Autor Tema: Kawasaki ninja zx-12r  (Posjeta: 5346 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Kawasaki ninja zx-12r
« u: 10 Ožujka 2007, 16:44:19 »
Kawasaky općenito.To je opis kawasakyia zx-12r. To je izrazito brz motor, brži od svih osim možda Suzukija Hayabuse. Ipak, moguće ga je voziti polako i ako ga držite ispod 8000 okretaja min. Najveća prednost u odnosu na Hayabusu je njegovo ležanje. Nikad prije nije napravljen super-brzi motor tolike snage i težine (ipak je puno teži od recimo Hondinih 170kg) koji je tako lako kontrolirati. Hayabusa je tu puno lošija od ZX-12R.
Uz sve to ipak morate biti oprezni sa gasom da vas tolika snaga nebi uhvatila nespremne jer onda....znate što bi se dogodilo.

Na stazi je ovaj motor ugodno iznenadio sve koji su ga vozili jer je unatoč svojoj težini jako okretan, a za polegavanja je potrebno puno manje snage nego što bi na osnovi težine mislili. Isto tako potpuno podesiv ovjes drži putanju zavoja, a na izlasku iz zavoja sve ovisi o vama – možete ostaviti crtu ako želite (ili znate). Odlično je i to što koliko god se naginjali u zavoju nećete postrugati ništa drugo osim oslonaca za noge.Na stazi je ovaj motor ugodno iznenadio sve koji su ga vozili jer je unatoč svojoj težini jako okretan, a za polegavanja je potrebno puno manje snage nego što bi na osnovi težine mislili. Isto tako potpuno podesiv ovjes drži putanju zavoja, a na izlasku iz zavoja sve ovisi o vama – možete ostaviti crtu ako želite (ili znate). Odlično je i to što koliko god se naginjali u zavoju nećete postrugati ništa drugo osim oslonaca za noge.

Sada malo o kočnicama. One izvrsno obavljaju zadaću zaustavljanja uz malo napora i pružaju odličan osjećaj. Ipak morate znati da kočite malo više od R1. Prednji kraj pruža dovoljno osjećaja pri kočenju, a nakon toga snage ima uvijek dovoljno pa sve to možete ponoviti u sljedećem zavoju, i tako opet.....

Sada ćemo malo o njegovim nedostacima. Uz sve te pohvale ZX-12R je u odnosu na ostale sportaše najviše klase ipak motor koji zahtjeva najviše napora pri brzoj vožnji na stazi. On je odličan, ali samo unutar svojih granica. Ako pak trebate cijeli dan kružiti stazom – molim dajte mi jednog Ducatija 916. Najveći problem na ovom motoru je spojka koja kao da je napravljena od putra. Nakon duže vožnje na stazi spojke više kao da i nije bilo. Na ovako jakom motoru to se ipak ne bi smjelo dogoditi. Mora se priznati da će vlasnici teško dovesti motor pod toliko opterećenje kao na testu, ali testiraju se jednako i svi drugi motori pa se takve stvari ne događaju. To i nije prvi slučaj kod ovog modela pa nam nije jasno zašto Kawasaki nije riješio taj problem.eovisno o tom problemu ZX je sigurno revolucionaran motor, ako zbog ničeg drugog, onda zbog rame. Ona podsjeća na nekadašnje modele kod kojih je rama bila postavljena centralno iznad , a ne oko motora. Kawasaki je to napravio da bi suzio motor a najveća stvar je da mu je to uspjelo bez smanjenja čvrstoće cijele konstrukcije.

Sve to i fenomenalan motor koji daje ogromnih 162 KS na stražnjem kotaču. Zar vam treba još nešto??
  i pun snage. U tom području nema neke razlike između njega i recimo Yamaha R1 ili Honde CBR900RR osim što se osjeti veća težina ali i veći moment motora. Ali ako ga zavrtitie preko tih okretaja, e to je već neka nova dimenzija, u kojoj se cijeli svijet oko vas kreće natraške - barem to tako vama izgleda. Mijenjate brzine, a svaki put on opet ubrzava istom jačinom i u tren oka ste već na 300 kmh, a tek ste u petoj brzini!! ZX-12R je strašan na ubrzanjima i ako ne pazite, ili ako možda baš to želite, ostaviti ćete crnu crtu iza sebe u drugoj, a ponekad i u trećoj brzini. :big_smile:
isam ja, navukli su me

Offline bubson

• KAWASAKI 636
    • http://www.buba-moto-servis.hr
Kawasaki ninja zx-12r
« Odgovori #1 u: 10 Ožujka 2007, 16:47:59 »
prijo jesi li ti ikad vozio ZX 12R-a?
APN 6s automatsko paljenje   nogom 6 puta sna¾no !!!

Kawasaki ninja zx-12r
« Odgovori #2 u: 10 Ožujka 2007, 16:56:45 »
Ne al bi jako volio.. Ja nepoznajem nikog ko ga  ima dame provoza.
isam ja, navukli su me

Kawasaki ninja zx-12r
« Odgovori #3 u: 10 Ožujka 2007, 19:13:50 »
kawasaky ? Ni ja ga nikad nisam vozio!  8)  :big_smile:
Kawasaki sam vozio!  :mrgreen:
“I have had to fight like hell and fighting like hell has made me what I am. I tried so hard and got so far but in the end it doesn't even matter. I had to fall to lose it all but in the end it doesn't even matter.”

Kawasaki ninja zx-12r
« Odgovori #4 u: 10 Ožujka 2007, 21:54:28 »
162 KS na zadnjoj roti.
Ja imam samo 2-3 konja manje.
“Netko mora nastaviti ostvarivati snove poslije Honde a to je BMW”

Kawasaki ninja zx-12r
« Odgovori #5 u: 11 Ožujka 2007, 02:59:09 »
Ako pricas o motoru koji je u tvom avataru,to je zx14r

Kawasaki ninja zx-12r
« Odgovori #6 u: 11 Ožujka 2007, 03:06:47 »
Citat: "yamasaki"
Ako pricas o motoru koji je u tvom avataru,to je zx14r

to na avataru mi vise slici na zzr-a 1400 :thumbsup:

Kawasaki ninja zx-12r
« Odgovori #7 u: 11 Ožujka 2007, 03:12:11 »
Citat: "Bajac"

to na avataru mi vise slici na zzr-a 1400 :thumbsup:
Moguce,neznam kako se kod vas zove ali ovdje je zx14r koji je izasao 2006

Kawasaki ninja zx-12r
« Odgovori #8 u: 11 Ožujka 2007, 08:27:26 »
Citat: "NiksaRR"
162 KS na zadnjoj roti.

Ali sto mislis kobi dobio u trci tvoja cbr ili zx-12r.
isam ja, navukli su me

Kawasaki ninja zx-12r
« Odgovori #9 u: 11 Ožujka 2007, 10:41:15 »
nije sve u motoru i konjima :joy:

Kawasaki ninja zx-12r
« Odgovori #10 u: 11 Ožujka 2007, 10:44:01 »
Citat: "martian"
nije sve u motoru i konjima :joy:

Potpisujem..................ALI jeste čitali test u MP-u prvi put kad su ga testirali ........ 8)
ttp://www.forumbikers.com/
Kad bi svi imali isto mišljenje nebi trebali forumi!!! :)

Offline aurellie

Kawasaki ninja zx-12r
« Odgovori #11 u: 12 Ožujka 2007, 00:39:56 »
Citat: "NiksaRR"
162 KS na zadnjoj roti.

Nemoj se razočarat kad jednog dana dobiješ priliku izmjerit snagu na stolu  :wink:

The machine spirit is with me!

Kawasaki ninja zx-12r
« Odgovori #12 u: 12 Ožujka 2007, 08:37:27 »
Citat: "aurellie"

Nemoj se razočarat kad jednog dana dobiješ priliku izmjerit snagu na stolu  :wink:

termin na stolu bi značio sa kočnicom motora, dakle izvađen... jeli misliš na to... ili da je gubitak radi prenosa malo veći... ili možda da deklarirana snaga motora varira?
--
Br¾e nisam mogo, sporije nisam htio

Kawasaki ninja zx-12r
« Odgovori #13 u: 12 Ožujka 2007, 09:37:44 »
kod nas ima jedan, koji sam trebao trgovati, i mogu vam reci da je taj motor stravican , i prejak za voznju , a uz to prejebeno dobro izgleda
Here I come and Here I go ! ! !

Kawasaki ninja zx-12r
« Odgovori #14 u: 12 Ožujka 2007, 13:17:59 »
Citat: "aurellie"

Kad kupujes Akrapa dobijes cijelu citabu s njime i oni deklariraju da nakon ugradnje tog auspuha motor ima toliko snage.Mislis da su napisali lazne informacije? :wink: Akrapovic 8)
“Netko mora nastaviti ostvarivati snove poslije Honde a to je BMW”