Autor Tema: Moto susret MK Vukovi Livno 2013.  (Posjeta: 5090 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline stalker

• *
  • Honda NC750XDG / SH 150
    • ABYSS diving & water sport center
Moto susret MK Vukovi Livno 2013.
« u: 05 Kolovoz 2013, 12:14:16 »
Nakon više planiranja, dogovaranja, otkazivanja na kraju smo ipak krenuli za Livno. Don Vito je zbog obveza otpao iz kombinacije a ja i Luko smo u zadnji čas odlučili krenut što nam je predstavilo problem sa smještajem  Livnu jer su svi kapaciteti već bili popunjeni. Zbog problema s bookingom u hotelu Park smo na kraju dobro prošli jer su nam morali osigurat sobu u boljem i skupljem hotelu Dinara po cijeni hotela Park. Tu se Luko pokazo pravi dipolomat  :cool2:

Odlučli smo se za rutu DU - Neum - Metković - Ljubuški - Grude - Posušje - Tomislavgrad i uz Buško jezero do Livna.
Polazak je bio s mosta u 6:00

Zloslutni dim preko Golubova kamena nije slutio na dobro ali nije bilo druge, valjalo je krenut.

Prva pauza za kavu je bila u Ljubuškom

Nakon točenja goriva u Posušju nastavili smo dalje prije vrućine, Slikali se pored "mora"

i u Livno stigli oko 10 sati. Grad je već vrvio od motorista. Najprije smo riješili spomenuti problem sa smještajem a kad smo se konačno utaborili u hotelu, odlučili smo se najprije malo raskomodit, osvježit i prošetat gradom.

Tu smo zatekli jednog dobro očuvanog APN-ca

Potom smo krenuli u moto kamp koji se nalazi u polju nekoliko km udaljen od grada.

Treba voziti oko kilometar makadamom koji je bio prašnjav iako su ga organizatori nekoliko puta dnevno natapali vodom. Moto susret je na ogrmonoj ledini okružen hladnim potokom a ima i stabala s ugodnom hladovinom.

Naravno, DU-moto prtal je neizostavan detalj ovog moto susreta

Nakon ručka koji je bio sve ali ne obećani grah  [smilie=puke] krenuo je defile ulicama Livna. Teško je procjeniti broj sudionika ali kolona je bila dugačka više od kilometra, sigurno više od 1000 motora.

Ovo je očito doživljaj godine i cjela okolica se sjatila u grad. Ja i Luko smo zaključili da je otvaranje Ljetnih igara pi*kin dim za ovo u Livnu  :laugh2:

U večer se u kampu okupila nevjerojatna masa ljudi, teško je i približno procjeniti ali mislim da je bilo barem 2000 motora a ljudi barem 3 puta toliko.
Počelo je koncertom Atomskog Skloništa a onda su se redali drugi bendovi.

Pažnju prisutnih su više privlačile golišave plesačice koje su na bini vrćele guzicama

Kasnije smo nastavili druženje s Atomcima a sasvim slučajno u ovoj rulji smo nalećeli na jednog lika iz Molunta koji je autom došo u Livno.

Piće je ovdje bilo jeftino pa je čaša od 0,3 dl pive bila 1 marku ali je zato hrana katstrofalna. Ne bih više nikome preporučio da tamo jede, radije poć u grad i negdje pojest ko čovjek. Najveći promašaj  je to što se na ovoliku masu ljudi hrana prodaje samo ja jednom mjestu tako da je treba čekat red poo uru vremena i više da dođeš na red. U toj gužvi sve se sprema svakako tako da je to  bolje i ne probat. čevapi su katastrofalni, lepnje od prekjučer... Mi smo nakon ure vremena probijanja kroz gužvu i čekanja uspjeli dobit porciju. tražili smo porciju čevapa, ražnjića i kobasica. Dobili smo ovo:

Šaka mini čevapa, tri ražnjića i tri kobasice s prilogom luk, ajvar, majoneza a račun je iznosio 40 bonova ( 40 maraka = 160 kn )  [smilie=cussing] :fingers_mad: :killemall: Iako na cjeniku stoji da je porcija čevapa 4 KM, kao i ostalih jela s roštilja nije nam jasno odakle su nam zađerali 40 KM. Na naše pitanje odakle toliko košta dobili smo odgovor - to vam je tako!  :bash:
Na kraju je bilo toliko neukusno da nismo ni pojeli a eto barem smo se riješili svih bonova koje smo prethodno kupili. Može se jednom s materom spavat ali nikad više  [smilie=naughty]

Iako je po danu bilo pakleno vruće, iza ure po ponoć je postalo hladno da smo morali tražit jakete a od kampa do hotela smo lijepo promrzli.
Ipak smo ja i Luko pomalo u godinama kad nam treba komfora. Šator, vreća, buka nije više za nas.  :yes: Tuš i udobni krevet - neprocjenjivo.  :good2:
Kad smo se dobro naspavali, sišli smo na doručak

Društvo za stolom nam je činila grdosija od BMW-a  :sarcastic:

Odluči smo oprat motore jer se od prašine nisu vidjeli a nakon toga potražit negdje Livanjskog sira. Kako je rekao don Vito kad smo u Travniku kupovali travnički sir - treba se u žene ogrebat za snošaj.  [smilie=lolroll]

Taj nas je sir kasnije koštao odluke da po najgoroj vrućini krenemo drito doma.  :heat: Mislili smo krenut malo na Kravice, usput se odmarat i tek pred večer kad popusti zvizdan lagano doć doma. Ali, što bi bilo sa sirom do večeri?
Zato, full gas i najkraćim putem doma. :biker2:
Uz točenje goriva i krako osvježenje u Posušju nastavili smo po paklenoj vrućini kroz Hercegovinu. Luko je na dionici Ljubuški - granični prijelaz Bijača izmjerio 41 C a kasnije kad smo se spuštali u Prud bil je i 43 C.

Još jedno osvježenje u Neumu i onda pravac doma. Još smo jednu zajedničku slikali u Zatonu Malome jer se u Lozici razdvajamo i to bilo sve

Sve u svemu, lijepi đir. Unatoč vrućini, lošoj hrani, što sam negdje u mraku izgubio rukavice ... ma opet bi pošo na ovakvu vožnju.
Kad mi neko kaže da sad ne vozi jer mu je vruće  :tongue3:!?  Ko da smo pi**ice, vruće mi je - hladno mi je!
Nije nikakav problem izdržat koji sat vozit sa svom opremom po vrućini jer doživljaji, druženja i sve ono lijepo što doživiš na ovakvim putovanjima još duže pamtiš.

Eto, toliko od mene a sad se nadam da će priču nadopunit Luko koji ovaj put nie zaboravio stavit memorijsku karticu u foto aparat.
Luko - nastavi! :comp:

« Zadnja izmjena: 05 Kolovoz 2013, 12:26:01 od stalker »
http://www.renault-klub.hr
 -----------------------------

Bolje izgubiti tren u ¾ivotu nego ¾ivot u trenu!

Odg: Moto susret MK Vukovi Livno 2013.
« Odgovori #1 u: 05 Kolovoz 2013, 13:03:23 »
bravo,malo sam ljubomoran na vaš đir ali jbga moralo se prijatelju na momaču poć. a nemogu vjerovat da su sa hranom tako zasrali,dosad je uvijek hrana bila dobra i ukusna a i cijena je bila ok. valjda je i njih kriza pogodila. ma u njih još uvijek cijeli grad živi za motorijadu i ta dva dana ,zato i bude uvijek gomila ljudi i motora.
nemamo ni¹ta,ostala samo plava crta

« Odgovori #2 u: 06 Kolovoz 2013, 00:14:04 »
Evo da i ja ubacim par slika s vikend vožnje koju ću najviše pamtit po vrućini i prašini. Vruće je bilo posebno jučer prilikom povratka ( do 43 stupnja prolaskom kroz Vid ), a prašine nije falilo na mjestu održavanja susreta i prilaznom putu, a ni u gradu gdje je centar prekopan i dijelom neasfaltiran. Doduše , organizator moto susreta je organizirano zalijevao makadam, ali masu motora i vrućina su učinili svoje.

Prvo stajanje u  Ljubuškom

Stalker tanka gorivo u Posušju,  a ja se skrivam u hladu

Još jedan kratka foto stanka uz Buško jezero

Nakon dolaska i kratkih peripetija zbog greške rezervacije u hotelu Park, šalju nas u hotel Dinara koji je znatno skuplji, i to naravno bez ikakve doplate :thumbsup:

Pogled iz sobe

Oprema se venta na balkonu

Pada tuširanje i lagana šetnja centrom Livna

Ni ja nisam mogo odolit zovu mladosti :mrgreen:

nakon šetnje odlazimo na mjesto održavanja susreta, gdje srećemo prijatelje iz Vukovara i Žepča

Trebalo se i upisat u knjigu posjetitelja

U redu za grah, koji je bio sve samo ne grah kakav smo donekle očekivali,  ma smo isto sve smlatili :food:

Bila je tu i jedna prikolica za vegetarijance. čisti horor :mrgreen:

Defile s masu motora krenuo je u 5 ura. Mi smo bili na samom začelju.Cijeli grad je izašo na ulice, a posebno u centar đe se kolona zaustavila. Naravno tada počinje tutnjava, pucanje, gorenje guma i sličan moto folklor.

Mi se taktički povlačimo i parkiramo na glavnom trgu među masu motora. Trg je okružen kafićima i red je popit jednu pivu.
Nakon nekog vremena stiže policija i traži da se svi motori maknu s trga, jer kao tu ne smiju bit, iako isto jutro motori na trgu nisu nikome smetali, pa ni policiji. Ne moram napominjat da su vlasnici kafića 'oduševljeni' potezom policije. Sve je to malo čudno, ili možda nije  :think: Uspijevamo popit i pivu koju nas je častio momak s KTM-om iz Novog Sada (slučajno se našo u pozadini slike).

...hoće se mali slikat na pravom motoru :thumbsup:

Prije odlaska na koncert Atomaca pada još jedno tuširanje i večera u obližnjoj pečenjari ( ćevapi u lepinji + prigana krtola + teretne pive = 15KM)

Opet nalazimo poznato društvo

O hrani je Stalker uglavnom sve napiso  :thumbsdown: Piće se nije trebalo čekat jer je šankova bilo i više nego dovoljno :thumbsup:
....jedan jedini roštilj :thumbsdown:

Jutarnji doručak

Nakon doručka još malo prošetali. Pošli kupit po kolut Livanjskog sira i usuput oprali motore,jer je na njima bio prst prašine.

Uputili se iz Livna oko 11 ura uz ugodnih 32 stupnja. Stali opet u Posušju napunit gorivo i popit po sok. Naravno temperatura je pomalo rasla. Od Gruda se vozimo na +40, da bi nakon Ljubuškog to još malo poraslo (+41 )
a kroz Vid nas grije +43  :doh: Nakon par kilometara stižemo u Metković uz ugodnih +39. Nakon osvježena u Neumu doma stižemo u 3 i po na 'prohladnih' +33 stupnja :mrgreen:

Sve u svemu bilo je vrlo dobro, učinjeno ukupno 507 km. Sam susret je bio uredno organiziran, ali nekako se stiče dojam da je susret poprilično komercijaliziran.....valjda tako treba bit  :think:

« Odgovori #3 u: 06 Kolovoz 2013, 09:10:44 »
Bravo momci , odlicno. :good2:

Steta sto Devetka i Don vito nisu isli, vidio sam na nekim slikama njihovog frenda pomorca  :big_smile:
...

Offline stalker

• *
« Odgovori #4 u: 06 Kolovoz 2013, 13:00:53 »
Odlično Luko, taman si dopunio sve što sam ja izostavio. :good2: :good2:
Moj Hyosung je bez problema izdržo sve torture iako sam bio pomalo zabrinut kad je vožnja postala ko da ulazimo u klačinu. :heat:

« Odgovori #5 u: 06 Kolovoz 2013, 18:46:14 »
Bravo drugovi  :klanjase: Meza nula bodova e pa i bolje da nisam mogo ić   :thumbsdown:  Stalker,odma ispuši f.zraka,luko ima garanciju  :mrgreen:
-AKO NEZNAS PSOVAT,KUPI TOMOS-a*  
 :peace:  (èita se ruki)

Offline stalker

• *
« Odgovori #6 u: 06 Kolovoz 2013, 19:52:45 »
Rekli smo im da drugi put tebe zovu, da si ti najbolji za organizirat dobru mezu  :food:

« Odgovori #7 u: 08 Kolovoz 2013, 23:50:51 »
Bravo na điru i tekstu  :thumbsup:
Laske