Autor Tema: 12 MOTOCIKLISTIčKIH MITOVA I ZABLUDA  (Posjeta: 12478 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Odg: 12 MOTOCIKLISTIčKIH MITOVA I ZABLUDA
« Odgovori #30 u: 06 Lipnja 2007, 15:39:37 »
Sve OK.

Ako mi se bude dalo, (sad ja) prevedem  pa postavim neki od dobrih tekstova od tamo.
To Live, Is To Ride

Offline pAx

« Odgovori #31 u: 06 Lipnja 2007, 15:43:09 »
ja sam pitao zasto je bolje se prebacivati iz trake u traku nego stati u jednoj ali ko da nikome nije do rasprave  [smilie=anger]

Offline aurellie

« Odgovori #32 u: 06 Lipnja 2007, 15:43:34 »
To sam i ja htio milijun puta ali odustao bi nakon prve rečenice  :mrgreen: Ako imaš volje, svaka čast  :thumbsup: Ne mora samo na forum ić nego bi se i na portal moglo ponešto stavit  :D

The machine spirit is with me!

Offline Kaubojka

• **
  • Kad narastem bit æu GSXR1000 :)
« Odgovori #33 u: 06 Lipnja 2007, 15:48:56 »
stvarno imaš, volje :!:svaka čast. :thumbsup: samo ti prevedi a mi ćemo čitat.  ;)
There's many who tried to prove that they're faster
But they didn't last and they die

Meum est propositum in taberna mori! ;)

To be the best, be yourself and have a ball.

Offline aurellie

« Odgovori #34 u: 06 Lipnja 2007, 15:49:34 »
ja sam pitao zasto je bolje se prebacivati iz trake u traku nego stati u jednoj ali ko da nikome nije do rasprave  [smilie=anger]

Zapravo to nije prebacivanje iz trake u traku, već vožnja oko (na) crte između dvije trake (u istom smjeru naravno). Znači voziš se po crti između dvije kolone vozila. Zašto je bolje, ili ne, ne znam, nema se to kod nas gdje probat... :D

The machine spirit is with me!

« Odgovori #35 u: 06 Lipnja 2007, 16:42:43 »
Ma imam volje, nije problem, treba vremena :D

Evo danas je kišni dan i nemam ništa pametno radit poslije posla, ali sam nenaspavan, konto sam malo spavat :D
To Live, Is To Ride

Offline pAx

« Odgovori #36 u: 06 Lipnja 2007, 17:40:38 »
Zapravo to nije prebacivanje iz trake u traku, već vožnja oko (na) crte između dvije trake (u istom smjeru naravno). Znači voziš se po crti između dvije kolone vozila. Zašto je bolje, ili ne, ne znam, nema se to kod nas gdje probat... :D

s tim se slazem da je bolje (a mozes provat tamo gdje sam ja fasovo - ispred Tommy-a doduse samo 200ak metara) ali to nije isto kao i ovo:

Mit 10: Bolje je držati se svoje trake, nego prebacivati se iz jedne u drugu

U većini zemalja svijeta, motociklisti se prebacuju iz trake u traku, pogotovo kad su velike gužve. U SAD-u je to zabranjeno svugdje osim u Kaliforniji, a kad su proveli istraživanja, otkrili su da je to sigurnije od kretanja u sporoj, zagušenoj koloni.

« Odgovori #37 u: 06 Lipnja 2007, 21:14:53 »
s tim se slazem da je bolje (a mozes provat tamo gdje sam ja fasovo - ispred Tommy-a doduse samo 200ak metara) ali to nije isto kao i ovo:

Nevalja taj prijevod.

Original citat:
Citat:
Myth 10: It's Better to Stay in Your Lane than Split Lanes

In most parts of the world, motorcycles split lanes all the time, everywhere traffic is heavy. Here in the U.S., people often act as if lane-splitting is insane. But when someone actually studied it in the only place in the U.S. where it's legal (California), they discovered it's actually slightly safer than staying in the lane in heavy, slow-moving traffic. Still many motorcyclists berate others who do it, when they should in fact be endorsing it.

Lane splitting je upravo voznja izmedju automobila po crti

http://www.motorcycle.com/mo/mclaw/split.html
To Live, Is To Ride

Offline ivy

• **
  • fazer 600
« Odgovori #38 u: 06 Lipnja 2007, 21:38:14 »
što se tiče vožnje po dvjema trakama; mislim da je ok da se vozi iz jedne u drugu, onako između auta, u gradu u kojemu takve prometnice postoje, i gdje su ljudi navikli gledati mrtvi kut. a što se tiče vožnje po bijeloj crti između dvije kolone e ne znam sada koliko je to pametno, ja uvijek imam paranoju da će se naći kakvi kreten koji bi mogo otvoriti vrata ( ono kad stoji kolona ). ma sve je to u principu rizik, a pogotovo u našemu gradu. ljudi moji, ja ne znam jeste li primjetili prestrojavanje u gružu ispred bazena. pa naši ljudi nemaju pojma voziti u dvije trake, to se prestrojavaju bez žmigavca, bez gledanja mrtvog kuta, ma bože sačuvaj. i sada ti ajde ono lolaj se po dvijema trakama. ne znam baš  :roll:
do vam Bog zdravlja, za pamet  je kasno

Offline f6

« Odgovori #39 u: 06 Lipnja 2007, 21:40:16 »
A jeste vidjeli kako se u Sarajevu auti razmiču da bi motori sredinom prošli.  :thumbsup:
pozdrav moto Foruma¹ima-ma gdje bili

« Odgovori #40 u: 06 Lipnja 2007, 21:55:21 »
Ma kod nas je općenito cestovna kultura ravna nuli. iza naših kamiona kolona 10 vozila, strani kamioni se miču sa strane čim se 2 vozila skupe. naši vozači motore praktički ne registriraju dok ih isti pretiču, stranci gaze desnu crtu da bi dali što više prostora (zadnji put višestruko potvđeno baš ovaj vikend, da smo išli sporije izvadila bih aparat pa slikala čisto za pohvalit ljude).
Living the life I was born to live...
Daddy's little girl's all grown up...and terrorizing the world

http://kingdom.forumsmusic.com/

Nit' je krv voda, nit' je Ribar vino
Normal people worry me

Offline ivy

• **
  • fazer 600
« Odgovori #41 u: 06 Lipnja 2007, 22:00:20 »
da to sam primjetila u sarajevu, ali ko nam je ono pričo da ima razlog zašto su tako dragi prema motoristima. ne znam sada točnu priču, ali mislim da se radi o tome da je jedan biker prošle godine nastrado jer ga je udario vozač auta i pobjego i onda su bikeri išli po gradu i pucali po autima i tako kad vide bikere miču se da ne bi imali posla s njima. mislim da je takva neka priča
do vam Bog zdravlja, za pamet  je kasno

Odg: 12 MOTOCIKLISTIČKIH MITOVA I ZABLUDA
« Odgovori #42 u: 06 Lipnja 2007, 22:05:18 »
Tu je onda u pitanju strah od bikera, a ne prometna kultura
« Zadnja izmjena: 07 Lipnja 2007, 01:17:50 od DoRRis »
Living the life I was born to live...
Daddy's little girl's all grown up...and terrorizing the world

http://kingdom.forumsmusic.com/

Nit' je krv voda, nit' je Ribar vino
Normal people worry me

« Odgovori #43 u: 06 Lipnja 2007, 22:13:33 »
Tu je u pitanju strah od bikera, a ne prometna kultura

:killemall: :killemall: :killemall: :killemall: :killemall: :killemall: :killemall:
[smilie=motor] [smilie=mcbiker]
Dezurni kamikaza !!!  A.K. ZUPA DUBROVACKA
MK Dvije Rote

« Odgovori #44 u: 06 Lipnja 2007, 22:35:37 »
da to sam primjetila u sarajevu, ali ko nam je ono pričo da ima razlog zašto su tako dragi prema motoristima. ne znam sada točnu priču, ali mislim da se radi o tome da je jedan biker prošle godine nastrado jer ga je udario vozač auta i pobjego i onda su bikeri išli po gradu i pucali po autima i tako kad vide bikere miču se da ne bi imali posla s njima. mislim da je takva neka priča

Auta se u Sarajevu izmiču iz dva razloga:

- ili ljudi postuju motoriste pa se sklanjaju

- ili su bili bezobrazni pa ostali bez retrovizora te nebi rizikovali da ostanu bez jos jednog

Salu na stranu, u Sarajevu je generalno jako fer odnos prema motoristima, ali kad naletite na idiota, 50:50 je sanse za smrt ili trajni invaliditet.

Ima katastrofalno neopreznih i bezobraznih ljudi, ili novopecenih vozaca koji ne gledaju u retrovizor niti pomno osmotre raskrsnice tokom ukljucenja.

Prosle godine me je auto udarilo na nacin da sam izao po crti izmedju automobila na dvosmjernoj ulici, i automobil sa moje desne strane je pustio drugog vozaca da se ukljuci na cestu kojom sam ja isao i napravi skretanje ulijevo.

Zavrsilo se tako da sam bio udaren u desnu nogu i desni zadnji dio motora, bio odbacen na suprotnu traku kojom srecom nije niko isao u tom momentu.

Srecom bez posljedica, motor bio malo zagreban a moja noga tesko nagnjecena i tek je nedavno prestala da boli.

Nesreca je bila prosle godine u 4. mjesecu.

To Live, Is To Ride