Prvo spavanje smo imali u San Casciano in Val di Pesa pokraj Firence. Krasno malo selo (ili gradić, ne bih zn'o rijet) udaljeno 15-tak minuta vožnje do Firence. Arivali smo oko 2 ure poobjed, skinuli prtljagu, načinili kazin u sobi od robe, rasfreškali se pa se uputili na razgledanje Firence. Več smo onamo bili ali sa prijateljima koji baš i nisu bili za pravo razgledanje tako da smo i ovaj put odlučili uvrstiti je u našu rutu. Moram napomenuti da iako smo u našem planiranju ubacili podosta "kulture" glavni razlog odlaska je bilo razgledavanje Toskane u prolitje. I bilo je fakat krasno pogotovo u dijelu putovanja koji nas je vodio manje važnim putevima, koji su moram rijet, bili u poprilično lošem stanju jer nema vele kako je zima prošla. Tako da sam ja imao malo manje mogučnosti za razgledanje u vožnji ali je ionako bilo dosta toga za napojiti dušu. U doba kada smo se uputili od onamo đe smo bili smješteni, da sada ne činim reklamu, počela je kišica rominjat tako da smo u kamari odmah navukli kišna odijela. Zumo nas je na brzinu odveo do Firence (vožnja otprilike kao iz Grada do Cavtata). Nisam se vele obazirao na zabranu ulaska u gradsko središte pa sam našao parkiralište za motore na 2 mosta udaljenosti od najpoznatijeg firentinskog mosta. Kisnuli smo (jer ombrelu nismo ponijeli a puste ponude špahera nismo htjeli iskoristiti) sve neđe do katedrale. Uzeli smo karte za popeti se do vrha kupole i dok sam se ja ovako bez kondicije uspeo uza skaline koji se broje na stotine kiša je več bila fermala. Pogled odozgo je svakako valjao solada (i svakoga skalina) što smo dali pa isto preporučam svima koji se putem nađu u prekrasnoj Firenci. Vrčeli smo se poslije još par ura, izjeli sladoled u pastičeriji gdje je bio domaći svijet i to od mularije do starijeh dunda i gospođa (u prijevodu jeftino i dobro), lentrali se kad' bi nam palo napamet a onda nase San Casciano in Val di Pesa.

Naš'o sam put nase bez GPS-a, još jedna profesionalna deformacija (koja me je znala odvesti na skroz drugu bandu ono kad' sam bio baš sikur da znam đe sam). Ostavili smo motorine i pošli malo na noge kroz mjesto. Naravno do prvog dobrog mjesta za labanje a nalabali se jesmo uz dobru bočicu vina (Villa Gulia za vinopije). Otkotrljali smo se nase jer nas je postelja zvala a pozivu se nije moglo odoliti. Uglavnom smo dane činjeli tako da smo se vozili po prvom dijelu dana, došli bi u hotel između 2 i 6 izapodne, zavisno od rute i drugim uvjetima, ofreškali se pa onda hodili u razgledanje đe se trebalo dosta učiniti na noge. Hodili smo spat' oko ponoća ba bi se ujutro dignuli po komodu pa iza dobre marende išli na mjesta gdje se plačaju ulaznice tako da se nismo vele mortifikali hodati po dnevnim vručinama.