju, 30% koči i zadnja, a isti taj sistem imam sada na GS-a. To ne da je dobar način kočenja, nego je pored svega izuzetno siguran način...

Odg: Motor/Skuter
« Odgovori #14 u: 24 Kolovoza 2007, 21:33:55 »
evo upravo prelazim svoju 33 tisucu km na X9 250 i mogu reci da je za mene sasvim dobro putno vozilo. Mozda mu nedostaje malo vise snage prilikom pretjecanja.. ali ja, sto se tice voznje na njemu ionako rijetko kad idem preko 110 km/h.. cisto turisticki.. 70 - 100 km/h.. i mogu vam reci da mi je super.. ali eto.. opet.. tko sto voli

a o stvarima koje mogu ukrcati na njega i OPET ugodno putovati da imam komod.. da i ne govorim..