Autor Tema: Gume  (Posjeta: 60618 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Nix

Odg: Gume
« Odgovori #165 u: 14 Listopada 2007, 00:59:28 »
Nema druge nego da ne kupujete te Dunlopice. Te na moj motor nece.  :namrgodjen:

Zašto??  :shock: :shock: :shock: Objasni...
Operem te s vanjske s dunlopicama ti na slickovima bilo koje!  ;D
Free Rider

Tetkica racing team

Offline f6

« Odgovori #166 u: 14 Listopada 2007, 07:06:18 »
On to tako, bezveze. Samo da napiše nešto i bude protiv večine  [smilie=wtf] :thumbsdown:
pozdrav moto Foruma¹ima-ma gdje bili

Offline Laske

« Odgovori #167 u: 14 Listopada 2007, 21:13:23 »
FABERU ŠALA nego što se mene tiče potrošio ja gumu ili ne moj je moto taj da ja mjenjam gumu ako mi prezimi jer to više nije guma bar ja tako mislim. jer nije bitno jeli neko vozi brže ili sporije bitna je glava koja je na motoru ugrožena a bar 90 posto čim sjedneš na njega.a jebote jesam se raspiso :P

900RR vidiš kako razmišlja momak koji je bio blizak sa asfaltom ?! Tako razmišljam i ja ! Ni meni se više niti zbog koje sitnice ne šapče asfaltu dok me češka brzinom od samo 110 km/h ! Jer zašto bi ja koji vozim prosjek od 110 km/h trebao stavljati manje bolju gumu od tebe kojemu je prosjek 126,7 km/h ? Zato jer je brzina od 110 km/h stvarno mala ? Ko se jednom opeče... Tako, iako ti se čini ne bitnim, ja gledam sitice. S druge strane biram gumu i po načinu vožnje i po mjestu vožnje. Naveo sam da 90% vozim po gradu (za ove užasnute velikim kilometražama sa istom gumom, to je razlog velike kilometraže sa gumama-prosječna brzina 50 km/h, nema odvrtanja gasa, guma traje, meni 12.000 km u godinu i po sa pauzom od polovice prošlog ljeta-Rookie kakve 3 godine ?) pa zbog toga načina vožnje smatram da bi mi idealna bila baš ova nova generacija guma, dvokompozitne gume. Ponovljeno ko zna koliko puta, tvrđa sredina za dužu trajnost i mekši krajevi za (skromno 900RR) ulijetanje u bogene od 100 km/h.
Hvala na pažnji svima, barem smo malo diskutirali o nečemu pametnom, što je postalo rijetkost...
Laske

« Odgovori #168 u: 14 Listopada 2007, 22:02:37 »
FABERU ŠALA nego što se mene tiče potrošio ja gumu ili ne moj je moto taj da ja mjenjam gumu ako mi prezimi jer to više nije guma bar ja tako mislim. jer nije bitno jeli neko vozi brže ili sporije bitna je glava koja je na motoru ugrožena a bar 90 posto čim sjedneš na njega.a jebote jesam se raspiso :P
bem ti sunce ,znaš onu "Velki motor mali pišo??" [smilie=lol] :P
ma slušaj shvaćam i u potpunosti se slažem..to prelazi u plastiku,materijal gubi svoje svojstvo dakle..opasno je..a sa gumama se ne treba igrat.
Ne znam meni je dobro potrošena zadnja guma u godinu dana..ali nemam love za promjenit ima nešto mrcu dubine profila i što ću sad? moram na put,ali oprezno!kad se zagrije fenomenalno drži...neki dan po prvi puta do ruba! [smilie=lol] izvježbo se ja sam! hehehe!
Sljedeće što se stavlja je Bridgestone BT 45 (imam jako slab izbor guma za moje dimenzije...specijalne dimanzije...)Zbog čega? zbog preporuke mnogih ljudi koji su vozili ili voze moju klasu motora(nakede 500) dakle zbog mekše smjese,smatram da će se brže trošiti(iako su i BT Sporttouring kao i ove moje )ali sigurno imaju manje plastike u smjesi nego moje Dunlop sada.
Laske lega,možda da provhjeriš na nekom specijaliziranom forumu ili negdje već gdje ima puno više ljudi koji voze tvoj motor i koji su probali taj motor sa nekim od guma..ne znam....ja rjetko slušam onoga ko ne vozi moj motor pogotovo da me uči koje ću gume stavljat na svojih 50 konja  :thumbsdown:
 :thumbsup:

Offline Laske

« Odgovori #169 u: 14 Listopada 2007, 22:33:08 »
ma pratim ja talijanski ER6n forum, specijalizirani forum za ljubitelje ER6n i Versys i tamo pišu da je večina kupila Pirelli Diablo nakon prve ugradnje koja ne valja ništa nakon oprovanih Diablica. Ali, hvale i Metzeler i Brdidgestone. Tako da stvarno ne mogu faliti uzmem li bilo koju od nevedene 4 gume, ali htio sam viditi hoću li dobiti koju pametnu preporuku od du-moto Forumaša... Osim dobre preporuke za janju i pivušu... čorak su u stanju napisati... osim, naravno, hrpe omalovažavanja i izrugivanja... živili moji Forumaši !
Laske

Offline aurellie

« Odgovori #170 u: 14 Listopada 2007, 22:52:48 »
Neznam koje su metzelerice u pitanju, ako su m1 i m3 to su ti odlične gume vjerojatno po svemu bolje od qualifierica, samo što se brže troše. Meni su uvijek bile draže metzeler i pirelli gume jer su na cesti puno "pitomije" od dunlopa i michelina. Qualifier kao da je derivacija nekakve hard core race gume , prenosi ama baš svaku neravninu na cesti na motor i ništa neće popit, a i sva svoja 3 tankslappera u životu koja sam doživio, 1 je bio na michelinu i 2 na dunlopu. Prelaskom na metzelerke odjednom je volan miran i ne čupa se više iz ruku preko svake neravnine...nakon toga sam vozio na pireli supercorsa jer se daju jefitno nabavit polovne, i ponašaju se skroz isto kao metzeler.
I obje kad su na rubu gripa počnu čudnovato zavijati i proizvoditi svakakve zvukove, dok mi qualifier samo klizne bez ama baš ikakve najave. I poslije svega mislim da je Qualifier odlična guma i još je super pristupačne cijene, ali da su pirelli i metzeler gume dalekoooo bolje.
Bridgestone još nisam probao, ali zasad od svakoga čujem samo pohvale, tako da ću i to sigurno jednom isprobat.

The machine spirit is with me!

Offline aurellie

« Odgovori #171 u: 14 Listopada 2007, 22:54:08 »
pa vi ste genijalci ja sam nekad zno danlopicu mjenjat jednom mjesečno tj svakih 3500 tisuće nije mi jasno kako vi to uspjevate i to vozit se na grobniku i još da ostane za magistralu bez ljutnje ali vi očito nevozite

Naravno da će se brzo poderat ako se koristi samo po sredini - ali ako se koristi ravnomjerno trajat će dosta duže. hehe  ;D

The machine spirit is with me!

« Odgovori #172 u: 14 Listopada 2007, 23:06:29 »
ma pratim ja talijanski ER6n forum, specijalizirani forum za ljubitelje ER6n i Versys i tamo pišu da je večina kupila Pirelli Diablo nakon prve ugradnje koja ne valja ništa nakon oprovanih Diablica. Ali, hvale i Metzeler i Brdidgestone. Tako da stvarno ne mogu faliti uzmem li bilo koju od nevedene 4 gume, ali htio sam viditi hoću li dobiti koju pametnu preporuku od du-moto Forumaša... Osim dobre preporuke za janju i pivušu... čorak su u stanju napisati... osim, naravno, hrpe omalovažavanja i izrugivanja... živili moji Forumaši !
a jesi i ti gospa od cukara, odma se ofenđo
ono što sam ti napiso ti i mislim, a to i sebi mislim, jer ono što bilo koje gume na tržištu mogu ja još nisam isprovo i ne želim, a ti pogotovo
to što si otreso nisu ti gume krive nego ti sam
ako ti prelaziš 12000km s jednom gumom u godinu ipo ja bi ti savjetovo da je zamjeniš nakon godinu dana koliko god prešo
uostalom pitaj talijane na njihovom forumu, šta se uopće bakćeš s nama seljačinama
CIKLAMA

Offline Laske

« Odgovori #173 u: 15 Listopada 2007, 00:29:28 »
ha ha, vidi vidi ko se sad ofenđo ?! ha ha ha... ne vrijeđam ja nikoga, ako jesam, ispričavam se. ma mislim da nisam, to se ti nešto pališ bezeze... intanto, tvoj komentar o talijanima ? oni nemaju pojma, pa da... Pirelli je Hr marka, a i nas Hrvata ima 5 puta  više no njih, pa baš sam lud slušati njih. a i motora ko i moj je puno puno više u nas no u njih... pitanje na našem forumu sam napisao ne bih li dobio odgovor adekvatniji našim putevima, ipak sam svjestan da nemamo talijanske strade, ali ako nisi primjetio i nisam dobio konkretan odgovor, već samo ono što sam napisao o omalovažavanju i sl. i nitko tebe nije prozvao, više sam mislio na pod*ebavanja o prijeđenim kilometrima sa istom gumom. bilo kako bilo, sa tvojim savjetom o izmjeni guma nakon godinu dana ma koliko prošle se ne bih složio, moje skromno mišljenje. bilo bi lijepo kad bi se moglo, ali zašto ? meni su počele proklizavati baš nakon 12.000 km i godinu i po dana. pošto sam pauzirao, 12.000 km sam uhitio tek nakog godinu i po, da nisam to bi bila godina i sve bi se poklopilo. bilo bi idealno da se financijski može tako, ali ipak uzimam u obzir visoku cijenu guma i smatram da ne treba mijenjati prije vremena, iako ne može nikako biti gore, naravno.
daljnjim traženjem naišao sam na još jednu jako interesantnu tablicu sa popisom i ocjenama mnogih guma, pa ako koga zanima neka čirne.

http://gommarolo.altervista.org/

tu se može vidjeti da je "media duration" (srednje trajanje) gume koju moj motor ima ugrađenu kao serijsku, Dunlop D221, 11.500 km. tako da mojih pređenih 12.000 km prije izmjene nije ništra čudno. nadalje, smiješni talijanci sa ER6n foruma su skoro svi mijenjali prve gume nakon cca 10-12.000 km. čak sam se ja smijao nekim likovima koji su prijavili izmjenu guma na 16.300 km i jedan nakon 17.000 km. jesi vidio Padobranac, ha ? a kad bi ti napisao da jedan lik nije još mijenjao prvu gumu, a prešao je 26.000 km ?? ne pitaj... dakle, para mi se da je prvi set guma na ER6n prosječno trajao 10-12.000 km. nitko nije bio zadovoljan prvom ugradnjom guma, a to je vidljivo i u ovoj tablici-jako loši rezultati za Dunlop D221. kao slijedeću gumu pretežno su birali Pirelli Diablo Strada, koja i u ovoj tablici ima među najboljim rezultatima, neki su hvalili Metzeler Roadtec Z6, METZELER SPORTTEC M3 i neki Bridgestone BT-020 odnosno nasljednicu BT-021 (2CT).
kako sam i rekao, idem prvo provjeriti cijene i to kako stvari sada stoje: Bridgestone BT-021, Dunlop Qualifier i povodeći se za talijančićima, Pirelli Diablo Strada, pa ću odlučiti...

Za sada imam ove cijene:
120/70 R17 + 160/60 R17
PIRELLI DIABLO STRADA   1127,28 + 1435,94 = 2563,22 kn
DUNLOP QUALIFIER            1010,16 + 1149,24 = 2159,40 kn
METZELER SPORTTEC M3    905,25 + 1118,25 =  2023,50 (ne naručuju gume do iduće sezone LOL)
BRIDGESTONE BT-021         1112,00 + 1393,00 = 2505,00 kn
MICHELIN PILOT ROAD 2CT 1281,00 + 1588,00 = 2869,00 kn
« Zadnja izmjena: 15 Listopada 2007, 10:49:23 od Laske »
Laske

Offline Dado

• *
  • Africa Twin Adv Sports, Vespa PX, Vespa VL1 1955
    • http://www.du-moto.com
« Odgovori #174 u: 15 Listopada 2007, 13:44:02 »
Od koga su ti ove cijene, recimo za Michelin npr?
Para mi se da bi moglo to i jeftinije.

7H3 M345UR3 0F 1N73LL163NC3 15 7H3 481L17Y 70 CH4N63

Offline Laske

« Odgovori #175 u: 15 Listopada 2007, 14:23:57 »
PIRELLI Vrbančić 01/336-0043
DUNLOP Unicommerce 01/6252-222
METZELER Gumi Pađen 047/845-100
BRIDGESTONE Auto Antonio 021/374-565
MICHELIN Auto Antonio 021/374-565

Ako tko ima bolje cijene kod nekoga drugoga, slobodno napiše.
Laske

« Odgovori #176 u: 15 Listopada 2007, 14:44:11 »
Ja mijenjam gume svako 3 000 km....eto tako zbog .určenja :lol:
nisam brz,ali sti¾em

« Odgovori #177 u: 15 Listopada 2007, 15:36:00 »
Uzmi Metzeler, nitko jos nije pozalio.
“I have had to fight like hell and fighting like hell has made me what I am. I tried so hard and got so far but in the end it doesn't even matter. I had to fall to lose it all but in the end it doesn't even matter.”

Offline Laske

« Odgovori #178 u: 15 Listopada 2007, 15:42:14 »
U Gumi Pađena ne naručuju gume do iduće sezone, ma zamisli !!! LOL katastrofer !

Upravo naručene BRIDGESTONE BATTLAX BT-021
Sutra su ovdje, uskoro na motoru... Bit će za Orebić ako budemo išli...
Laske

« Odgovori #179 u: 15 Listopada 2007, 16:17:09 »
Uzmi Metzeler, nitko jos nije pozalio.
jesam ja
CIKLAMA