Autor Tema: moja iskustva....  (Posjeta: 7633 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

moja iskustva....
« u: 10 Lipnja 2007, 22:43:31 »
Kako ovaj dio foruma nosi ime:

"Moto butige i servisi
Napišite vaša iskustva sa moto butigama i servisima na našem području, a i šire."

Evo da i ja napisem par mojih iskustava.

1. Yamaha prodaja i servis

Kupnja motora: Prilikom razgledavanja i odluke o kupnji ljudi su bili ok a kasnije kada su dobili lovu onda je tko te j... Razocaranje! Cak su me pokusali uvjeriti da moj ybr ima samo 1 god garancije a ne 2 koliko dava yamaha. Tek nakon sto sam ja zvao glavne uvoznike u sloveniju onda su mi se ispricali i rekli kao da su to sad u yamahi nedavno promijenili i da oni nisu znali.
Dalje prvi servis oko 350kn iako je samo promijenjeno ulje a u njega ide samo litra. Kasnije nakon pola godine mi je nesto poslo na karburatoru i to ko fol ne ide po garanciju 350kn. Ja pitam kako nije pod garancijom a oni meni: "Zna se sto ide pod garanciju". Nije mi se dalo svadat i ja kazem ok. Bilo je tu jos prica i prodavanja magle ali da ne duljim... Uzas!

2. Kupnja jakne i gaca

Odlucio sam kupiti jaknu i gace pa posao u onu butigu u burbonu neznam ime ali zna se koja nema nego jedna  :big_smile: Dosao tamo, ljudi stavrno uljudni super, izbora nema nista ali da se sve moze narucit i daju mi stranicu na netu pa da javim sto mi se svida pa da ce narucit ako ima.
Malo mi je bilo bezveze jer nemogu nista probat neznam velicinu tocnu koja mi treba ali ipak se odlucim uzet neke gace i jaknu ixs, nazovem njih i recem za sto sam se odlucio. Kazu oni moramo zazvat u zg pa ce mo vam javit. Prosla 2 dana i nista. Ja njih zovem i da nisu stigli da ce mi do sutra sigurno javit ali opet nista. Nikako se nisu javili. Totalno neprofesionalno!!!
Onda sam posao u Dantea na babin kuk i tamo uzeo i jaknu i gace. Imaju i velicina i izbora! Svaka im cast, covjek je bas ok i za njih mogu rec sve 5!

3. Izmjena guma

Odlucio promjenit gume i zovem u Djurasa i kazem dimenzije i on da ce mi javit. I stvarno covjek se potrudio i zove nakon 5 min ima sava i michelinka u toj dimenziji kaze, sava 450kn a michelin 900. Ja kazem dobro i da mi kaze kako se zove ta michelinka i sava, hocu da pogledam na netu saru i da vidim da li to sto valja i da li mi se svida, necu kupovat macka u vreci. A on meni kaze da ne zna ime i da se nema on sto sa tim zajebavat... Da ako hocu da biram izmedu ove dvije. I nista ja kazem hvala necu. Neznam inace je lik ok, mozda mu je bio los dan, tko zna.
Onda sam zvao ASC. Javi se neka gospoda ili gospodica stvarno jako uljudna i poduzetna, odmah mi je nakon par min javila sto ima u mojim dimenzijama, cijene i kaze da pogledam na netu, vidim da li mi odgovara i da javim. I tako je i bilo, ja naruci, neki dan promijenio i sve super, ja zadovoljan!

Eto to je par mojih iskustava...  8)

Offline Rookie

• Z1000 / Piaggio X7 250 i.e./ Piaggio Energy mc1
Odg: moja iskustva....
« Odgovori #1 u: 10 Lipnja 2007, 22:53:35 »
Si dobio ovakvo sto SMS  "motor je stigao,oces doc danas do 17 il tek za 15dana"  Nije rjec o nekom upaljacu il maketi motora nego o proizvodu koji je kostao 54 000tkn  :evil:  Ovo je jedan od SMS ova samo :thumbsdown:
-AKO NEZNAS PSOVAT,KUPI TOMOS-a*  
 :peace:  (èita se ruki)

« Odgovori #2 u: 10 Lipnja 2007, 23:02:03 »
Si dobio ovakvo sto SMS  "motor je stigao,oces doc danas do 17 il tek za 15dana"  Nije rjec o nekom upaljacu il maketi motora nego o proizvodu koji je kostao 54 000tkn  :evil:  Ovo je jedan od SMS ova samo :thumbsdown:

Nisam dobio SMS, cak su me zazvali... :mrgreen:

« Odgovori #3 u: 10 Lipnja 2007, 23:30:51 »
hebote..mene su moi lijepo nazvali iz ZGa da dođem što prije po motor jer se otimaju za ER-5 pa da ne stoji u salonu....ostale su razgrabili...

a sad.....sad me zezaju za semering...nikako da pošalju gosodinu meštru Blaževiću da mi zamjeni...već me pomalo stid zvat Blaževića.... :oops:

« Odgovori #4 u: 11 Lipnja 2007, 13:01:33 »

Bilo je danas ili za 15 dana zato što je motor došao dan prije božića a iza toga se nije radilo 15 dana. A to da si sam tada predložio da motor ostane u salonu neko vrijeme jer nemaš položeno i neznaš vozit si ocito zaboravio. To je tako kad netko nepotrebno komentira nesto od prije dvije godine pa se malo 'zaboravi'. Je li to ono kao kad si napamet stavio ljutu opasku da kako naplacujemo 4 lit. ulja u servisu a ide 3,5 pa kad si nasao racun od servisa onda je bilo zovi administratora da izbrise. 
leven saintly shrouded men
Silhouettes stand against the sky
One in front with a cross held high

Offline Rookie

« Odgovori #5 u: 11 Lipnja 2007, 13:46:32 »
kriva osoba buraz..... nije uopce rjec o 15 dana nego odnos prodavač-kupac
za ulje si pobrko lončiće, i sam radfim kao mehanicar i znam da to tako ide pa vas je ocito to neko drugi zvo 8)
« Zadnja izmjena: 11 Lipnja 2007, 13:48:46 od Rookie »

« Odgovori #6 u: 11 Lipnja 2007, 14:14:48 »
ja sam s onim iz salona yamaha imao problema...... :thumbsdown:
osim jedan covjek koji je ili dobio otkaz ili posao od dole...
koji je bio posten i uvjek reko sto je i kako.... njega postujem...
ali ove ostale ne.....
kad sam neke djelove preko njih narucio, cekao sam oko 3 mjeseca...
lako to nego sto je svaki utorak ili cetvrtak bila isporuka i rekli bi doc ce a ono prode toliko vremena.... :thumbsdown:
a sto se tice dole servisa i servisera, uvjek je bilo sve kako treba, i nemam primjedbi..... :thumbsup:

Offline aurellie

« Odgovori #7 u: 11 Lipnja 2007, 16:14:40 »
Ja nemam baš puno iskustava sa dubrovačkim serviserima i butigama, ukratko jednom sam popizdio na ASC jer je bio neki zajeb a opet kad se tamo nađe prava ekipa posao obave stručno i uvijek mi izađu u susret.
U Dante-a uvijek kupujem ulje, svjećice i filter i uvijek ih imaju, a i sviđa mi se opremljenost butige  :thumbsup: Nikad nisam kupovao nešto veliko i skupo pa neznam kako tu stoje stvari.
Iako ne servisira honde, Pendo mi je vrhunski podesio karburatore i motor ide ko raketa, ne troši, a i cijena je bila stvarno prepoštena da se sad osjećam kao da sam okro čovjeka.
U Bube nisam imao posla ali kad god dođem ekipa me primi i mogu ih satima peglat po servisu, znam da sam nekad naporan ali još nije nitko ništa prigovorio  ;D
U Lido moto isto tako, samo ne peglam toliko, tu i tamo navratim da vidim jeli cjenjeni kolega forumaš ljenčari, ili ipak nešto i radi   ;D Pa ostavim otiske na svim kinezima, kacigama, katalozima i svemu što izgleda zanimljivo i tek onda odem ća.  :big_smile:
U ostalih nisam bio
« Zadnja izmjena: 11 Lipnja 2007, 16:24:46 od aurellie »

The machine spirit is with me!

Offline Nix

« Odgovori #8 u: 11 Lipnja 2007, 16:32:45 »
Za Dante-a sve pohvale..ekipa je pristupačna i uslužna što su potvrdili u više navrata jer kod njega uzimam gotovo sve za motor.
Asc-katastrofa(sad će se možda ovo izbrisat)...  ;)
Free Rider

Tetkica racing team

« Odgovori #9 u: 11 Lipnja 2007, 17:38:26 »
Ma,

dalo bi se o svemu odje razgovarati..

To vam je zacarani krug. Zaposle covjeka, daju mu 3 000 kn, da radi od jutra do sutra, covjek nezadovoljan jer povisica je nepoznata rijec, a bonusi i nagrade da ne govorimo. I onda je radnik u banani i boli ga kita kako ce servisirat moj ili tvoj motor.
Vlasnici ne ulazu dovoljno solada u poso, vaznije se kurcit sa bjesnim autom i dokazivat na taj nacin spiku "ja sam poduzetnik kojem dobro ide" nego ulozit pola tog iznosa, kupit  robe, kaciga, guma i motora da se ima sto i vidit provat i kupit u salonu.

Meni nema gore stvari nego kada dodjes u salon i oces kupit motor od 6-7 ili vise iljada eura a on ti da katalog i ono, evo ti naruci?? WTF?? PA ne kupujem gace u nekermanu  :lol:

Ma, i to kada ti ne znaju objasniti kolika ti garancija za motor (evo cisto jedan realan primjer), pa po Bogu, ne moras sve znat na pamet, imas internet, nadjes u 34 sekunde tu informaciju, ili na kraju krajeva, nazoves generalno zastupnistvo i pitas, odma pred musterijom, da vidi covjek da se trudis pruzit mu uslugu....

MA joooj....
*Kiss french, ride Italian*

« Odgovori #10 u: 11 Lipnja 2007, 23:07:49 »
Ma,

dalo bi se o svemu odje razgovarati..

To vam je zacarani krug. Zaposle covjeka, daju mu 3 000 kn, da radi od jutra do sutra, covjek nezadovoljan jer povisica je nepoznata rijec, a bonusi i nagrade da ne govorimo. I onda je radnik u banani i boli ga kita kako ce servisirat moj ili tvoj motor.
MA joooj....

istina.....
ali ako netko nije zadovoljan uvjek postoji opcija otkaz.....
ili promjena posla....
jos pogotovo u nas u dalmaciji gdje posla uvjek ima.... :thumbsup:

Offline Rookie

« Odgovori #11 u: 11 Lipnja 2007, 23:09:55 »
Sto se tice servisa,butige i svega drugo to je stvarno ok al eto meni toliko nesmeta nego malo mi smjesno i cudno odnos prema nekome ko da 50 i kusur tkn da se s njim komunicira sms-om....
 Ostala iskustva... hm nit idem okolo po ostlaim butigama nit bi isao jer mi ej na B. Kuku dosad najbolje.
 Sto se tice vulkanizera... eto i ja sam bio jedna od 3 zecova kojima su se odvili spaneri zadnje rote (meni ispali )

Offline Nix

« Odgovori #12 u: 11 Lipnja 2007, 23:10:09 »
A ako motore radi onaj tko je vlasnik?Oće li sam sebi dat otkaz? :joy: [smilie=lolroll] [smilie=lolroll]
Free Rider

Tetkica racing team

« Odgovori #13 u: 11 Lipnja 2007, 23:20:14 »
necronomicon.. svaka cast na postenom izlaganju.. slazem se sa tobom da bi nasi trgovci mogli biti vise profesionalniji..

Za tu butigu u Burbonu.. sam se i sam uvjerio da ne rade kako treba... mozda imaju dobar servis (u to ne ulazim), ali jedan dan dodjem ja da kupim zarulju od pozicije (zadnje desno), bila je neka zena tamo. I kazem ja njoj sto mi treba.. a ona ne zna ... zove ona nekog na telefon.. ali ni on ne zna... kaze ona meni da dodjem sutra.. mozes mislit.. nisam vise nikad dosao..

Pa neka zaposle nekoga kome je stalo.. ipak je to butiga koja prodaje Piaggio opremu i skutere, a imaju i servis. Najmanje sto bi trebali znati je da znaju koji dio opreme ide gdje.. pa makar i zapisano na papiru.  :thumbsdown:  :evil:

Offline Nix

« Odgovori #14 u: 11 Lipnja 2007, 23:22:46 »

Njoj bi trebalo bit itekako stalo,ipak je žena od vlasnika... :roll:
« Zadnja izmjena: 11 Lipnja 2007, 23:23:50 od krampus »
Free Rider

Tetkica racing team