Autor Tema: policijska provjera  (Posjeta: 20318 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

policijska provjera
« u: 30 Studenoga 2006, 09:01:51 »
Danas policija kontrolira sve sudionike u prometu na motociklima, iako nije ustavno zaustavljati sudionike u prometu na koj je utvrdeno letimicnim pogledom da su u skladu sa prometnim propisima RH.
Tako sam ja prvi zaustavljen uz Batalu.
Registracija ispod sjedala = kazna od 300 kn, ovaj pit sam se izvukao!  :big_smile:
“I have had to fight like hell and fighting like hell has made me what I am. I tried so hard and got so far but in the end it doesn't even matter. I had to fall to lose it all but in the end it doesn't even matter.”

Offline emirharley

• Harley-Davidson Road King Classic FLHRCI
    • http://www.facebook.com/pages/The-First-Sarajevo-Harley-Davidson-Club/121702474647007 http://www.facebook.com/media/set/?set=a.163078797061414.27691.100000778847200&type=3&l=daf8484f07
policijska provjera
« Odgovori #1 u: 30 Studenoga 2006, 10:39:19 »
Ova me tema interesira, pa otuda i pitanje: volio bih znati kako znas da je to protuustavno i gdje to pise? [smilie=siren]

policijska provjera
« Odgovori #2 u: 30 Studenoga 2006, 10:55:01 »
znači, kad mu ne stanem onda smo 1:1  :thumbsup:

Offline pAx

policijska provjera
« Odgovori #3 u: 30 Studenoga 2006, 11:36:15 »
mene zivcira kad me peglaju za onu naljepnicu od tehnickog koju bih kao trebao imat na vjetrobanu, aha...

hvala na obavijesti

Re: policijska provjera
« Odgovori #4 u: 30 Studenoga 2006, 12:27:19 »
Citat: "Vuka"

Registracija ispod sjedala = kazna od 300 kn, ovaj pit sam se izvukao!  :big_smile:

:shock:  300 kn  :?:  :?:

citao u novinama bas o tim tablicama (ispod sica, sa strane, iskrivljene...) da je kazna 2000kn :?:
Bog i Hrvati

policijska provjera
« Odgovori #5 u: 30 Studenoga 2006, 15:52:56 »
Nemislim da je pametna stvar bjezati od policije,ali ako je van grada ja im nestajem.dosad sam im tri puta pobjego.

Offline emirharley

• Harley-Davidson Road King Classic FLHRCI
    • http://www.facebook.com/pages/The-First-Sarajevo-Harley-Davidson-Club/121702474647007 http://www.facebook.com/media/set/?set=a.163078797061414.27691.100000778847200&type=3&l=daf8484f07
policijska provjera
« Odgovori #6 u: 30 Studenoga 2006, 16:11:24 »
Ma ko ih je*e, nisi ih vidio radi pogresne procedure zaustavljanja, nek pise prijavu, ako imaju kome. Ja u principu uvazavam policiju (teoretski) ali praksa kaze da dr*aju samo regularne i korektne vozace sa minornim greskicama u prometu, tako da generalno im nisam bas naklonjen.

policijska provjera
« Odgovori #7 u: 30 Studenoga 2006, 16:48:53 »
Citat: "emirharley"
Ova me tema interesira, pa otuda i pitanje: volio bih znati kako znas da je to protuustavno i gdje to pise? [smilie=siren]

Pa u zakonima na cestama... to znam sigurno... kad me zaustave onda ga ja pitam zasto me zaustavio ako mi gore svjetla i imam kacigu pa se onda pocnu izvlaciti... a ako mi kaze da sam vozio prebrzo ja mu kazem da ljudsko oko preko 100 metara udaljenosti ne moze dobro ocjeniti.  :big_smile:
2 Grga : tablica ispod sica je 300 kn, pilali su me za nju u gradu i u Zagrebu.
“I have had to fight like hell and fighting like hell has made me what I am. I tried so hard and got so far but in the end it doesn't even matter. I had to fall to lose it all but in the end it doesn't even matter.”

Offline bubson

• KAWASAKI 636
    • http://www.buba-moto-servis.hr
policijska provjera
« Odgovori #8 u: 30 Studenoga 2006, 16:55:27 »
meni su napisali "kacigu 700 kn :evil:  :evil:  :evil:
APN 6s automatsko paljenje   nogom 6 puta sna¾no !!!

policijska provjera
« Odgovori #9 u: 30 Studenoga 2006, 18:06:12 »
Citat: "Vuka"

Pa u zakonima na cestama... to znam sigurno... .

Nije tocno Vuka,ni ja nisam 100 % siguran i necu ti tvrdit,al 99% je to da te mogu zaustavit kad god oces i zbog bilo cega,pa na sve to on ti moze odgovorit da si mu sumnjiv jer si izgleda pijan...
...

policijska provjera
« Odgovori #10 u: 30 Studenoga 2006, 18:38:19 »
Citat: "bubson"
meni su napisali "kacigu 700 kn :evil:  :evil:  :evil:

ti si moj stari dobri drug, jako dobro vozis motor, glavi ti vise nemoze bit gore, ali bar ko lik s foruma i kao uzor svoj gradskoj djeci koja pocinju na dvije rote, a i onima starijima pocni nosit tecu na glavi, UVJEK :!:  :!:  :!:  a tebi dopustam da izaberes model kakav hoćes! :wink:  :thumbsup:
...zajedni¹tvo stvara snagu, disciplina stvara mir...

Mi nismo ljudska biæa koja imaju "spiritualno iskustvo" - veæ spiritualna biæa koja imaju "ljudsko iskustvo"!

Zemlju nismo naslijedili od svojih predaka, veæ smo je posudili od vlastite djece.

Offline f6

policijska provjera
« Odgovori #11 u: 30 Studenoga 2006, 19:09:09 »
Ja sam sad pokušao u Zakonu o prometu pronači nešto o tome, ali nema ni riječi. A ono što ne piše u zakonu, nažalost, nije točno.
pozdrav moto Foruma¹ima-ma gdje bili

policijska provjera
« Odgovori #12 u: 30 Studenoga 2006, 20:34:12 »
2vuka:ako se ne varam sam si naglasio kako policija zaustavlja sudionike u prometu "NA MOTOCIKLIMA"....znači akcija koju provodi se može nazvati Akcija motocikli i nije važno da li si u prekršaju ili nisi njegov je posao da te zaustavi i utvrdi eventualne nedostatke kako na tebi tako i na motoru što je njemu ovom prilikom pošlo za rukom jer si tablicu držao pod sjedalom......znači po tvom trebao te je propustiti pa kad pogleda za tobom i vidi da nemaš tablicu prvo bi pomislio da ti je motor neregistriran ili možda ukraden i šta bi onda trebao početi juriti za tobom i jurnjavom ugrožavati tvoj i svoj život??!!
Znam da ponekad policajci rade neke stvari bez veze ali i mi samo isto to radimo pa čemu onda nezadovoljstvo ako te zaustave bez nkog određenog razloga? A u stvari ako te ne zaustavi ne može ni utvrditi da li si možda pio ili nisi jer to ti ne piše na čelu ili kacigi....i kako da utvrdi da li ti je motor registriran i tehnički ispravan?Tako što ćeš projuriti pokraj njega 100 na sat?...prema tome ako te zaustavlja ili bilo koga brate mili staneš i ako je sve u redu no sikiriki a ako nije e tko ti kriv.......a to da je protuustavno nisam nigdje pročitao niti čuo......

policijska provjera
« Odgovori #13 u: 30 Studenoga 2006, 22:32:54 »
Citat: "pAx"
mene zivcira kad me peglaju za onu naljepnicu od tehnickog koju bih kao trebao imat na vjetrobanu, aha...

hvala na obavijesti

Ja sam dobio naljepnicu od tehnickog ali za aute koja se lijepi na sofersajbu... da mi je znati gdje cu je naljepiti?
Izgovor je da nisu vise imali naljepnica za motore,zamisli!  :evil:
Ja se s policijom ne kačim, kad me zaustavljaju fer i korektno stanem ako imam svu potrebnu opremu, upaljena svjetla i kacigu,ako nemam ignoriram palicu!

:oops:

policijska provjera
« Odgovori #14 u: 30 Studenoga 2006, 22:58:05 »
Tebi druže ne radi štoplampa kao prvo
Drugo nemaš žmigavaca
Treće stvaraš preveliku buku
četvrto pozicija ti se vidi jedino po mrklom mraku bez mjesečine na dva metra
I peto spor si ko Aurelko!!!

DU966AZ :big_smile:
CIKLAMA