Autor Tema: Vespa Parade Tirana 2023  (Posjeta: 994 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Dado

• *
  • Africa Twin Adv Sports, Vespa PX
    • http://www.du-moto.com
Vespa Parade Tirana 2023
« u: 01 Kolovoz 2023, 20:55:02 »
U nedostatku putopisa na forumu dobro dođe i jedan Vespa putopis  :)

Vespa Parade Tirana je Vespa susret koji svake godine organizira Vespa klub Tirana i uvijek bude dobra zabava (bili smo 2016).
Ove godine susret su u svoj rally kroz Albaniju uključili Talijani (organizator Vespa kluba Bari) tako da ih se očekivalo oko 200.

Iz Vespa kluba Dubrovnik idemo samo Alen i ja, mi i Vespe preko 160 godina :)

Susret je zbog Talijana premješten u petak, možda bi nas išlo više da nije radni dan. Nas dvoje krećemo laganini dan ranije i cilj nam je spavati u Skadru i u petak ujutro zajedno sa Skadranima za Tiranu.

Prvo stajanje je neizbježni Babaluu bar u Budvi.

Nakon toga stajemo u Vladimiru prije same granice javiti se Alenovoj rodbini i odmoriti u kafani.

U Skadar stižemo taman na ručak nakon što smo se smjestili u hotelu.

Popodne lagani odmor jer uvečer je nakon što smo večerali u sea food restoranu bilo druženje sa Skadranima.

7H3 M345UR3 0F 1N73LL163NC3 15 7H3 481L17Y 70 CH4N63

Offline Dado

• *
Odg: Vespa Parade Tirana 2023
« Odgovori #1 u: 01 Kolovoz 2023, 20:58:17 »
Petak jutro. Ovako izgleda kad ti doručak donese prika iz Vespa kluba Skadar :)

Donio je Erti i poklon za nas dvoje. Rutinskom provjerom na guglu Alen je vidio da boca ovog premium Skendera dođe 55 eura. Da bi to stavili u neki red veličina, nešto manje od toga su naš došla dva noćenja... u hotelima.

Nakon doručka idemo na zborno mjesto u centru odakle se kreće prema Tirani. Iz Skadra ide 15-ak Vespi.

Odlučili su da nećemo u početku glavnom cestom nego malo okolo, južno, praznom cestom do Leshe pa ćemo onda na glavu cestu.

Slijedi vožnja prema Tirani, dobrim dijelom je auto put koji prestaje kad smo se približili Fushë Krujë. Tu počinje gužva jer je križanje, ravno je Kamëz pa Tirana ali jednom sam ušao u tu gužvu u Kamëzu, neću više :)
Idemo desno kao za Drač pa nakon nekog vremena izlazimo na auto put Drač-Tirana. Vrlo brzo ulazimo u poznatu gužvu na prilazu i na ulicama Tirane. Probijamo se i dolazimo na glavni trg (Skenderbeg trg) gdje se održava susret. Još je rano popodne, prazno je i odlučujemo se čekirati u hotel koji je svega 200 m od trga. U hotelu ima restoran tako da odmah idemo nešto pojest i malo odmorit u sobu.

Oko 18 sati se vraćamo na trg koji se pomalo puni

Nakon što su došli Talijani kreće se u đir po Tirani

Po povratku na trg slijedi zabava u živu glazbu. Bilo je zabavno gledat Talijane kako pokušavaju pratit Albance u kolu :)
Sve je to trajalo do ponoć jer navodno ne smiju kasnije.
Mi smo naravno ostali zadnji  :)

« Zadnja izmjena: 02 Kolovoz 2023, 09:09:47 od Dado »

Offline Dado

• *
« Odgovori #2 u: 01 Kolovoz 2023, 21:01:22 »
Subota jutro, nakon doručka krećemo nazad.
Tankamo odmah u Tirani i ne stajemo nigdje kroz Albaniju osim kod ovog putokaza zbog nekih naših Kakariđija :)

U Vladimiru ponovo stajemo u istoj kafani u istom društvu i žurimo na ručak u Kotor kod Alenovog rođaka.
Nakon Budve nas hvata pljusak i sklanjamo se na pumpi kao svi pravi bikeri :)

Sa malim zakašnjenjem stižemo na ručak gdje ostajemo neko vrijeme uz dobro društvo i super mezu.
Vozimo dalje bez stajanja do doma.

Bio je to odličan trodnevni izlet i zabava na još jednom super susretu u Tirani. Kažu da je bilo oko 500 sudionika, ja bi rekao možda i više.

« Odgovori #3 u: 01 Kolovoz 2023, 22:01:12 »
Odličan putopis, odgusta pročitat iako sve detalje znam
Baš ste guštali, bravo
no preša

« Odgovori #4 u: 02 Kolovoz 2023, 09:39:15 »
Bravo !  :drinks:

Offline stalker

• *
  • Honda NC750XDG / SH 150
    • ABYSS diving & water sport center
« Odgovori #5 u: 05 Kolovoz 2023, 09:11:26 »
Odličan đir, zavidim vam  :D
http://www.renault-klub.hr
 -----------------------------

Bolje izgubiti tren u ¾ivotu nego ¾ivot u trenu!