Autor Tema: Preporuke za vaš nadimak (nick)  (Posjeta: 30170 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Dado

  • *
  • Postova: 5126
  • Africa Twin Adv Sports, Vespa PX
    • http://www.du-moto.com
Preporuke za vaš nadimak (nick)
« : 29 Studeni 2009, 16:21:10 »
Nick ili nadimak je ime kojim se predstavljate na Forumu. Ono će s vremenom postati dio Vašeg identiteta, jer će Vas forumaši početi prepoznavati po njemu i oslovljavati Vas njime. Vaš nadimak je jednako bitan kao i avatar ili potpis koji koristite, pa Vas zato molimo da se pridržavate nekih preporuka kad birate nick:

1. Koristite nick koji se može izgovoriti
Nadimak na forumu zamjenjuje Vaše ime i prezime, tako da su zabranjeni nadimci koji se ne mogu izgovoriti. Nadimak poput (o)_(o) vas možda zabavlja, no to nije dozvoljeno i bit će Vam promjenjen čim se uoči, a moguće je i da se taj korisnički račun odmah obriše.

2. Nemojte koristiti osobna imena (hrvatskih) javnih osoba
Ovo je zabranjeno jer ne želimo da se korisnici lažno predstavljaju na forumu. Ukoliko želite koristiti svoje ime i prezime, smijete, no budite svjesni toga da ste se odrekli svoje anonimnosti kad ste to napravili. Uredništvo foruma će za ovakve nickove tražiti neki dokaz da se ne predstavljate lažno (npr. poslan e-mail sa službene e-mail adrese, a ne s nekih od besplatnih servisa).

3. Nemojte koristiti crtice umjesto razmaka (_ i -)
Ovaj forum podržava razmak i nema potrebe da stavljate fiktivni razmak koristeći ove znakove. Ukoliko imate duži nick, on će iskriviti dizajn u prikazu teme ako koristite crtice, no ako stavite razmak onda će jednostavno druga riječ u Vašem nadimku prijeći u novi red.

4. Pokušajte izbjeći brojeve u nicku
Postoji mogućnost da je nadimak koji ste poželjeli koristiti zauzet, no želite li se zaista zvati Ante23? Ako imamo Antu, Antu2, Antu3, Antu1976, Antu33 i slične, bit ćete lako zamjenjivi za sve ove. Koristite li svoje godine kao broj uz nick, već sljedeće godine više nećete imati toliko godina, a nick će Vam ostati.

5. Započnite nick s velikim slovom
Kao što je već spomenuto, nadimak na forumu zamjenjuje Vaše ime i prezime, i uobičajeno je da počinje s velikim slovom.
Također, molimo Vas da ne bude cijeli nick s velikim slovima - na internetu se pisanje velikim slovima smatra vikanjem i nije pristojno.

U slučaju da ste već registrirani na forum imate pravo zamoliti za jednu promjenu nicka. Ta promjena mora biti estetske prirode, i manja korekcija. Administrator vam može izbaciti brojeve, crtice, dijakritičke znakove ili modificirati malo nadimak, ukoliko je to što želite slobodno, naravno. Molim da se sa takvim zahtjevima obratite isključivo na e-mail forum@du-moto.com, te da u naslov e-maila stavite "Molba za promjenu nicka".
« Zadnja izmjena: 29 Studeni 2009, 16:43:11 Dado »