Autor Tema: yamaha mt-01  (Posjeta: 4818 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

yamaha mt-01
« u: 08 Travnja 2007, 16:22:00 »
dakle motor 2005.god , prešao 8700km .. redovno mijenjano ulje i filter samo , i
već je na njemu 4000km komplet akrapović ispušni sistem (grane,topovi) ....
motor ima stvarno zvuk za 5 , moje pitanje je za ove malo iskusnije forumaše ,
šta sad nakon akarapoviča bi bilo dobro uraditi na motoru da mu se povečaju performanse ,
naime ne performanse nego da motor bude ustelaniji , motor nije bio štelovan već je samo stavljen
akrapović komplet , motor kad se ugrije , na nizim okretajima nekad ne radi kako treba , 1500-2000 , dok
kad mu spucavas gas i kad pada i ide sve u redu . vjerovatno bi nešto trebalo raditi .,.

jel mt-01 mozda ima ono da mu se ukuca neka nova mapa , za bolje ubrizgavanje goriva sta vec ne sjecam , se davno je bilo na forumu kad je netko nekome na kle500 to uradio (mislim forumas gasho) update neki ---

sad smo prije dva dana prominili ulje filter , uskoro na 10000km je štelovanje ventila , eto ako netko iskusan ima neki prijedlog savjet , sta napraviti , svaki pravi prijedlog i savjet se konta

:mrgreen:
AUTO VUÈA ©KORPION METKOVIÆ 091/883-4866

Offline f6

yamaha mt-01
« Odgovori #1 u: 08 Travnja 2007, 18:01:36 »
Poći u Split u Pičila
pozdrav moto Foruma¹ima-ma gdje bili

yamaha mt-01
« Odgovori #2 u: 08 Travnja 2007, 19:28:01 »

nnn
« Odgovori #3 u: 08 Travnja 2007, 21:13:30 »
tnx gasho , al nije ki potreba za tim kompjuterom , kako sam reka motor ide predobro ,
ima nekad nekih mana ,samo bi htio kad je vec akrap sve gore , vjerovatno treba promijeniti mapu ,
povecati ubrizgavanje , tih 340dolara za jedno stelovanje , vjerovatno netko ima taj komp . za motor
od dbk od splita , komplet akrapovič + dvi bočne karbonske plastike i blatarica kratka drugacija se
nabavilo za 1200€-- mozda je vec u planu u stage3 zavrsni tuning gdje ide bregasta i to ostalo ...
to je vezano za mt-o1 .
najvjerovatnije ćemo se dogovoriti za otići u piccila ako on ima
taj power comander , zakaže se termin , i ode se --

a ovaj moj kum čiji je mt-01 , ima i bt1100 bulldog na kojem su rađeno sve baš , stage 1.2.3
i bio je na dyno testu , s serijskih 65ks došao je na skoro 100ks ... u uređena mu je ubrizgavanje sve sve .
u servisu , ---

gasho tnx na informaciji ,
f6 po svemu sudeći biti će po tvome , moram nazvati piccila prvo da vidim
jel ima on taj power comander , ne znam jel ima , jer je ovo stelovanje na bulldogu radjeno u jednom
drugom servisu malo dalje ---

yamaha mt-01
« Odgovori #4 u: 08 Travnja 2007, 21:17:45 »
power commander se spoji na motor i ne skida...   :wink:
--
Br¾e nisam mogo, sporije nisam htio

Offline bubson

• KAWASAKI 636
    • http://www.buba-moto-servis.hr
yamaha mt-01
« Odgovori #5 u: 08 Travnja 2007, 21:28:05 »
taj motor ima karburatore nije injection :!:
APN 6s automatsko paljenje   nogom 6 puta sna¾no !!!

yamaha mt-01
« Odgovori #6 u: 08 Travnja 2007, 21:32:48 »
superhik , nisam ni to znao , tnx ...
nije nama cilj nešto kupovati , nego samo srediti da motor
bude tip top uštelan , sad je jedno 70-80% uštelan , još te neke sitnice
srediti , najvjerovatnije sad na 10000km napraviti negdje štelovanje
i ventile srediti jer bi im to bilo prvo štelovanje , i da ako netko zna nekog majstora tko
to šteluje ono da zna (ja zovem s dušom) netko koga mozete preporuciti , radi yamahu .
slobodno recite --
treba jos staviti prednju novu gumu , zadnju smo stavili metzeler nova bas neki dan .
i konstantno se vozi negdje , najčešće nedjeljom , a ljeti i malo po hrvatskoj ,
a to što sam spomenuo za stage3 tuning neće biti ove godine , jer tek je složen akrap komplet,
pa nek ovu sezonu ide tako , sljedeće možda bude nešto , ---

evo specifikacije , --

Type                        Air-cooled, 4-stroke, V-twin, OHV, 4-valves per cylinder
Displacement            1,670 cc
Bore and Stroke          97.0 x 113.0 mm
Compression Ratio     8.4:1
Max.Power            66.3 kW (90HP) @ 4,750 rpm
Max.Torque            150.3 Nm (15,3 kq-m) @ 3,750
Lubrication              Dry Sump
Fuel Supply             Fuel injection
Clutch Type            Wet multiple-disc
Ignition                TCI
Starter System           Electric
Transmission           Constant mesh, 5-speed

evo mi smo tu sve stavili osim ovo ''REVISED ECU'' iz teksta sljedećeg --

Stage 2

Okay, now it's time to get serious. Stage 2 accessories feature a revised ECU, plus a full-titanium Akraprovič exhaust system that increases power, reduces weight and emits a race exhaust note. The full exhaust system must be fitted with the carbon heat shields and single-seat kit.

Offline aurellie

yamaha mt-01
« Odgovori #7 u: 08 Travnja 2007, 23:01:49 »
Kad sam ja stavio full auspuh motor se nije mogao ni upalit. Vjerojatno će ta Yamaha nakon stavljanja nove mape ić kao raketa, a za to trebaš Power Commander...

The machine spirit is with me!

yamaha mt-01
« Odgovori #8 u: 09 Travnja 2007, 00:16:54 »
Da, a onda se Power Commander nakači, stavi mapa koja ti odgovara i vozi. Kada izadje neka nova mapa, prikačiš računar, promijeniš i ponovo vozi...

vv
« Odgovori #9 u: 09 Travnja 2007, 08:27:12 »
i za kraj jel ima netko taj power comander , ili netko može ubaciti novu mapu , uštelat motor ,
jer uspio sam skontat da je gasho na www. gdje je našao power comander baš izabra za mt-01...
nije valjda da bi trebalo sad kupiti power comander .. prijedlozi , anybody --- :mrgreen:

Re: vv
« Odgovori #10 u: 09 Travnja 2007, 08:36:21 »
Citat: "Neno>"
i za kraj jel ima netko taj power comander , ili netko može ubaciti novu mapu , uštelat motor ,
jer uspio sam skontat da je gasho na www. gdje je našao power comander baš izabra za mt-01...
nije valjda da bi trebalo sad kupiti power comander .. prijedlozi , anybody --- :mrgreen:

A ti bi sve samo nebi što kupio :!:

Koliko para toliko muzike :wink:

Offline Rookie

• Z1000 / Piaggio X7 250 i.e./ Piaggio Energy mc1
yamaha mt-01
« Odgovori #11 u: 09 Travnja 2007, 12:52:07 »
Kad imas tu stvarcicu onda se mozes igrat mapama i prilagodjavat motor nekim kasnijim izmjenama tako da je to pozeljno imat vec kad se cacka po motoru zbog radi izvlacenja sto vecih perfomansi.
 Il to il vodi u ovlasteni pa nek oni daju svoje misljenje (nerjetko mozes za placen rad-djelove u servisu kupit gore navedenu stvarčicu :big_smile:  )
-AKO NEZNAS PSOVAT,KUPI TOMOS-a*  
 :peace:  (èita se ruki)

yamaha mt-01
« Odgovori #12 u: 09 Travnja 2007, 16:04:40 »
Neno, to moras kupiti ako zelis optimalizaciju ili maksimilizaciju perfomansi (kako sam ovo srocio), a onda sve mozes sam nastelovati preko nekog racunara. Kada taj Power Commander (PC u daljem tekstu) skines sa motora, podesavanja se vracaju na fabricka. Znaci PC ostaje trajno ispod sjedista MT-a. Tamo se nalaze i kablovi koji se otkace da bi PC mogao biti ubacen na svoje mjesto...
PC za MT 01 se ne moze koristiti na drugom motoru, zato se na toj strani nalazi samo specifikacija za tvoj motor. Ja sam ga imao na TDM-u i napredak je bio vrlo primjetan...

Odg: yamaha mt-01
« Odgovori #13 u: 10 Travnja 2007, 15:37:50 »
stavi standardne auspuhe i ništa ne moraš kupovati.taj motor ionako ide dobro :thumbsup:
nisam brz,ali sti¾em

Odg: yamaha mt-01
« Odgovori #14 u: 11 Travnja 2007, 10:42:20 »
stavi standardne auspuhe i ništa ne moraš kupovati.taj motor ionako ide dobro :thumbsup:

a nije to to đeki... lako je reć  :big_smile:
--
Br¾e nisam mogo, sporije nisam htio