Autor Tema: Varenje Aluminija?  (Posjeta: 17740 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Varenje Aluminija?
« u: 15 Svibnja 2007, 05:16:02 »
Dali neko od vas ima iskustva sa varenjem aluminijskog kostura na motoru i koliko je to sigurno?Uspio sam rastegnuti kostur ali mi je malo napukao,vozio sam motor i cini mi se da je sve uredu,nenosi u stranu niti vibrira.Pitao sam i na Americkim forumima ali ameri ko ameri,oni savjetuju kupnju novog kostura,ali ja bi ipak da pokusam da zavarim pa da vidim sta ce biti.hvala

niksa

Odg: Varenje Aluminija?
« Odgovori #1 u: 15 Svibnja 2007, 07:19:01 »

« Odgovori #2 u: 15 Svibnja 2007, 10:17:08 »
Ništa se neboj,ako dobar meštar to zavari nema problema.
Savjet:stavi motor na prikolicu i dobro ga stegni španerima
sa svih strana,pa onda vari.

« Odgovori #3 u: 15 Svibnja 2007, 10:20:13 »
Ovo šta vidim sa slike je ništa,ja sam radio deset puta gore
a motorom se upravja bez problema.

« Odgovori #4 u: 15 Svibnja 2007, 11:41:44 »
Nedajbože potrebe ali smatram da to nikad više nije motor!

Za trud, za rad, za poso i volju sve pohvale!
...zajedni¹tvo stvara snagu, disciplina stvara mir...

Mi nismo ljudska biæa koja imaju "spiritualno iskustvo" - veæ spiritualna biæa koja imaju "ljudsko iskustvo"!

Zemlju nismo naslijedili od svojih predaka, veæ smo je posudili od vlastite djece.

« Odgovori #5 u: 15 Svibnja 2007, 11:49:22 »
Dobar mestar ce to odraditi bez problema i ne bi se trebao brinuti...
Moze se dogoditi da napukne kod slabog vara, imao sa mse prilike uvjeriti...  :namrgodjen:
“I have had to fight like hell and fighting like hell has made me what I am. I tried so hard and got so far but in the end it doesn't even matter. I had to fall to lose it all but in the end it doesn't even matter.”

« Odgovori #6 u: 15 Svibnja 2007, 12:05:22 »
ne vjerujem
kolika je dubina vara, koliko je kvalitetno zavareno, kolika su naprezanja grijanjem, varenjem, hlađenjem i kolika je ostala napetost materijala i spojenih djelova, šta je ostalo nakon svih tih termičkih i elektrolučnih promjena...
legura aluminija je vrlo zaje.ana tvar i ako je i sam odlijevak toliko krt, kakva svojstva ima nakon jedne takve torture

ja ne bi, hvala
CIKLAMA

« Odgovori #7 u: 15 Svibnja 2007, 12:38:04 »
Samo jedna usporedba:rama motora se zagrijava na velikoj tamperaturi,
pa se dovodi u svoje mjere.Prema tome malo vara neče promjeniti
leguru aluminija.

« Odgovori #8 u: 15 Svibnja 2007, 12:51:31 »
ne vjerujem
kolika je dubina vara, koliko je kvalitetno zavareno, kolika su naprezanja grijanjem, varenjem, hlađenjem i kolika je ostala napetost materijala i spojenih djelova, šta je ostalo nakon svih tih termičkih i elektrolučnih promjena...
legura aluminija je vrlo zaje.ana tvar i ako je i sam odlijevak toliko krt, kakva svojstva ima nakon jedne takve torture

ja ne bi, hvala

Krte su i katane a znas njihova svojstva!  :roll:
“I have had to fight like hell and fighting like hell has made me what I am. I tried so hard and got so far but in the end it doesn't even matter. I had to fall to lose it all but in the end it doesn't even matter.”

Offline f6

« Odgovori #9 u: 15 Svibnja 2007, 17:00:41 »
Rama je rama a glava je glava  :mrgreen: Ni ja nebi, hvala!!!  [smilie=naughty]
pozdrav moto Foruma¹ima-ma gdje bili

« Odgovori #10 u: 16 Svibnja 2007, 03:29:07 »
Pricao sam sa jednim jako dobrim variocem,odbio je da mi zavari,jer kako on kaze problem je u tome sto kad se aluminij iskrivi pa se opet vrati nazad,postaje jako osjetljiv i nista se tu nemoze uraditi.Mozda ipak kupim novu ramu ili prodam citav motor,bilo kako bilo,hvala svima na savjetima.

« Odgovori #11 u: 16 Svibnja 2007, 10:58:12 »
ja ću dat felge ravnat... a imam i jednu koja bi se morala varit... lik je u Zg, tamo iza Cibone... (ako kome treba) 01/3096347
mislim da se pitanje varenja rame može uputit nekom na FSB-u... ali nije za igrat se, ko što f6 kaže
--
Br¾e nisam mogo, sporije nisam htio

« Odgovori #12 u: 16 Svibnja 2007, 11:19:14 »
Ima jedan predmet i knjige za taj predmet-Tehnologija Materijala,
ko je učio i naučio neka kaže nešto.

« Odgovori #13 u: 16 Svibnja 2007, 11:31:49 »
sve je to ok... ali kostur nije čisti aluminij, ima primjesa
--
Br¾e nisam mogo, sporije nisam htio

Offline Nix

« Odgovori #14 u: 16 Svibnja 2007, 13:08:50 »
A je li lakše sa varenjem čeličnog kostura? Bi li tu trebalo biti toliko poteškoća?
Free Rider

Tetkica racing team