Od jučer sam sretni vlasnik čudesne male naprave koja mjeri temperature pa nakon što sam izmjerio temperaturu SVEGA u Slanom odlučio sam radit nešto ozbiljnije

Temperatura vani je i sami znate kakva, vruće jest ali ima pokoji oblačić pa je na motoru ipak svježe bez obzira na opremu, dakle nije vruće onoliko koliko zna bit.
Napravio sam oko 25km po bogenima oko Slanog, a kako nisam vozio već jako dugo, tempo je bio umjeren, bez nekih velikih kočenja, tek tu i tamo malo gasa tek kad bih bio debelo van bogena. Stao sam kraj puta i izmjerio temperaturu guma i malo se iznenadio...
Dunlop Qualifier:
Prednja guma, tlak 2.3,
58° 
Zadnja guma, tlak 2.5,
72°

Za usporedbu, trkaće gume na grobniku sam uspio ugrijat na mizernih 55°/55° a naši najbrži vozači su imali zadnju gumu negdje između 65-70°. Neki će sad reć da je bio deseti mjesec, ali vozio sam na pola bara nižem tlaku i vrijeme nije bilo
toliko hladno.
Ljudi onda odu sa takvim gumama na grobnik, jer je u motopuls-u pisalo da je to "cestovna guma za ekstremnu vožnju i povremene izlete na stazu" i onda sami sebi u glavu utuve da je to dobra guma jer idu prvi put na stazu pa kao neće brzo vozit, i da im je trkaća guma nešto čiji potencijal neće moć iskoristit.
Još su i negdje čuli da treba spustit tlak jer se tako vozi na stazi, iako pojma nema nitko zašto i kad se to radi, i onda odjednom...
tras. Guma se pregrijala a nije se ni zagrijala
Ljeto je, temperature asfalta su već paklene a ono najgore tek dolazi, pa ono "za ekstremnu vožnju" nakon nekoliko kilometara će postat poprilično upitna ocjena za jednu prosječnu cestovnu gumu...sjetite se toga prije nego odvrnete gas i čuvajte se