Dakle na pocetku napominjem da sam POTPUNI laik u svijetu motocikala/skutera i svega sto ima rote.
Imam neki jaaako nategnuti budzet od max 10000 kn i trebam uzeti skuter.
Nisam neki gaser da mi treba letit tako da ne moram biti neka nabrijana masina.
Pitam okolo za savjete, citam, vagam i cijela mi je zbrka u glavi. Kupnju novih brandova sam prekrizio u startu, em sto nemam toliko, em i da imam nema sanse da bih dao toliko za skuter.
Onda su ostali ne-brandovi (citaj: kinezi) i polovni. Nekakva zdrava logika mi nalaze da bi valjda manje problema trebao imati sa novijim (garancija 2 g.) nego sa polovnim skuterom starim 2-5 godina.
Na akciji je Keeway Flash, procitao sam recenzije, djeluje sasvim ok za ono sto meni treba, 6000 kn, ali je problem sto ga treba platiti pa ga oni tek onda naruce (ne moze se probati) i najblizi je servis u Metkovicu.
Onda podem po gradu, u Dante-a imaju Derbi, polu talijani, polu kinezi, cijene su 10 kkn i vise, cini mi se malo puno za nesto sto nisam ni vidio ni cuo (da znam da je Piaggio grupacija, ali svejedno...)
I na kraju odem u Lido, nadem par onako oku ugodnih modela, u oko mi je upao R6-AIR, 8000 kn, imaju servis, garancija godinu dana. Rekoh da sam laik, ali djeluje mi sasvim robusno onako na prvu i obecali su srediti probnu voznju.
Onda kome god da kazem da sam uzeo u obzir Peda pocne mi sa pricama o tome kako kinezi nista ne valjaju (Peda je kinez dizajniran od talijana).
I na kraju mi jednostavno dode da odustanem od cijele price, pricekam sljedecu sezonu, polozim A, skupim lovu, uzmem Beverly 250 polovnjak i qrcim se po gradu

Svaki savjet ili iskustvo su dobrodosli.