Autor Tema: Ohrid, Makedonija  (Posjeta: 4887 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Ohrid, Makedonija
« u: 14 Kolovoza 2006, 09:38:56 »
Jes da sam išo autom, ali ipak da stavim temu prvenstveno radi Albanije, koji kaos od zemlje!
Slike Ohrida uskoro...
Ako kome treba detaljna putna karta Albanije, moja stoji na raspolaganju, stvarno nam je pomogla u putu i snalaženju.

Krenuli u utorak cura i ja oko 7 ura ujutro... došli u Bar neđe oko 9 ipo na opće iznenađenje Gaša, koji je mislio da ćemo doć puuuno kasnije (nisam uopće paprio clia) :D
Malo papali kod njega u piceriji i odveo nas je do skretanja prema granici u Sukobinu... HVALA GAŠO!!! tu je prelaz Muriq(ć)an u Albaniji... nismo znali proceduru niti je itko od službenih osoba pričao ijedan jezik osim albanskog... platili smo 10 eura po osobi, ispečatirali putovnice i nastavili dalje tek nakon cca 45 minuta.
Nadalje put relativno ok... kad se prođe Skadar (Shkoder) put je super, preko Lezhea pa sve do malo prije Vore kad je skretanje za Drač (Dures) i neasfaltirani dio ceste, ali samo koji kilometar ako se ne varam. U Vori smo na autocesti, za nevjerovat, naravno ništa se ne plaća!!! :D Vrlo interesantna stvar, svako malo naletimo na LAVAZH, nismo odma skontali, dok ih nismo počeli sve više i više viđat, to su praonice auta!!! :D Idemo tako prema Draču i niđe znaka za Elbasan koji je naravno 90km dalje, a mi ne znamo koji su gradovi između... tu se malo vrtimo po gradu, pitamo neke murjake u nadi da znaju talijanđerski, ali nemamo sreće... naletimo na dobru dušu, albanac sa talijanskom tablicom na kombiju... priča talijanđerski sve u 16 :D ...nastavljamo dalje, prođemo elbasan i počnemo se penjat u planine... htio sam se uvjerit jesmo li sigurno na pravom putu... kad ispred nas BIH tablica... zaustavljamo lika skoro na silu, objašnjava nam da je još samo par kilometara do granice... jedni drugima zaželimo sretan put... na granici smo platili 2 ipo eura za izać iz albanije, ali prvo smo im dali papir koji smo dobili u Muriqanu (račun za tu nekakvu taxu)... dalje nema potrebe ni pričat, čim smo došli u zemlju đe pričaju približno naški bilo nam je lakše... prije gradića Struga me je murjak zaustavio, da sam 75 vozio, a ograničenje 40... navodno tu puno ljudi zginulo, ja se lagano u petoj spušto tu nizbrdo... pa smo se kao nešto dogovorili i uturio sam im 10 eurića za pićence :D
Kad smo došli u stari dio Ohrida đe smo trebali spavat bila je neka svetkovina... malo niže parkirali i pošli u villu đe smo rezervirali apartmane: http://www.villaforumohrid.com.mk/

Vraćali smo se u petak, povratak je naravno bio lakši kad smo skontali fore na albanskim granicama! Naravno, karta nam je isuviše pomogla!!!

Sve skupa ima iz Grada nekih 430km do Ohrida, u utorak smo vozili skoro 10 sati zbog granica, a na povratku oko 9 sati... Razočarala nas je naša granica na Debelom brijegu đe je bio otvoren samo jedan ulaz, a kolona ogromna, sve sam dokumentiro! :D
--
Br¾e nisam mogo, sporije nisam htio

Ohrid, Makedonija
« Odgovori #1 u: 14 Kolovoza 2006, 09:52:56 »
Svaka čast! Najbitnije je da ste se vi odmorili i zabavili :D
ster

Ohrid, Makedonija
« Odgovori #2 u: 14 Kolovoza 2006, 09:57:39 »
Interesantno je još možda da je clio 2.0 sa 172 konjića u kombiniranoj vožnji potrošio 8 litara na 100 kilometara samo... dakle 2 tanka tamo i nase... nebi preporučio točenje goriva kroz albaniju, ja sam tank do vrha napunio u ohridu, gorivo je BMB95+++, potrošio ga isto ful i nisam nikakvih problema imo... iako je za moje auto preporuka 98 oktana.
--

Ohrid, Makedonija
« Odgovori #3 u: 14 Kolovoza 2006, 21:08:01 »
lijepo... dobar putopis.. ocekujemo slike..
Ja sam odlazak u Albaniju sa svojom boljom polovicom (na motoru) odgodio do daljnjeg i odlucio se za Istru.
Cini se da su svi savjeti od tebe zlata vrijedni za one koji budu isli a isto tako i da nauce koju rijec albanskog....

Ohrid, Makedonija
« Odgovori #4 u: 14 Kolovoza 2006, 21:59:30 »
:thumbsup:

Ohrid, Makedonija
« Odgovori #5 u: 14 Kolovoza 2006, 22:17:45 »
Ajde Hik daj se slikama,super,jeste bili u Karauli , ili vam je film samo motiv za put!??!

Nemogu vjerovat da je tako malo trosio,pa jel bilo 60 u petoj na 2000 okretaja ili si pak koju nizu dera!???!Jel do voznje ili si pazio na gas?
...

Ohrid, Makedonija
« Odgovori #6 u: 16 Kolovoza 2006, 08:34:22 »
Citat: "OliveRR"
Nemogu vjerovat da je tako malo trosio,pa jel bilo 60 u petoj na 2000 okretaja ili si pak koju nizu dera!???!Jel do voznje ili si pazio na gas?

Slike su samo ohrida... albaniju nisam ni slikavao...
Malo sam normalno vozio, malo sam ga gazio... na momente kuda se moglo cca 130-200kmh :wink:
--

Ohrid, Makedonija
« Odgovori #7 u: 16 Kolovoza 2006, 14:26:01 »
Ima li pekara u Albaniji?  :lol:
“I have had to fight like hell and fighting like hell has made me what I am. I tried so hard and got so far but in the end it doesn't even matter. I had to fall to lose it all but in the end it doesn't even matter.”

Ohrid, Makedonija
« Odgovori #8 u: 16 Kolovoza 2006, 14:27:14 »
:lol:  :lol:  :lol:
...

Ohrid, Makedonija
« Odgovori #9 u: 16 Kolovoza 2006, 15:03:11 »
Najžalosnije je od svega što mi sa tom zemljom kao trebamo uć u EU... katastrofa!
Ali mi je i jasno zašto... da ih još iscrpe... dovoljno su ih talijani iscrpili, sad će ih još. Imaju dosta kvalitetnog kamena, mramor i ostalo, vjerujem i ruda raznoraznih.
--

Ohrid, Makedonija
« Odgovori #10 u: 16 Kolovoza 2006, 15:12:25 »
Citat: "SuperHik"
Najžalosnije je od svega što mi sa tom zemljom kao trebamo uć u EU... katastrofa!
Ali mi je i jasno zašto... da ih još iscrpe... dovoljno su ih talijani iscrpili, sad će ih još. Imaju dosta kvalitetnog kamena, mramor i ostalo, vjerujem i ruda raznoraznih.

Dubrovnik Republika, dvije macete i knezeva kruna!  :P
“I have had to fight like hell and fighting like hell has made me what I am. I tried so hard and got so far but in the end it doesn't even matter. I had to fall to lose it all but in the end it doesn't even matter.”

Ohrid, Makedonija
« Odgovori #11 u: 16 Kolovoza 2006, 15:53:09 »
Citat: "SuperHik"

Slike su samo ohrida... albaniju nisam ni slikavao...
Malo sam normalno vozio, malo sam ga gazio... na momente kuda se moglo cca 130-200kmh :wink:

đe vidiš ti slike...

Ohrid, Makedonija
« Odgovori #12 u: 16 Kolovoza 2006, 17:02:39 »
Citat: "Vuka"

Eto i mene u vasu Repbliku,akoikad bude(a ko zna cuda se dogadjaju),nadam se da ce neko garantirat za mene :mrgreen:
ups off

A kad udju albanci...dabogda im se naselili i pootvarali pekare svima u zap.Europi :lol:
Hik a kakve su ceste tamo...vidim da ima i makadama :mrgreen:
Aj ne budi fjakan i stavi vise te slike :wink:

:lol: Tek sam sad isa na stranicu ville...i stvarno se zove Forum :lol:
...

Ohrid, Makedonija
« Odgovori #13 u: 16 Kolovoza 2006, 17:04:32 »
Citat: "Vuka"

knezevina, knezevina, jedini vanjski utjecaj koji bi bio dopusten je uvoz managementa.

ja bih isto rado vidio slike ohrida!
...zajedni¹tvo stvara snagu, disciplina stvara mir...

Mi nismo ljudska biæa koja imaju "spiritualno iskustvo" - veæ spiritualna biæa koja imaju "ljudsko iskustvo"!

Zemlju nismo naslijedili od svojih predaka, veæ smo je posudili od vlastite djece.