Autor Tema: Koliko vas kosta odrzavanje vaseg ljubimca (nix nisam mislio kucnog)  (Posjeta: 18922 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline emirharley

• Harley-Davidson Road King Classic FLHRCI
    • http://www.facebook.com/pages/The-First-Sarajevo-Harley-Davidson-Club/121702474647007 http://www.facebook.com/media/set/?set=a.163078797061414.27691.100000778847200&type=3&l=daf8484f07
Odg: Koliko vas kosta odrzavanje vaseg ljubimca (nix nisam mislio kucnog)
« Odgovori #30 u: 10 Studenoga 2008, 23:37:57 »
Ne znam da li ti je djed imao problema ili ne, ali ovo je strasan, super motor! Cista desteka! :thumbsup:

« Odgovori #31 u: 10 Studenoga 2008, 23:50:32 »
Znam ga, crni, u dobrom stanju ali ne znam ko ga vozi. Nisam znao da je prije bio Jackiev.

U super je stanju jedino sto mu suri ulje ispod galave [smilie=lol]

« Odgovori #32 u: 11 Studenoga 2008, 00:08:17 »
HD je mozda bio savrsena masina prije 80 godina a u bajke odavno ne vjerujem bilo bi lijepo od Emira da rece kolika je stvarna cijena servisa na njegovom "motoru" bajke tipa 35 kn servis ne prolaze

mene servis kosta 00000 kn jer ne placam ulje koje mi je preporuceno ali ne ulijevam kamionsko sumljive kvalitete isto je sa filterima raznim tekucinam tipa kociono ulje antifriz i slicno
uglavnom ja jedino gume placam u pola cijemne bez marze PDV i ostalih gluposti ali to nije realna cijena u HR ili BH za mene osobno ta zastarjlela tehnologija nije motora vidila ali to je mozda moje subjektivno misljenje ne zelim nikoga vrijedat a ako vlasnici HD ne zele rec cijene ja cu im sutra napisat

« Odgovori #33 u: 11 Studenoga 2008, 00:26:49 »
Opet ne placas ulje?  ;D
Niksa je danas uredno platio svoju litru.  :lol:
“I have had to fight like hell and fighting like hell has made me what I am. I tried so hard and got so far but in the end it doesn't even matter. I had to fall to lose it all but in the end it doesn't even matter.”

« Odgovori #34 u: 11 Studenoga 2008, 02:31:54 »
S obzirom na stil vožnje i snagu motora to mora bit tako. Ali zašto ja tebi moram to objašnjavat jer valjda to razumiješ? Mislim to je isto kao da se netko hvali kako gume na Matizu traju 17 puta više od onih na mustangu.

Usput, cijelo održavanje lanca onakvim postupkom kakvim to zamišlja većina ekipe ovdje je jedna velika pizdarija i samo dobar način da se lanac prije uništi  ;D napišem o tom jednom prilikom jer mi se u zadnje vrijeme stvarno neda tipkat na forumu. Samo ću napsiat kratak zaključak a to je da lanac ne traži skoro pa nikakvo održavanje osim da ga se namaže izvanka samo da ne zahrđa od kiše. Ali da vozim svoju hondu onako kako ti voziš svog harlija, mogu ti slobodno reć da bi lanac izdržao i pola milijuna km  ;D A i gume, a i kočnice, a i sve. Moj motor ima 66 tisuća na satu a nitko nezna koliko ima stvarnih km a radilica mu se okrenula bar 10 puta više od bilo kojeg harlija na forumu a kap ulja nikad nije pustio zato te priče o savršenosti harlija ja ne mogu pušit baš puno  ;D
Radije bi se vozio u mustangu 80 na sat nego u Matizu 200 i više.hehehe  Mustang i Harley to su brata dva...

« Odgovori #35 u: 11 Studenoga 2008, 08:53:10 »
Opet ne placas ulje?  ;D
Niksa je danas uredno platio svoju litru.  :lol:

Drugi put kad kupis ulje i filter ulit cu ga u tvoj motor a ne ko i dosad greskom u svoj  [smilie=lolroll]  [smilie=lolroll]

Offline emirharley

• http://www.facebook.com/pages/The-First-Sarajevo-Harley-Davidson-Club/121702474647007 http://www.facebook.com/media/set/?set=a.163078797061414.27691.100000778847200&type=3&l=daf8484f07
« Odgovori #36 u: 11 Studenoga 2008, 09:21:50 »
HD je mozda bio savrsena masina prije 80 godina a u bajke odavno ne vjerujem bilo bi lijepo od Emira da rece kolika je stvarna cijena servisa na njegovom "motoru" bajke tipa 35 kn servis ne prolaze

mene servis kosta 00000 kn jer ne placam ulje koje mi je preporuceno ali ne ulijevam kamionsko sumljive kvalitete isto je sa filterima raznim tekucinam tipa kociono ulje antifriz i slicno
uglavnom ja jedino gume placam u pola cijemne bez marze PDV i ostalih gluposti ali to nije realna cijena u HR ili BH za mene osobno ta zastarjlela tehnologija nije motora vidila ali to je mozda moje subjektivno misljenje ne zelim nikoga vrijedat a ako vlasnici HD ne zele rec cijene ja cu im sutra napisat

Vicko, nije lijepo da ovako pises i ovo je korak do svadje i do toga da me nazivas lazovom, a to nije dobro.

JA NAJKVALITETNIJE CASTROL ULJE 20W50 PLACAM, KAKO SAM NAPISAO, 1,5 USA DOLARA PO LITRI U USA BAZI U SARAJEVU (U NATO BAZI NE PRODAJU FUŠ ULJE), ZNACI CCA 35 KUNA PO ZAMJENI ULJA OD 4 LITRA NA SVAKIH 6000 KM. TO JE ULJE ZA KAMIONE I DEISEL VOZILA PO MANUALU SE KORISTI ZA H-D MOTOCIKLE. SERVIS ZA MOTOCIKL NIJE POTREBAN, OSIM AKO NETKO ZELI DOTEGNI OVO DOTEGNI ONO. NEMA SE STA RADITI, SVE SE SAMO REGULIRA (naravno, serviseri ce izmisliti potrebu servisiranja svako malo, da ti uzme lovu, no ja govorim O  S T V A R N O M   Z I V O T U   NA H-D MOTORU). SAMO SJEDI I VOZI OVU ZASTARJELU TEHNOLOGIJU KOJA SE PRAVI U SERIJI OD 350.000 KOMADA NA GODINU, ZNACI CCA 1000 DNEVNO. JBGA. I JA   N E   I D E M   N A   S E R V I S,  NEMAM POTREBE, SAM PROMIJENIM ULJA I FILTER I TU I TAMO PLOCICE, OSIM AKO BI SE NESTO POKVARILO, STO SE MOZE DOGODITI, JER SMO ZAKLJUCILI DA TEHNIKA NIJE SAVRSENA STVAR.

Za tvoju informaciju, litra ulja 20W50 ni u slobodnoj prodaji nije nesto posebno veca i iznosi cca 11 KM po litri, znaci cca 40 kuna po litri, znaci 160 kuna po izmjeni kompletnog ulja u masini. Vec sam rekao da izmjena ulja u primaru i transmisiji nije stavka jer se mijenja tek na svakih 20.000 km (primar) i 30.000 km (transmisija). Po jedan litar u svaki.

Nemoj tako, Vicko, to nije lijepo, mi smo ovdje na forumu prijatelji. Ja ne vrijedjam tebe niti tvoj motor, odnosno uopce ne znam koji motor vozis i nije lijepo da katezs da ono sto sam ja napisao da to nije istina. Ti mozes da ne volis nesto, npr. H-D motocikle, ali nemoj govoriti ljudima da ne pisu istinu, tj. da pisu lazi.

No, sa druge strane, isti ovaj posao izmjene ulja i filtera se moze uraditi u servisu u Zagrebu i uzece ti cca 300 kuna za radni sat, sto je ludilo. Jer H-D motociklm nije jeftina igracka i sve oko njega je SKUP hobi. No, kada govorimo o servisu, nije stvar novca, JA UZIVAM DA SAM MIJENJAM ULJE U SVOME MOTOCIKLU i to me zabavlja i relaksira.
« Zadnja izmjena: 11 Studenoga 2008, 09:43:46 od emirharley »

« Odgovori #37 u: 11 Studenoga 2008, 09:34:00 »
Niko nije reko da si lazov niti to misli neznam po cemu si to zakljucio :think: Btw automobilsko i ulje za motocikle su dva potpuno razlicita ulja a ona tvrdnja da dotegnes nesto ako zelis i nije bas ispravna jer se doteze iz potrebe da nesto ne otpadne ili da ispravno radi
« Zadnja izmjena: 11 Studenoga 2008, 09:44:25 od Vicko »

Offline emirharley

« Odgovori #38 u: 11 Studenoga 2008, 09:45:45 »
Niko nije reko da si lazov niti to misli neznam po cemu si to zakljucio :think: Btw automobilsko i ulje za motocikle su dva potpuno razlicita ulja a ona tvrdnja da dotegnes nesto ako zelis i nije bas ispravna jer se doteze iz potrebe da nesto ne otpadne

Ja ti posteno i prijateljski napisem kojiko me kosta servis, cak si mi poslao nekoliko PP da to provjeris, a ja ti potvrdim, a ti OPET napises "bajke tipa 35 kn servis ne prolaze".

No, nema veze. Ti Vicko vozi svoj motor a ja cu svoj Harley Davidson. OK.

« Odgovori #39 u: 11 Studenoga 2008, 09:52:32 »
Napisao si "bajke tipa 35 kn servis ne prolaze".

No, nema veze. Ti Vicko vozi svoj motor a ja cu svoj Harley Davidson. OK.

OK  :biker2: :occasion:

Offline emirharley

« Odgovori #40 u: 11 Studenoga 2008, 09:56:55 »
 :thumbsup:

« Odgovori #41 u: 11 Studenoga 2008, 13:43:04 »
nije ali zato ne netko bio nervozan taj dan  :big_smile:

Nervoza je jer se ne mogu ukrcati đe bih ćio.
A tough category, but the cream that is the BMW K1600GTL has remained at the top of this CW class for an impressive four years. (Cycle World)

« Odgovori #42 u: 11 Studenoga 2008, 13:48:35 »
Koliko štancaju HD, mogli bi ime promijeniti u "volkswagen".  [smilie=lolroll]
A tough category, but the cream that is the BMW K1600GTL has remained at the top of this CW class for an impressive four years. (Cycle World)

« Odgovori #43 u: 11 Studenoga 2008, 16:26:57 »
nego...
..ako je vec tako..koja je razlika izmedju ulja za motore, auta, lokomotive, brodove :think:

« Odgovori #44 u: 11 Studenoga 2008, 17:03:00 »
Razlika je u aditivma koji se dodaju u ulje