Autor Tema: Vulkanizeri u DU  (Posjeta: 89542 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Odg: Vulkanizeri u DU
« Odgovori #105 u: 05 Studenoga 2007, 17:20:15 »
Prije nekih tridesetak godina u Dubrovniku je bio samo jedan vulkanizer i moralo se čekati na red i po cijeli dan. A i motori su išli 60-80 kmh, gume su bile baš kao od bicikle pa smo ponekad i to radili. Ali danas........ :shock: :shock:
Pa ti onda placaj.Sistem je ostao isti a ja nisam ovo izmislio nego vidio od covjeka koji vrlo uspjesan racer i sam sebi mjenja gume.Mnogima se mozda ovo cini rizicno ali meni je rizicnije dati vulkanizeru kojem je u cilju samo da zaradi pare.Meni su trazili 800$ da mi zamjene ramu na staroj R1 a ja to sam uradio,uzelo me je duze vremena ali sam ustedio lovu.Otiso na stazu i motor mi se nije raspao

« Odgovori #106 u: 05 Studenoga 2007, 17:30:48 »
Zaboravio sam reci kad se nova guma stavlja na felgu,krajeve gume takodze nasprejati obavezno i pumpati je sve dok se necuje kao da pukne to znaci da je guma ulegla.pumpati laganice jer nezelite da guma explodira

« Odgovori #107 u: 05 Studenoga 2007, 17:55:46 »
oprosti, je li ti nas zajebavaš ili si ozbiljan?
CIKLAMA

« Odgovori #108 u: 05 Studenoga 2007, 17:59:34 »
oprosti, je li ti nas zajebavaš ili si ozbiljan?
Nebih se nikad zajebavo na ovu temu,zasto mislis da vas zajebajem?

« Odgovori #109 u: 05 Studenoga 2007, 18:07:26 »
zato što taj poso i to vrijeme i pouzdanost toga posla nije vrijedno onoga što ti vulkanizer napravi za onu lovu koju naplati
o garaži, alatu, znanju i sposobnosti vlasnika motora da ne pričam
a pogotovo drugom tipu koji gazi s autom po staroj gumi
ma daaaaaaaaaaaaaaaaaj...
CIKLAMA

Offline f6

« Odgovori #110 u: 05 Studenoga 2007, 18:13:32 »
Mene interesiraju dvije stvari. Prvo, kolkio ti misliš da košta promjeniti gumu i izbalansirati je, Drugo, znaš li ti koliko istraživaći ulažu vremena i novca u razvoj sofisticiranijih strojeva za balansiranje rota. I jedna konstatacija; jak ti je taj racer kad sam sebi balansira gumu. Siromašni Amer  [smilie=lolroll] [smilie=lolroll]
pozdrav moto Foruma¹ima-ma gdje bili

« Odgovori #111 u: 05 Studenoga 2007, 18:17:10 »
Gazenje po gumi se moze i drugacije rijesit nemora se gazit al da sad nepisem ionako nevjerujete.Ti vjerovatno volis da sjednes na motor i vozi,kod mene je drugacije,ja volim sve sto se tice motora i nije mi tesko vikend provest u garazi ako zatreba.Nisu pare toliko bitne,motori su moja opsesija(sto bi moja zena rekla) i volim znati sve sto je moguce.Vjeruj mi da pokusas ovo jednom uradit vidio bi da je lako i da vulkanizer nije doktor ali eto svakom svoje

« Odgovori #112 u: 05 Studenoga 2007, 18:24:11 »
Mene interesiraju dvije stvari. Prvo, kolkio ti misliš da košta promjeniti gumu i izbalansirati je, Drugo, znaš li ti koliko istraživaći ulažu vremena i novca u razvoj sofisticiranijih strojeva za balansiranje rota. I jedna konstatacija; jak ti je taj racer kad sam sebi balansira gumu. Siromašni Amer  [smilie=lolroll] [smilie=lolroll]
Ti sofisticirani strojevi ti samo brze urade ovo sto ja uradim na krapinski nacin.A ovaj racer o kome pricam nije siromasan,jer ovdje siromasni nemogu biti raceri,covjek voli to sto radi i.............ma nema veze nego vidim ja da vam kroz vene jos uvjek tece sarajevsko pivo :thumbsup:

« Odgovori #113 u: 05 Studenoga 2007, 18:28:16 »
ja volim provest vikend na cesti a ne mijenjajući i balansirajući gume
sve ostalo na motoru mi je u savršenom stanju pa ne znam šta bi radio osim čistio i podmazivo lanac
CIKLAMA

Offline aurellie

« Odgovori #114 u: 05 Studenoga 2007, 18:34:00 »
Guma se može balansirat pomoću onog stalka i bez upotrebe skupih strojeva ali ova zajebancija oko mijenjanja je ubi bože. Da izmjena guma košta 500kn možda bi to radio u kućnoj radinosti ali ovako mi ne pada na pamet

The machine spirit is with me!

« Odgovori #115 u: 05 Studenoga 2007, 18:41:03 »
Montiranje i balansiranje uzme 30min po gumi.Izvinjavam se ako sam koga uvrijedio :lol:

Offline Nix

« Odgovori #116 u: 05 Studenoga 2007, 20:04:06 »
 Meni ne pada na pamet to radit jer sam teški gotovan,ali svakako je zanimljivo čut! :thumbsup:
Free Rider

Tetkica racing team

« Odgovori #117 u: 05 Studenoga 2007, 20:52:50 »
Sve se ja slažem s tobom, i to je sve točno, i kako bi ti reko najviše se slažem sa g. f6! U današnje vrjeme to je bacanje vremena koje možeš potrošit na druge ugodnije stvari a za lovu koju platiš dobiješ uslugu koja je profesionalna i vrjedi novce koje si dao a netko drugi je odgovoran za to isto!

Prije smo ko djeca glodali sami klipove, radili na njima trokute i olakšavali ih na razno razne načine, danas djeca naruče kit i mogu ga montirat kompletom alata iz veletrgovine...

Dobro je znat i krapinski način ali danas to malo ko radi, bar u Dubrovniku bogu hvala su ljudi napokon došli do onoga "daj dite materi", plati materi, a dok ta mater radi ti moraš zaradit bar duplo više od toga koliko te to košta!

Slažem se da to radi tvoj prijatelj amer, racer, ali predpostavljam da mu je to hobi i da sve radi sam!
Slažem se i sa konstatacijom o Sarajevskom pivu!

Svakako nek si se porudio nam dočarat korjene balansiranja, i montiranja guma!  :thumbsup:
...zajedni¹tvo stvara snagu, disciplina stvara mir...

Mi nismo ljudska biæa koja imaju "spiritualno iskustvo" - veæ spiritualna biæa koja imaju "ljudsko iskustvo"!

Zemlju nismo naslijedili od svojih predaka, veæ smo je posudili od vlastite djece.

« Odgovori #118 u: 05 Studenoga 2007, 22:02:38 »
Uh Vedro ti si prvi koji me nisi napao :)Ja sam zadnjih 4 para guma promjenio na ovaj nacin,nikad nisam imao vibracije na volanu stoga kakva je razlika i da mi je vulkanizer stavio koristeci ovu ultra modernu masinu.Jedina je razlika sto svi razlicito gledaju na stvari,ja volim da sve uradim sam a neko voli da ode na kafu i sat vremena provede u drustvu e za taj sat ja promjenim gume,zato nevidim koje sam vrijeme izgubio a vi dobili.Naravno za bilo sta da radim neuzimam slobodan dan na poslu nego je sve u moje slobodno vrijeme tako da negubim nista,samo dobivam.Nisu pare bitne iako ovdje naplacuju 25$ po gumi ako ih skines sa motora i doneses,bitno je da znas nesto,znate ono 'sto vise znas vise vrijedis'.Moze neko kao sto je f6 protumacit da sam siromasan ali to je njegovo misljenje.Ja sam u svojoj kuci promjenio citav parket i plocice a da to nikad prije nisam ni vidio kako se radi a da nepricam o autu i motoru,sve ovo uz pomoc interneta.Cak i drugima svremena na vrijeme znam ponesto popravit tako da stvarno nevidim koje ja to vrijeme gubim.Vedro kaze da su ta vremena prosla i da danas djeca kupe kit umjesto da budu kreativna e vidis meni se to nesvidza,ja sam ponosan sto sam kao mali ispravljao sebi felge na biciklu zatezuci zice a nije mi stari otisao u radnju i kupio novu.Evo sad ispadoh staromodni siromah :big_smile:.Na motori.hr cesto citam price sa putovanja motorom u daleke krajeve gdje nema benzinske pumpe a kamoli vulkanizera pa bih volio cuti sta oni misle o kreativnosti.Nije cudo da f6 i 900rr nikad nece otic motorom u Banglades,previse su HI-TECH :P nebi im poslo za rukom.Zna li ko sta uradit kad ti na autu pukne kais od alternatora pa ti auto stane.nema mobitela i zvanja u pomoc [smilie=lolroll]

Offline f6

« Odgovori #119 u: 05 Studenoga 2007, 22:08:46 »
za odlazak mene i Cvete u Bangladeš, nikad ne reci nikad  [smilie=lolroll] [smilie=lolroll] A za alternator je lako ako imaš pored sebe žensku u bječvama. A što ako na sebi nema ništa  [smilie=lolroll] [smilie=lolroll]
pozdrav moto Foruma¹ima-ma gdje bili