Autor Tema: Mladi vozac  (Posjeta: 6852 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline pAx

Odg: Mladi vozac
« Odgovori #30 u: 24 Travnja 2007, 00:26:26 »
postoji samo jedan jedini centar sigurne voznje u hrvatskoj i to je bilo prije tjedan dana na vijestima, cini mi se. Dakle, tek se otvorio, a vi kazete da je ovaj zakon iz 2004  :shock:

Druga stvar, ta obuka sigurne voznje je uzasno skupa, nije ni cudo kad se sva sila tehnike koristi (izmedju ostalog neka podloga koja simulira led ili ga stvara neam pojma)

Offline Nix

« Odgovori #31 u: 24 Travnja 2007, 00:30:29 »
To je jako dobra stvar....al je sigurno skupo...
Ne mora biti podloga prekrivena ledom ili čime već...nego...
Vidio sam kako su to testirali u jednom od Autoklubova...
Golf duja,standardno pogon sprijeda ali umjesto zadnjih normalnih kotača ima  kotačiće nalik onima na kolicima u trgovačkim centrima...dakle okreću se za 360 stupnjeva ili možda 180...ne znam točno al sigurno bi bilo zabavno probat nešto tako... :joy:
Free Rider

Tetkica racing team

Offline Rookie

• Z1000 / Piaggio X7 250 i.e./ Piaggio Energy mc1
« Odgovori #32 u: 24 Travnja 2007, 10:15:10 »
Znaci ako imas B kategoriju 20godina i sad polozis A pa si i dalje mladi vozac na 2 god u toj kategoriji il što  :shock: 
-AKO NEZNAS PSOVAT,KUPI TOMOS-a*  
 :peace:  (èita se ruki)

« Odgovori #33 u: 24 Travnja 2007, 10:33:14 »
ma to još nije definirano.
ako ti piše da vozačka vrijedi više od dvije godine..recimo 10 onda nisi kao novi vozač.
Ma nemam pojma..jedan zajeb što neke pol. postaje kažu jedno drugi opet govore drugo.
Ma meni je bitno da ne pijem dok ozim i imam opremu..a ovo ostalo je najmanji problem

« Odgovori #34 u: 24 Travnja 2007, 11:03:17 »
Znaci ako imas B kategoriju 20godina i sad polozis A pa si i dalje mladi vozac na 2 god u toj kategoriji il što  :shock: 

poslo sam mejl nadležnima u ZG... sve sam im ovo napiso... pa neka odgovore... naravno, javim ;)
--
Br¾e nisam mogo, sporije nisam htio

« Odgovori #35 u: 24 Travnja 2007, 11:07:08 »
pa kad nam narodne novine  baš i nisu pomogle! svaka čast!
inače...ubio sam se do 2 sata ujutro tražeći nešto po tim narodnim novinama!
ti boga komplicirano sve to.sve sam našo ali o tim mladim vozačima ništa konkretno...priočitali ste ono što sma pejsto? pa skužite i sami.....
meni s eneda! [smilie=anger]

« Odgovori #36 u: 24 Travnja 2007, 11:59:28 »
Evo vratio se odgovor zacudjujuce brzo!!!

"Poštovani,

Budući vam je vozačka dozvola izdana na 10 godina ne spadate u tzv. mlade vozače. Upućujemo vas da na našim web stranicama pročitate kategoriju Savjeti - Najčešća pitanja - Promet - odgovor pod rednim brojem 14. i Najčešća pitanja - Vozačka dozvola - odgovori pod rednim brojevima 1. i 2.
U vezi pitanja o vašem prijatelju, nismo vam u mogućnosti odgovoriti, budući da niste naveli detalje.

S poštovanjem,
Odjel za odnose s javnošću"

http://www.mup.hr/1158.aspx

Dakle Krampus, prepoznaj se u ovome "prijatelj" :D Koliko vidim nisu ti smjeli uzet dozvolu i imas pravo žalit se Pavelinom zapovjedniku, a onda i načelniku prometne postaje... ili jednostavno popričat sa Pavelom... Nije mi jasno kako može nešto tvrdit, a niti sam nije siguran!!!  :thumbsdown: :evil:
« Zadnja izmjena: 24 Travnja 2007, 12:13:55 od SuperHik »
--

« Odgovori #37 u: 24 Travnja 2007, 12:06:08 »
Odgovor jednog mog poznanika koji je prometni policajac je slijedeći...

Mladi vozač se smatra osoba koja je tek dobila vozačku dozvolu... Dakle taman da sutra neko položi A kategoriju, a prije recimo 10 godina je položio B, NIJE MLADI VOZAč!

Drago mi je da smo ovo riješili...

Krampuse... Prigovor moraš pisat jer će ti doć doma Prekršajni nalog, kad dođe, žali se... Ili možda otić do prometne policije da vidiš jeli uopće pokrenut postupak... možda su dotični uvidili da su se sa zahebali...
--

« Odgovori #38 u: 24 Travnja 2007, 13:14:50 »
sada krampuse tuzi ti njih,
za nepotrebne neugodnosti, duševne boli koji su ti nanjeli i zasto ne znaju raditi svoj posao  ...

« Odgovori #39 u: 24 Travnja 2007, 13:18:43 »
eto ljudi moji jesam vam ja rekao.
Ako vam je vozačka izdata na 10 godina niste mladi vozač!(ako ste prije A imali duže vrijeme B kategoriju.
kraj rasprave!
dođe li poziv na sud...
ja bi to okrenio i njih tužio..
pusa svima a ne samo njima!  :big_smile: :cool2:

« Odgovori #40 u: 24 Travnja 2007, 14:39:25 »
postoji samo jedan jedini centar sigurne voznje u hrvatskoj i to je bilo prije tjedan dana na vijestima, cini mi se. Dakle, tek se otvorio, a vi kazete da je ovaj zakon iz 2004  :shock:

Druga stvar, ta obuka sigurne voznje je uzasno skupa, nije ni cudo kad se sva sila tehnike koristi (izmedju ostalog neka podloga koja simulira led ili ga stvara neam pojma)
Za sada je samo jedan - AMC, bas sam bio prije dva-tri tjedna na njemu - subaru testovi.. "Ledeni" poligon je zapravo vrlo jednostavno napravljen, imaju glatku podlogu na koju prskalice bacaju vodu i kazu da je trenje cak i manje u odnosu na pravi led - cak se i Impreza WRX na njemu vrti kao luda, uz svu elektroniku i pogon X4. Istina je da je zakon stari do sada ga nije bilo moguce primjeniti.. ali se planira napraviti poligon sigurne voznje u svakom malo vecem gradu i time ce sve auto skole biti u obvezi odraditi par sati na tome poligonu.. Pa, ako netko ima 5000 - 6000 m2 zemlje, evo mu prilika da napravi poligon i time preuzme primat u svome gradu.
RDAVA

« Odgovori #41 u: 24 Travnja 2007, 15:06:04 »
Odgovor jednog mog poznanika koji je prometni policajac je slijedeći...

Mladi vozač se smatra osoba koja je tek dobila vozačku dozvolu... Dakle taman da sutra neko položi A kategoriju, a prije recimo 10 godina je položio B, NIJE MLADI VOZAč!

Drago mi je da smo ovo riješili...

Krampuse... Prigovor moraš pisat jer će ti doć doma Prekršajni nalog, kad dođe, žali se... Ili možda otić do prometne policije da vidiš jeli uopće pokrenut postupak... možda su dotični uvidili da su se sa zahebali...

Sad mi reci zasto tako se zakon i ne regulira kad si polozio A prije 10 godina a B nedavno i daju ti vozacku kao mladom vozacu?  [smilie=anger]
“I have had to fight like hell and fighting like hell has made me what I am. I tried so hard and got so far but in the end it doesn't even matter. I had to fall to lose it all but in the end it doesn't even matter.”

« Odgovori #42 u: 24 Travnja 2007, 15:38:06 »
ne bi ti zno reć :P :/
--

« Odgovori #43 u: 24 Travnja 2007, 19:48:58 »
e super... bas lijepo sto si poslao taj mail nadleznima u ZG :-)..

pa i meni je bilo cudno .. jer je ovaj u prometnoj bio bas nekako zacudjen kada sam mu rekao da vec od 1998. godine imam polozeno B kategoriju.. a da sam A polozio prije nekih godinu i nesto .. no dobro.. znam sto mi je ciniti.. jos jednom hvala.. na savjetima  :thumbsup:

« Odgovori #44 u: 24 Travnja 2007, 20:10:01 »
pa evo ja ga kupio prije 11 dana i do sad sam skupio prekršaja vjerojatno više nego što ću za 5 godina vožnje auta i motora zajedno... prvo vozim po savskoj i letim iz trake u traku, malo oko tračnica, malo po khm khm nogostupu [smilie=lolroll]... malo kroz crveno...i tako skupi se toga... :mrgreen: