Autor Tema: Vožnja za Vukovar 2011.  (Posjeta: 15163 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Odg: Vožnja za Vukovar 2011.
« Odgovori #15 u: 05 Svibnja 2011, 12:12:33 »
Unbelievable-i stigli sretno uz pomoč MK Dvije rote :D :thumbsup:
MK Unbelievable riders Dubrovnik

« Odgovori #16 u: 05 Svibnja 2011, 12:34:15 »
Malo je rječi kojima možemo zahvaliti ljudima na gostoprimstvu,a pogotovo domaćinima u Žepču.Hvala vam još jedan put u ime cijele ekipe. :thumbsup:
Drago nam je da ste sretno došli doma,i hvala Vam što ste našli vremena za druženje u Žepču.
Još jednom hvala ispred MK UNITED Žepče i vidimo se opet. :good2:
Netko mi slagao da sam biker pa sad la¾em sam sebe

Offline f6

« Odgovori #18 u: 05 Svibnja 2011, 14:09:22 »
Nisam išao ali sam u mislima bio s vama.....ekipa, svaka čast!!!!  :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:
pozdrav moto Foruma¹ima-ma gdje bili

Offline Dado

• *
  • Africa Twin Adv Sports, Vespa PX, Vespa VL1 1955
    • http://www.du-moto.com
« Odgovori #19 u: 05 Svibnja 2011, 16:42:08 »
Ove godine krenuli smo dosta ranije nego inače.

Pile 07:00

Prvo stajanje u Mostaru, pa Sarajevu i onda malo duže u Žepču

U Slavonskom Brodu su nas dočekali MK čaplje. U njihovim prostorijama pripremili su nam ručak. Svaka čast MK čaplje :klanjase:

Stajemo opet u Našicama

i po dolasku u Vukovar pravimo đir kroz grad i idemo do prostora MK Vukovar gdje je organiziran party

Slijedeće jutro obilazimo Ovčaru, memorijalno groblje i bolnicu

Nakon toga idemo na ručak. MK Vukovar nam je pripremio čobanac :food:

Poslijepodne smo na proslavi na Dunavu - "Dunav, riba, vino i tambure" pod pokroviteljstvom grada Vukovara

Tradicionalna slika ispod križa na Dunavu

Navečer je bio koncert Severine, bili smo i tamo... očito :big_smile:

Srijeda jutro. Prije povratka posjetili smo OŠ Josip Matoša – školu za učenike s posebnim potrebama i teškoćama u razvoju i službeno uručili našu donaciju: komornu peć za keramiku i didaktičke igračke.
Ravnateljica se prigodnim govorom zahvalila na donaciji i istaknula kako će ovim započeti jedan novi program za djecu: radionica za izradu predmeta od keramike.

Donacija

Kristijan Mendeš je autistični dječak koji ima totalno razvijen sluh. Dovoljno je da čuje neku pjesmu nekoliko puta i već je zna odsvirati. Svira klavijature, gitaru, a u zadnje vrijeme i bubnjeve.
Za nas je odsvirao nekoliko pjesama
Kristijan - OŠ Josipa Matoša, Vukovar

Nakon toga krećemo natrag za Dubrovnik i prvo stajanje imamo u Žepču gdje nas je ugostio MK United. Svaka čast MK United i hvala na odličnom ručku i gostoprimstvu.

Nakon toga stajemo još na kratko u Sarajevu i nešto duže u Mostaru i stižemo doma oko 21 sat.

Oni koji nisu bili u Vukovaru ne mogu znati kakav je osjećaj provesti gore dane njihove feste. Ja ću gore ići sve dok ikako budem mogao, svaka godina donosi neki novi doživljaj.
Ove godine smo izravno uručili donaciju, bili kod te djece, vidjeli radost i zahvalnost na njihovim licima. To se ne mjeri ni u 1.300 pređenih km, ni u uloženom trudu za organizaciju svega ovoga, to je jednostavno NEPROCJENJIVO.
Još jednom hvala MK Vukovar za gostoprimstvo u Vukovaru, MK čaplje za prihvat i ručak u Slavonskom Brodu, MK United za doček i mezu u Žepču te đačkom domu Vukovar za besplatni smještaj u novo uređenom domu.
Vidimo se opet.

7H3 M345UR3 0F 1N73LL163NC3 15 7H3 481L17Y 70 CH4N63

Offline SLIK

• *
  • TDM 900

« Odgovori #21 u: 05 Svibnja 2011, 19:22:46 »
Stigli doma!  :joy:

Dobro došli doma. Bogu hvala.  :cool2:
A tough category, but the cream that is the BMW K1600GTL has remained at the top of this CW class for an impressive four years. (Cycle World)

Offline Rookie

• Z1000 / Piaggio X7 250 i.e./ Piaggio Energy mc1
« Odgovori #22 u: 05 Svibnja 2011, 20:58:05 »
Svaka čast  :klanjase:
-AKO NEZNAS PSOVAT,KUPI TOMOS-a*  
 :peace:  (èita se ruki)

Offline emirharley

• Harley-Davidson Road King Classic FLHRCI
    • http://www.facebook.com/pages/The-First-Sarajevo-Harley-Davidson-Club/121702474647007 http://www.facebook.com/media/set/?set=a.163078797061414.27691.100000778847200&type=3&l=daf8484f07
« Odgovori #23 u: 05 Svibnja 2011, 22:00:07 »
Moj copy-and-paste sa CCF:

Evo, vratili se zivi, zdravi i debeli, pa da napisem par rijeci.

Kao sto znate, ekipa bikera okupljena oko DU-moto Foruma, vec trecu godinu za redom organizira Voznje za Vukovar sa razlicitim ciljevima, ali prije svega u smislu stalnog aktueliziranja teme Vukovara kroz ove akcije[/b], koja je ove godine rezultirala pomoci Skoli za djecu sa posebnim potrebama i vrijednom donacijom koja se je sastojala od toj skoli neophodne peći za pećenje gline, dakle, za potrebe definiranja i usavrsavanja razvoja pomenute djece, uz uobicajene pratece pokone tipa cokolada, bojica i sl. Evo fotiografije donirane peći:

Sam dolazak i pojavljivanje "velikih" bikera pred djecom je bio za njih veliki spektakl, a naravno, uslijedilo je penjanje po motorima, turiranje, slikanje i sve sto uz to ide, a izmamljeni smjesak na licima djece je bio ogromna zahvalnost nama koji smo imali tu srecu i zadovoljstvo da ucestvujemo u tome.

Sto se tice Voznje, vjerujte mi na rijec, to je dogadjaj u kojem bi svatko zelio i trebao da ucestvuje, posebno sa OVOM ekipom. Iako sam ja osobno veoma blizak prijatelj vec vise od 10 godina sa gotovo svim ucesnicima Voznje, ipak me je ponovno i po tko zna koji put odusevila njihova srdacnost, ispricajte me na izrazu, nenadrkanost, dobrodusnost i sve ostalo sto uz to ide. Prava je anti-stres terapija druziti se sa tim/ovim ljudima.

Pripreme za Voznju su protekle u stalnom strahu od kise i olujnog nevremena, ali kao sto sam vec ranije rekao, "kocka je billa bacena", odluka je pala i - krenulo se je.

Po dogovorenom timingu, ekipa se je pojavila u Sarajevu, odakle smo nastavili dalje ka sjeveru. Od kise ni traga ni glasa, a voznja se je odvijala na veliko zadovoljstvo i gust, posebno imajuci u vidu da su clanovi ekipe bili veoma iskusni bikeri, tako da smo šibali bez trzavica ili zastoja. Vecina automobila u BiH su iskazali postovanje prema koloni motocikala, tako da su se uglavnom svi automobili sklanjali u stranu da mi protutnjimo.

Prva vaznija pauza je bila u Slavonskom  Brodu, gdje su nam velicanstveni i prijateljski docek sa gozbom i partijem priredili clanovi MK Caplje, potpomognuti i drugim bikerima iz Sl.Broda, no akcenat je na MK Caplje. Posebno me se je dojmilo prijateljstvo i postovanje koje su iskazali prema nasoj ekipi, ali moram reci i prema meni osobno, tako da mi je bilo pomalo i neugodno. Ne bih zelio da izdvajam nikoga posebno, da ne bih nekoga greskom ispustio, ali SVI, ali bas SVI clanovi MK Caplje, a koji su clanovi i CC Foruma, ali i oni koji nisu clanovi CCF su iskazali - ponavljam, veliko prijateljstvo i hvala im puno na tome. Bez lazne skromnosti, bili smo i bio sam polaskan njihovim odnosom prema nama.

U Vukovaru su nas docekali clanovi MK Vukovar, koji su priredili muzicki program za ucesnike Voznje i koji su bili nasi domacini cijelo vrijeme. Moram ponovno napomenuti, a to cu uraditi jos par puta, i ovdje me je odusevilo iskazano prijateljstvo i postovanje koje je iskazano prema ucesnicima Voznje za Vukovar. Drugi dan boravka u Vukovaru smo se zblizili i sa ekipom MK Golubica Vukovar, koji su takodjer priredili kod Želje u konobi docek i party za ucesnike Voznje, i ponavljam po tko zna koji put da smo bili fascinirani predivnim i prijateljskim odnosnom prema nama, kao i prijemom, to je takva vrsta srdacnosti za koju bih svakome pozelio da je dozivi.

Na povratku su nam "rampu" napravili clanovi kluba MK United Zepce i moram ponoviti po cetvrti put u ovome tekstu da smo bili odusevljeni iskazanim prijateljstvom i postovanjem prema nama ucesnicima Voznje za Vukovar i vjerujte, sva ova iskustva, poznanstva, voznja, dogadjaji, dozivljaji - to je ONO sto nam svakome treba, bez obzira da li smo bikeri ili pjesaci, TO je nacin kako se odnosi prema drugima, bez, ispricajte me ponovno na izrazu - nadrkavanja, vec upravo suprotno, sa zadovoljstvom, prijateljstvom i svim ostalim  sta uz to ide.

Zivot je kratak i ova manifestacije me je naucila, a na kraju balade i pokazala, da oko nas postoji velika armija dobrih ljudi, samo covjek treba da ima srecu da ih upozna. Ja sam imao tu srecu i hvala Onome gore, ali i organizatoru Voznje za Vukovar sto mi je to omoguceno.

Aj, zivjeli.
« Zadnja izmjena: 05 Svibnja 2011, 22:36:02 od emirharley »

« Odgovori #24 u: 05 Svibnja 2011, 22:08:37 »
Hvala Vam svima,sebi nebi oprostio nikad da nisam pošao sa Vama  :klanjase:   [smilie=skocko]  :thumbsup: Hvala MK Vukovar,MK čaplje,Pretorian,MK United  :biker2:  :thumbsup:  :occasion:
« Zadnja izmjena: 06 Svibnja 2011, 21:52:28 od Devetka »
The Art of Motorcycle.....

Offline Luko

• *
  • ATAS, SH 150
« Odgovori #25 u: 05 Svibnja 2011, 22:43:00 »
A što još dodat na sve dosad napisano? Jedno veliko HVALA svima u Slavonskom Brodu, Vukovaru i Žepču  [smilie=clap] . Bio prvi put u Vukovaru, ali ni u ludilu poslijednji. Usput zahvala i Emiru koji se priključio u SA te osim ugodnogo druženja tijekom 3 dana bio i od praktične pomoći prilikom prolaska kroz Bosnu :thumbsup:

Offline emirharley

• Harley-Davidson Road King Classic FLHRCI
    • http://www.facebook.com/pages/The-First-Sarajevo-Harley-Davidson-Club/121702474647007 http://www.facebook.com/media/set/?set=a.163078797061414.27691.100000778847200&type=3&l=daf8484f07
« Odgovori #26 u: 05 Svibnja 2011, 23:15:45 »
A što još dodat na sve dosad napisano? Jedno veliko HVALA svima u Slavonskom Brodu, Vukovaru i Žepču  [smilie=clap] . Bio prvi put u Vukovaru, ali ni u ludilu poslijednji. Usput zahvala i Emiru koji se priključio u SA te osim ugodnogo druženja tijekom 3 dana bio i od praktične pomoći prilikom prolaska kroz Bosnu :thumbsup:

Ah, posto nismo baš milili BiH cestama, NADAM se da smo uspjeli izbjeci i izfolirati sve one kamere koje su nas vrijedno vrebale na svim mogucim i nemogucim skrovitim i manje skrovitim mjestima......no, znamo im lokacije, ko ih he*e, ha, ha, ha..... [smilie=skocko]

Offline stalker

• *
  • Honda NC750XDG / SH 150
    • ABYSS diving & water sport center
« Odgovori #27 u: 06 Svibnja 2011, 01:18:43 »
Još sam pod jakim dojmovim pa ne znam odakle početi.  [smilie=jive]

Meni je ovo bio prvi posjet Vukovaru i prva višednevna vožnja uopće. Moram priznat da me pomalo bilo i strah krenut na ovoliki put sa skuterom ali je želja i volja bila jača unatoč kiši koja je padala samo nekoliko sati prije polaska. Proć skoro 700 km na dvije rote u jednom danu nikad do sad nisam napravio. A i sam osjećaj da sam jedini među vama kojem noge ne trebaju za vožnju me je činilo "bijelom vranom".

Ipak me ništa nije pokolebalo i danas sam presretan što sam pošao nav vožnju jer je ovo za mene doživljaj godine.
O vožnji su moji prethodnici već gotovo sve rekli i slikom i tekstom ali morat ću ja dodat ponešto.

Kao u westernima kad je bila čast jahati s nekim, meni je bila čast i zadovoljstvo voziti se u koloni s vama.  :biker2:

Posebno hvala našem prijatelju Emiru koji je sa svojim Harleyem osim grmljavine iz auspuha, ovoj našoj vožnji dao međunarodni pečat  [smilie=clap]

I u moje ime hvala prijateljima iz moto klubova Čaplje na gostoprimstvu

Hvala domaćinima iz MK Vukovar

ali i članovima MK Golubica iz Vukovara koji su također bili široka srca.

Pošto nitko nije spomenuo da smo posjetili Vukovarsku bolnicu, mjesto muke i patnje mnogih, posebno onih 261 koji su otuda odvezeni na stratište.

U bolnici je podrum koji je u tim ratnim danima bio jedino sigurno mjesto gjde s eu neljudskim uvjetima odvijli svi bolnički procesi liječenja ranjeih i bolesnih. Bolica je čitavo vrijeme bila bombardirana o čemu svjedoče vječni tragovi rupa u zidovima koji su ostavljnei kao spomen da se nikada ne zaboravi što su krvnici učinili ovom gradu.

Bomba koja je probila 5 betonskih ploča i koja srećom nije eksplodirala

U bolničkom skloništu je još sve kao te teške '91-ve. Jedino umjesto ranjenika i bolesnika nalazimo gipsane lutk eu u naravnoj veličini.

U hodniku svaka zidna pločica je stranica ratnog dnevnika

ili je spomen na neko od tužnih 261 imena pogubljenih i nestalih bolesnika i osoblja.

Jako dirljivo podsjećanje na sudbine svih onih koji su doživjeli taj pakao. Jednak osjećaj je na Ovčari u hangaru u kojem su bili zatočeni

Na zidovima se naizmjenično pojavljuju imena i slike svih žrtava od kojih je najmlađa imala tek 16 godina.

Na stropu svijetli 261 lampica, po jedna za svaku dušu pokojnika

na podu u kutu su osobne stvari i dokumenti pogubljenih

a pod je posut razbacanim čahurama od različitih oružja.

Na stratištu stoji spomenik žrtvama

gomila krunica, znački, zastavica upaljenih svijeća i spomen ploča

Tu je i spomen ploča VK Štikovica

Popodne samo otišli na Dunav na proslavu dana grada

Ribu nismo uspjeli kušati pa smo se zadovoljili pivom

Sve je bilo spremno za Sevu

a bila je tu i bista jednog poznatog dunda  :wink2:

U školi su nas kao što već rekoše dočekala razdragana djeca

Osim preći za glinu tu je bila još gomila školskog pribora ii slaktiša za ovuu djecu koje svako ima svoju tužnu sudbinu.
r

Povratak doma je bio nešto kraći jer smo išli rutom Vikovci - Šamac - Doboj - Žepče gdje smo ugošćeno od strane MK United.
Još jednom im hvala na gostoprimstvu i ugodnom druženju. Nadam se da će ovo prerasti u trajno prijateljstvo bikera iz Dubrovnika i Žepča.

Hvala još jedno svima učesnicima na opuštenom i ugodnom ozračju tokom sva tri dana provedena na putu.
Posebno hvala vođi puta Andriji koji je sigurno vodio kolonu i usput na pojednim dionicama puta imao čudan način razgibavanja desnice ruke  :sarcastic:

Unaprijed se veselim svakoj budućoj vožnji.  :biker2:
« Zadnja izmjena: 06 Svibnja 2011, 13:14:21 od Dado »
http://www.renault-klub.hr
 -----------------------------

Bolje izgubiti tren u ¾ivotu nego ¾ivot u trenu!

Offline Dado

• *
  • Africa Twin Adv Sports, Vespa PX, Vespa VL1 1955
    • http://www.du-moto.com
« Odgovori #28 u: 06 Svibnja 2011, 11:06:28 »

7H3 M345UR3 0F 1N73LL163NC3 15 7H3 481L17Y 70 CH4N63

« Odgovori #29 u: 06 Svibnja 2011, 13:10:28 »
Pozdrav iz Žepča od MK UNITED
Netko mi slagao da sam biker pa sad la¾em sam sebe