Autor Tema: čUDA SVIJETA  (Posjeta: 10298 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

čUDA SVIJETA
« u: 05 Listopad 2012, 21:30:37 »
Kažu da su čuda svijeta piramide afričke- al' nisu!
Kažu da su čuda svijeta vel'ke rijeke Indije – al' nisu!
Već stvarno nijedno čudo nije bilo ravno onome kad se du moto forum okupio u velikom broju za đir na Žabljak.

Priča je krenula od Rookia i sve se činilo da će biti trla baba lan da joj prođe dan. Nama je bilo do ideje i mi smo naravno zagrizli.

Ne ide baš sve u životu glatko i baš kad se priča počela zakuhavati, jedno jutro ja ne stavim kamenčić u cipelu (da me žulja) i sletim u Pilama niz skaline. Dobro sam prošao, pukla „samo“ mala koščica na lijevoj šaci i gips tri tjedna. Ništa od vožnje, ništa od ganje sa Du-moto. Mudro šutim, jer nije sad red da ja prvi miniram. U glavi nada da bi mi to mogli odvozit, pa zna Zingi put. Bio je on već gore. Zadnje dane raste popis sretnika, a ja motor 18 dana  nisam ni upalio.
Kava kao i obično u 16.00 h i onako malo kao da neću izustim da bi i mi mogli. Očekivam rafal sa druge strane jer to bi bila normalna reakcija,  pošto su mi samo dva prsta lijeve ruke slobodna. Kad tamo mazni glas pita: Stvarno? Klimnem glavom, kontam zahebava se, došo i na nju red. I ja odlučim da probam sjest malo i odvozit, pa nisam lud da krenemo ako ne mogu. A ne, nisam lud! Ma bio bi i bez noge krenuo! Nožice od loze i malo abartiram gips! Dobro je, mogu nekako vozit.

Ekipa je krenula prije nas

Odmah smo dobili povlašteni status i pošto je pokret s Brgata bio u 8.00, mi krećemo dobro iza 9.00. Uf, uf, lijevi bogeni idu, desni baš i ne i kopilot to odmah primjećuje i lagano gunđa. Slušamo ga nas dvojica, ali što uđe to i izađe, naravno na uho. Kontamo bolje ikako, nego nikako. Na Ivanici prvi šok! Policajac odmah ugledao gips i kaže da sa ovakvom rukom ne možemo naprijed. U glas smo se pobunili i čovjek se nasmijao i dali smo si petama vjetra. Prođosmo mi kroz Milano ili ti po novom Treviso nikad tako oprezno i piči dalje za GP Klobuk. Dan izmišljen za vožnju, a Zingi legenda, kao mala bebica, zna on da bih ja, ali ne mogu. Laganini se vozimo i raspredamo koliko je ljudi došlo na Brgat. Vozimo se i pi*dimo: onome se otelila krava, onome masline toliko rodile pa treba podupirat grane, onaj još salpava mreže, tko zna dokle su oni i kad su krenuli? I tako stižemo mi do crnogorske granice, skrivam ruku, a policijot kaže: Kasniš Tončo? Kako kasnim? Oni tvoji su prošli ima pola sata, spavaš ti, spavaš! Gledamo ga u čudu, ma falio je on nešto. Daj papire i ćao braco, ti si ludih gljiva jeo, zamijenio ih je s nekim. Davno su oni prošli. Bacamo mi neke kalkulacije i milimo za nekim šleperom. Iris pita hoćemo li stat na  kavu u Trubjeli? Ja vrtim glavom, kontam ako naši dođu puno prije nas u Trsu kod Debelog, pozdravi se Tončo i sa sirom i sa pršutom.
I neviđena slika iza bogena, pola du-mota ispred kafane, ono drugo pola nije moglo od muke, a teta im napravila mezu, ispekla hurmašice, gazda kad je vidio koliko ih je, odjurio u Nikšić po još logistike :mrgreen: Graja neopisiva! Sve je to mlado, onaj može ovoliko, onaj onoliko nagnut se u bogenu. :big_smile: Trebalo nam je pune dvije minute da se uklopimo :big_smile: Priča, zahebancija, salve smijeha i hajmo ljudi više. Cesta zove!

Pokret i dogovor da oni idu, a mi opet polako sami. Ali ma kakvi, neće Rookie da nas prestigne i brižno nas čuva. Ma to je ekipa za pohvalit!
Vozimo za Nikšić, pa gas za Plužine, bogen za bogenom i odjednom mog anđela čuvara ne vidim više u retrovizoru. Vozim još kilometar, dva drugom navrh gasa i nema ga. I okret nazad. Rookie i Ana mirno kraj ceste čekaju. Probušila im se guma. Neće te Crna gora Rookie! Što ćemo, što nećemo, kompresor i alat sam ostavio doma, al' Zingi kao Zingi šapće: imam ti ja prvu pomoć, ampule zraka i crve za krpanje. Zakrpimo mi to iz entog pokušaja, vozimo u Plužine nadopuhat gumu, pa u vulkanizera da pregleda i gas za Trsu, pojest će nam sve!

Iz Plužina se penjemo predivnom uskom cestom sa x sirovo iskopanih tunela, sa pogledom na Pivsko jezero. Ludnica!

U Debeloga ekipa nas čeka i doček je predsjednički :big_smile:. Opet luda atmosfera, malo cuge, klopa vrhunska, foto session i jedva krećemo. Zašto ići kad je dobro, a i kleku imaju. Debeli nam je poklonio bocu šiške.

Treba slušat žene i krećemo! Priroda ludilo, boje predobre. Prošli put kad sam bio bila je kiša i ovo sada je skroz druga priča. Prekrasno, ne da se opisati. Zato su slike tu :big_smile:. Vožnja do Sedla  na 1906 m, temperatura za kratke rukave, NikšaRR provocira i vozi prečicama po ledinama, a Zinger naučio pratiti. Stajemo radi slikavanja, ekipa vrhunska, ne možeš doći do riječi, plačemo od smijeha.
Vozimo dalje ispod Babljeg zuba do Žabljaka i naših apartmana Calimero.

Skup je ispred kučica, neki idu do butige dokupit što fali, neki se kupaju, neki se pare, neki piju... I udri čiji je veći, brži jači! I baš nam je dobro bilo! Vrijeme večere je došlo, ali kome je sad do večere, mladi se taman opustili, a moram ih pohvalit u svakom pogledu. Naj, naj, možda malo više pričaju, ali to su te godine!!!

Restoran dobar, hrana ništa posebno, ali kao da je to i važno. Došli smo se voziti, družiti, veseliti i naučit nešto i od mlađih. Priča i pjesma do dugo u noć i nastavak ispred kučice. Ostalo nam je vranca, a to se sutra ne bi dalo piti. Nije teško žabe u vodu natjerati,  pa najhrabriji ostaju i pričamo lovačke do kasno.

Drugi dan ostavljam Dadu iz više razloga. Taj drugi dan mi i nije bilo baš dobro, a i dobar mi je drug pa mi je žao da ga derem u hitovima.

Bilo je to dobro vrijeme, sve za raju jarane,
U tormo naspi čorbe te na izlete!!!

Pozdrav od Srala!!!!

Offline Dado

• *
  • Africa Twin Adv Sports, Vespa PX
    • http://www.du-moto.com
Odg: čUDA SVIJETA
« Odgovori #1 u: 05 Listopad 2012, 21:48:18 »
Drugi dan ostavljam Dadu iz više razloga. Taj drugi dan mi i nije bilo baš dobro, a i dobar mi je drug pa mi je žao da ga derem u hitovima.

Hvala Tončo :mrgreen:

Drugog dana u planu je obići Crno jezero i vidikovac ćurevac prije nego krenemo nazad. Okupljamo se ispred kučica u 9 sati i pravac obližnje jezero. Prije toga u mjestu kupujemo sendviče za doručak.
Do jezera se ne može motorom, postoji cesta ali ima rampa. Parkiramo na ulazu, plaćamo ulaznice (i parking) i pomalo 15-ak minuta pješačimo do jezera.
Crno jezero se nalazi na 1440 m i sastoji se od dva jezera: velikog i malog. Jezera su inače spojena ali sada kad je voda niža odvojeni su prevlakom. Malo jezero je duplo dublje od velikog.

Odmah po dolasku na jezero vidimo putokaze za pješaćenje oko jezera i na jednom piše "Titova pećina 1 km". E to moramo vidjet :) Prije toga sjedamo u hladovinu i bavimo se doručkom.

Kad smo došli tamo, malo razočarenje, nije to pećina, više neka stijena i na njoj ploča na kojoj piše da je tu svibnja 1943. boravio Tito sa vrhovnim štabom i tu donio odluku da se ide u proboj preko Sutjeske. Nekoliko fotki i vraćamo se obalom jezera natrag u našu hladovinu. Uživamo u pogledu na jezero i onda opet pješice natrag do motora.

Tamo je Titova pećina

Povratak u apartmane, pakiranje i navlačenje opreme. Dio ekipe odlučuje odmah krenuti natrag, ostatak ide pokušati pronaći vidikovac ćurevac. To je bilo teže nego što smo mislili. Nakon nekoliko pokušaja i promašaja na kraju ipak odustajemo i krećemo za ostatkom ekipe u pravcu Šavnika. Ostavljamo vidikovac za neki drugi put jer taj pogled na kanjon Tare moramo vidjeti (http://www.360cities.net/image/vidikovac-curevac)
Vozimo fenomenalnom cestom za Šavnik i u blizini Nikšića stajemo na ručak u odlično uređen restoran “Riverside”.

Cesta za Šavnik

Restoran "Riverside"

Nakon toga ponovo preko Nikšića i Trevisa (gdje nas je čekao dio ekipe) negdje predvečer stižemo doma.

Odličan dvodnevni đir, nezaboravan krajolik (pogotovo preko Durmitora), super ekipa i zajebancija... štoš više.

Ostale fotografije možete vidjeti OVDJE

7H3 M345UR3 0F 1N73LL163NC3 15 7H3 481L17Y 70 CH4N63

Offline Laske

« Odgovori #2 u: 05 Listopad 2012, 22:49:43 »
Tončo je 5 dana tipkao putopis jednom rukom  :mrgreen:
Ali opet hit do hita  :good2:
Dado profesionalno ko da je na poslu sastavljao izvještaj  ;D
Bravo obojica  [smilie=clap]
Laske

Offline Ana

« Odgovori #3 u: 06 Listopad 2012, 00:48:28 »
Aj'mo curice, aj'mo djecaci, studenti i djaci, milicajci.....u planine...

Savršen vikend, odlična ekipa i jedva čekam opet tamo poći!
Skoro cijelim putem sam pjevala pjesmu "Kad si sretan lupni nogama o pod... i lupala i pucketala prstima i sve ostalo što pjesma nalaže a kad nisam pjevala onda sam govorila "Bože dragi što je ovo lijepo!" Mi smo još uvijek pioniri što se putovanja motorom tiče ali evo iz mog skromnog iskustva, daleko najdraži đir! Uživala sam u svakom centimetru ovog putovanja! Bravo ekipa, bravo putopisci i želim nam svima još puno ovako lijepih druženja!  :klanjase: :klanjase: :klanjase:

« Odgovori #4 u: 06 Listopad 2012, 08:20:04 »
 [smilie=clap] [smilie=clap] :thumbsup:

« Odgovori #5 u: 06 Listopad 2012, 08:24:43 »
dobro je bilo,extra. a najjača slika onaj koš na vrhu planine
nemamo ništa,ostala samo plava crta

Offline stalker

• *
  • Honda NC750XDG / SH 150
    • ABYSS diving & water sport center
« Odgovori #6 u: 06 Listopad 2012, 12:53:43 »
Koš je dostojan Air Jordana  [smilie=skocko]

Stalno sebi govorim da neću više pratit putopise s đireva na kojima nisam bio ali znatiželja je jača a kasnije tuga još veća  :(

Što reći na sve? Putopisci  :klanjase: a svi ostali  :good2:
http://www.renault-klub.hr
 -----------------------------

Bolje izgubiti tren u ¾ivotu nego ¾ivot u trenu!

« Odgovori #7 u: 08 Listopad 2012, 12:28:28 »
E blago vam se...sad mi je baš žao što nisam bio s vama, ali nisam mogao krenuti prije podne :(

« Odgovori #8 u: 08 Listopad 2012, 22:32:29 »
E blago vam se...sad mi je baš žao što nisam bio s vama, ali nisam mogao krenuti prije podne :(

Nije neko opravdanje, još si mogo stič :tongue3: :D :D

Offline Luko

• *
  • ATAS, SH 150
« Odgovori #9 u: 07 Prosinac 2012, 09:19:34 »
Bravo Tonći :thumbsup: Tvoji putopisi sve jedan bolji od drugog :good2:

Ko bi reko da se može toliko forumaša skupit za dvodnevni đir. 

Ne znam samo kako ste uspjeli fulat vidikovac. Vjerovatno vas je bilo previše [smilie=lol] .f6 i ja ga lani našli bez problema.

« Zadnja izmjena: 07 Prosinac 2012, 09:31:50 od Luko »

Offline Ana

« Odgovori #10 u: 09 Prosinac 2012, 23:49:58 »
Citat: Luko link=topic=6801.msg114589#msg114589 date=1354868374

Ne znam samo kako ste uspjeli fulat vidikovac. Vjerovatno vas je bilo previše [smilie=lol
.f6 i ja ga lani našli bez problema.

Znaš kako....kako si nam ti rekao da ne možemo fulat jer su svuđe putokazi pa nismo uzeli koordinate a putokaza ni za lijeka. Lokalci koje smo pitali ili nisu znali o čemu pričamo ili su nas krivo poslali. :shock: Na povratku lutanja smo našli jedan drveni putokaz koji se okrenuo s naopako pa se samo sa te strane vidi. Eto tako.... ;) Nigdje više bez koordinata  :biker2:

Offline Rookie

• Z1000 / Piaggio X7 250 i.e./ Piaggio Energy mc1
« Odgovori #11 u: 10 Prosinac 2012, 12:13:55 »
Biljezim se za proljetni posjet. ...
Odmah nakon posjeta sv juri
-AKO NEZNAS PSOVAT,KUPI TOMOS-a*  
 :peace:  (èita se ruki)

Offline Luko

• *
  • ATAS, SH 150
« Odgovori #12 u: 10 Prosinac 2012, 13:37:49 »
Biljezim se za proljetni posjet. ...
Odmah nakon posjeta sv juri

Valjda češ dotad uspjet unišanit kameru [smilie=lol]

« Odgovori #13 u: 10 Prosinac 2012, 22:25:32 »
Bravo Tonći :thumbsup: Tvoji putopisi sve jedan bolji od drugog :good2:

Ko bi reko da se može toliko forumaša skupit za dvodnevni đir. 

Hvala Luko :) trudim se ;D
Što se forumaša tiče ima tu puno potencijala samo treba dobra destinacija :biker2:

Offline Rookie

• Z1000 / Piaggio X7 250 i.e./ Piaggio Energy mc1
« Odgovori #14 u: 11 Prosinac 2012, 21:43:36 »
Valjda češ dotad uspjet unišanit kameru [smilie=lol]

:jezik: [smilie=idea]
-AKO NEZNAS PSOVAT,KUPI TOMOS-a*  
 :peace:  (èita se ruki)