Autor Tema: VESPA NA MLJETU  (Posjeta: 1865 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

VESPA NA MLJETU
« u: 05 Kolovoza 2007, 13:47:58 »
Predano radeći u prošlu subotu do 19.00h naveče zadatak mi je bio da pošaljem piće na šipan ali sa Nonom Anom jer ona jedina staje u luku šipansku u to doba.Pošto je posada bila ljubazna kroz priču mi je palo na pamet da ih zamolim mogu li ukrcati svoju vespu sutra ujutro i sa njima opičit na mljet.rekli su nema problema daj nešto za piće i vozi.
ujutro smo došli u gruž i dok smo čekali da se svi ukrcaju napravio sam par slika

braća po motoru su uživali u našem gradu i vraćaju se doma,u italiji su opet u modi vespe

ipak su putnici imali prednost,za one koji nisu znali nona ana je i dobitnik plave vrpce vijesnika 2002 godine za pomaganje unesrećenima na moru

ukrcali smo se i preventivno zavezali nogare

evo i moja ekipa moji suputnici sin luka i supruga koja je u 8 mjesecu trudnoće ali voli motore a pogotovo vespu iako smo jednom davno zajedno i klizali po asfaltu u sreseru.moram naglasit da na putu do saplunare nigdje nismo prešli 30 km/h vozili smo 45 min 22 km od sobre do saplunare.

kad smo stigli u sobru na rivi smo sreli jednog poznatog mljećanina koji sad vjerovatno skija ali na moru.

stigli smo u saplunaru i oduševili se ljepotom plaže i toplinom mora pošto se inače kupamo u platu kod elektrane.bilo je puno jahti i dan prije je bio turnir u malom nogometu na pijesku i to baš na ovoj plaži.u blizini su stoljetni borovi tako da uopće nije potrebno ležat na suncu nego lijepo u hlad pod bor a onda trka u more preko užarenog pjeska.

nakon kupanja i obilatog i ukusnog objeda u restoranu STERMASI koji je udaljen od plaže 400 m i naravno ribljeg menia predjelo salata od hobe ,domaći kruh ,crni rižot od sipe a za desert nismo imali vremena.sretni i veseli smo se uputili prema sobri ali kako je dragi BOG velik i uvjek spreman za iznenađenje dogodilo nam se to da nam je luka 2 km prije sobre zaspo na vespi da zaspo a pošto je sjedo tj stojo na nogama ispred mene propo je meni između noga.morali smo stat i stavit ga između nas na sic nemoram ni govorit na kojem djelu sica sam sjedo kad je iza mene sjedala žena u 8 mj trudnoće i sin luka mene je zapalo da sjedim na šavu sica ali za dobar izlet ništa nije teško.
sretni smo stigli u sobru i bez problema se ukrcali na Nonu Anu iako je još bilo 2 skutera za ukrcaj ali pošto sam ja odma ujutro dao za piće i malo više ja sam imao prednost.
tko ima volje i mali motor ja svakako preporučam ovaj izlet,bilo nam je super i opet ćemo ali vjerovatno ne više u ovom sastavu.

Offline ivy

• **
  • fazer 600
Odg: VESPA NA MLJETU
« Odgovori #1 u: 05 Kolovoza 2007, 14:01:04 »
lijep izlet, ali mislim da treba imat hrabrosti i ne imati pameti djete i trudnicu od 8mj staviti na motor.
do vam Bog zdravlja, za pamet  je kasno

« Odgovori #2 u: 05 Kolovoza 2007, 15:01:06 »
istina je ,ali mi smo vozili doslovno kao da idemo piješke a sreli smo sve skupa 5 auta a ja sam na motoru tj vespi već 15 tak godina.znam da to nije opravdanje ali stvarno smo pazili i kao što se vidi imali smo svu zaštitnu opremu.

« Odgovori #3 u: 05 Kolovoza 2007, 15:06:14 »
istina je ,ali mi smo vozili doslovno kao da idemo piješke a sreli smo sve skupa 5 auta a ja sam na motoru tj vespi već 15 tak godina.znam da to nije opravdanje ali stvarno smo pazili i kao što se vidi imali smo svu zaštitnu opremu.
Samo da ti dam primjer sto se padova tice!! Zena je oblacila gace,falila nogavicu i pala.....slomila kuk!!!

Dezurni kamikaza !!!  A.K. ZUPA DUBROVACKA
MK Dvije Rote

« Odgovori #4 u: 05 Kolovoza 2007, 15:10:31 »
to se dogodilo mojoj tetki iz lovornog.

« Odgovori #5 u: 05 Kolovoza 2007, 15:30:32 »
lijep djir,
takav sam i djir prosao po mljetu sa stalkerom i isto isao sa nona anom

ali po meni totalno nepromišljeno sa trudnicom na skuter i vidim na slici da nemaš kacigu... (ako nije vezana kao da je i nemaš...) ;)  :P

« Odgovori #6 u: 05 Kolovoza 2007, 18:52:31 »
lijepo si ti to zamislio.nego jeli ovo daješ primjer drugima kako da se riješe obitelji? :thumbsdown:
dodji k sebi dok jos imas kome

« Odgovori #7 u: 06 Kolovoza 2007, 00:55:58 »
ISTINA JE DA NIJE PAMETNO OVAKO NEŠTO NAPRAVIT ,ALI SIGURNO NIKAD NEBI UGROZIO SVOJU OBITELJ.a sto se tiče ugrožavanja puno je veća mogućnost da se nešto dogodi vozeći se do župe u autu gdje u 10 km sretnemo 200 auta a od toga 100 luđaka koji prestižu nego na mljetu gdje smo sreli 5 auta u 22km.samo pogledajte po gradu koliko ljudi vozi svoju djecu i žene na motorima i to od 100 ks a ja to još nisam napravio niti ću.ovo mi je bio prvi i jedini put da sam ovu opciju napravio i to iz čiste potrebe.i na kraju po magistrali sigurno nebi napravio ovakav đir.

« Odgovori #8 u: 06 Kolovoza 2007, 12:02:11 »
Vidim, pozabavio si se i analitikom prilikom planiranja destinacije :thumbsup:
RDAVA

« Odgovori #9 u: 06 Kolovoza 2007, 18:41:38 »
svaka cast :thumbsup: vjerojatno nemas kucka jer pretpostavljam da bi i on iso :big_smile:

« Odgovori #10 u: 06 Kolovoza 2007, 21:06:48 »
super djir.. svidja mi se ona slika gdje ste svo troje slikani u voznji :-).. bas je spontana.. ovo me prisjeca na djir prije dvije godine kada sam sa Marijom isao na skuteru od 50 kubika isto tako preko Mljeta :-)..  :thumbsup: