Predano radeći u prošlu subotu do 19.00h naveče zadatak mi je bio da pošaljem piće na šipan ali sa Nonom Anom jer ona jedina staje u luku šipansku u to doba.Pošto je posada bila ljubazna kroz priču mi je palo na pamet da ih zamolim mogu li ukrcati svoju vespu sutra ujutro i sa njima opičit na mljet.rekli su nema problema daj nešto za piće i vozi.
ujutro smo došli u gruž i dok smo čekali da se svi ukrcaju napravio sam par slika

braća po motoru su uživali u našem gradu i vraćaju se doma,u italiji su opet u modi vespe

ipak su putnici imali prednost,za one koji nisu znali nona ana je i dobitnik plave vrpce vijesnika 2002 godine za pomaganje unesrećenima na moru

ukrcali smo se i preventivno zavezali nogare

evo i moja ekipa moji suputnici sin luka i supruga koja je u 8 mjesecu trudnoće ali voli motore a pogotovo vespu iako smo jednom davno zajedno i klizali po asfaltu u sreseru.moram naglasit da na putu do saplunare nigdje nismo prešli 30 km/h vozili smo 45 min 22 km od sobre do saplunare.

kad smo stigli u sobru na rivi smo sreli jednog poznatog mljećanina koji sad vjerovatno skija ali na moru.

stigli smo u saplunaru i oduševili se ljepotom plaže i toplinom mora pošto se inače kupamo u platu kod elektrane.bilo je puno jahti i dan prije je bio turnir u malom nogometu na pijesku i to baš na ovoj plaži.u blizini su stoljetni borovi tako da uopće nije potrebno ležat na suncu nego lijepo u hlad pod bor a onda trka u more preko užarenog pjeska.

nakon kupanja i obilatog i ukusnog objeda u restoranu STERMASI koji je udaljen od plaže 400 m i naravno ribljeg menia predjelo salata od hobe ,domaći kruh ,crni rižot od sipe a za desert nismo imali vremena.sretni i veseli smo se uputili prema sobri ali kako je dragi BOG velik i uvjek spreman za iznenađenje dogodilo nam se to da nam je luka 2 km prije sobre zaspo na vespi da zaspo a pošto je sjedo tj stojo na nogama ispred mene propo je meni između noga.morali smo stat i stavit ga između nas na sic nemoram ni govorit na kojem djelu sica sam sjedo kad je iza mene sjedala žena u 8 mj trudnoće i sin luka mene je zapalo da sjedim na šavu sica ali za dobar izlet ništa nije teško.
sretni smo stigli u sobru i bez problema se ukrcali na Nonu Anu iako je još bilo 2 skutera za ukrcaj ali pošto sam ja odma ujutro dao za piće i malo više ja sam imao prednost.
tko ima volje i mali motor ja svakako preporučam ovaj izlet,bilo nam je super i opet ćemo ali vjerovatno ne više u ovom sastavu.