Autor Tema: gume - temperatura  (Posjeta: 6869 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline aurellie

Odg: gume - temperatura
« Odgovori #15 u: 24 Svibnja 2007, 18:25:01 »
Vjerojatno ih jest moguće pregrijat sudeći prema ovim temperaturama, bit će zanimljivo vidjet temperature kad udari još jače ljeto (i ja naučim vozit dotad  :mrgreen:) brojke će sigurno bit blizu troznamenkastim ciframa.
Prošlu sezonu sam vozio na Metzeler Racetec samo je bila mekša smjesa od one što sam je vozio na Grobniku, kad bi se upalio asfalt, držale su vrhunski. Vozio bih opet ali kako sam dobio Qualifierice na nagradnoj igri moram ih iskoristit  :D

The machine spirit is with me!

Offline Nix

« Odgovori #16 u: 24 Svibnja 2007, 18:43:09 »
A od čega meni guma poplavi na rubovima? Od temp.? Zadnji put kad smo bili u djiru do Lovišta pa kad smo se vraćali malo se poganjali i kasnije kad sam stao vidim plave rubove... :roll:
Free Rider

Tetkica racing team

« Odgovori #17 u: 24 Svibnja 2007, 19:19:19 »
Koliko ga mogu vise smanjiti, DOT racing gume neidu ispod 27psi ili mozda neznam dovoljno.Koji je tebi pritisak u gumama i koje gume.BTW mozeli neko tu kod vas pobiti cjenu za bt002,318$ sa montiranjem i balansom.

Na Grobniku vecinom voze sa 1.9 bara zadnja i 2.1 bara prednja.
“Netko mora nastaviti ostvarivati snove poslije Honde a to je BMW”

« Odgovori #18 u: 24 Svibnja 2007, 22:05:28 »
Meni gume poplave po rubovima kod oštre cestovne vožnje...Jel to radi temp. ili što? :roll:
Uglavnom jel se može dogoditi da se ljeti cestovna guma (Dunlop Qualifer) pregrije na cesti? Jel bolje stavit racing gume za ljeto iako se vozim po cesti?
Ja nebih vozio racing gume na cesti,jako im puno treba da se zagriju i na stazi a na cesti neznam bali bi ikako.

Offline Nix

« Odgovori #19 u: 24 Svibnja 2007, 23:30:12 »
A ne znam...Relja je vozio neko vrijeme na racing gumama(Relja ispravi me ako griješim) i mislim da nije bilo problema...
ček ako će se cestovna pregrijavat a racing neće ni dosegnut radnu šta da radimo? :mrgreen:

Ma ja mislim da se nema što tu puno raspravljat...ne vjerujem da je na cesti itko dosad pao iz razloga da mu se pregrijala guma.....pa po zakonu vjerojatnosti neću valjda ni ja  :big_smile: :big_smile:
Samo gasssss! ;)
Free Rider

Tetkica racing team

« Odgovori #20 u: 25 Svibnja 2007, 02:50:14 »
.ne vjerujem da je na cesti itko dosad pao iz razloga da mu se pregrijala guma.....pa po zakonu vjerojatnosti neću valjda ni ja  big smile big smile Al zato mozes pasti zbog hladne gume :Dpogotovo na racing gumama

Offline aurellie

« Odgovori #21 u: 25 Svibnja 2007, 09:21:41 »
To je jer ljudi misle da bi race guma držala mora se dimit iz nje. Qualifier nud instant grip ali racetec treba svega nekoliko kilometara da se dovoljno ugrije,i tad bude debelo ispred qualifiera. I to nije samo pitanje gripa nego još dosta drugih stvari.
Doduše, zimi ili po kiši su takve gume stvarno očajne  :mrgreen:

The machine spirit is with me!

« Odgovori #22 u: 25 Svibnja 2007, 09:39:09 »
provaj na vojnoviću ugrijat race gumu... nou vej!  :big_smile:
--
Br¾e nisam mogo, sporije nisam htio

Offline Nix

« Odgovori #23 u: 25 Svibnja 2007, 12:51:14 »
provaj na vojnoviću ugrijat race gumu... nou vej!  :big_smile:

Prođeš ga bokom i eto ti radne temp.! :joy: :joy: :joy: