Autor Tema: Dugo svjetlo  (Posjeta: 5918 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Laske

Odg: Dugo svjetlo
« Odgovori #15 u: 29 Rujna 2008, 23:19:44 »
dobar podatak !
Laske

« Odgovori #16 u: 29 Rujna 2008, 23:40:44 »
u gradu uvjek kratko
u pocetku van grada držo stalno dugo,
ali odkad me ruki zaslijepio sa svojim dugim svjetlima... promjenio mišljenje i u pravilu sada drzim kratko...

:think:
-mozda bi bilo najbolje za lijepog sunčanog dana držat duga
tada kontra vozilima nebi smetala duga svijetla jer je zjenica oka najmanja, a opet te ranije primjeti ...
-a cim je kakva naoblaka tmurno onda kratka

Offline stalker

• *
  • Honda NC750XDG / SH 150
    • ABYSS diving & water sport center
« Odgovori #17 u: 30 Rujna 2008, 09:09:50 »
Ja potpisujem ono što je Cvijeto napisao. :thumbsup:
http://www.renault-klub.hr
 -----------------------------

Bolje izgubiti tren u ¾ivotu nego ¾ivot u trenu!

« Odgovori #18 u: 30 Rujna 2008, 09:11:18 »
-mozda bi bilo najbolje za lijepog sunčanog dana držat duga
tada kontra vozilima nebi smetala duga svijetla jer je zjenica oka najmanja, a opet te ranije primjeti ...
-a cim je kakva naoblaka tmurno onda kratka
Istina, u nedilju popodne smo napravili đir do Makarske (da provozam novi auspuh, hehe) i na onoj uzbrdici kod Baške Vode smo se blicali s nekom ekipom iz suprotnog smijera, moram priznat da su me halogenke na R1 i Ninji prilično iznenadile intezitetom, doduše, možda upravo zbog naoblake. And besides, ako su vam stalno upaljena duga, kako ćete blicavat ljudima? :big_smile:

A slight touch of off-topic: Btw, taman kad smo parkirali u Makarskoj, neka ekipa sa DU tablama se spremala otić, bija je jedan plavo-bili GSX-R, jedan crni Zekan i još par motora (ako se ne varam).
Netko od vas?
At the end of time, a moment will come when just one man remains.
Then the moment will pass. Man will be gone.
There will be nothing to show that we were ever here... but stardust.

Offline demza

• Aprilia RSV Mille my02
    • apriliabase.com
« Odgovori #19 u: 04 Listopada 2008, 18:55:34 »
Aha,pa vam ja kao i svi vozači automobila psujem mater kad se mimoilazimo  :thumbsdown:

Neznam za druge,al meni to smeta kad vidim po danu na motoru,ostane mi mrlja od svjetla jos bar pola minute,valjda zato jer gledam u svaki motor koji mi dolazi iz suprotnog smjera...
Vide se i kratka dobro

U tome i je poanta.... Da vidis motor po danu... A to sto tebi ili nekom drugom smeta je preventiva oduzimanja smjera i lisavanje nekoga zivota  ;)

« Odgovori #20 u: 04 Listopada 2008, 19:01:00 »
U tome i je poanta.... Da vidis motor po danu... A to sto tebi ili nekom drugom smeta je preventiva oduzimanja smjera i lisavanje nekoga zivota  ;)

ako tebe netko na motoru zaslijepi i radi toga ti se nesto dogodi, jeli bi onda to isto obajšnjenje bilo ;)

Offline demza

• Aprilia RSV Mille my02
    • apriliabase.com
« Odgovori #21 u: 04 Listopada 2008, 19:04:44 »
ako tebe netko na motoru zaslijepi i radi toga ti se nesto dogodi, jeli bi onda to isto obajšnjenje bilo ;)

Radije u prometu se brinem za sebe nego za druge  ;)

« Odgovori #22 u: 04 Listopada 2008, 19:16:13 »
E pa ako ćemo tako onda bi svi ginuli.Bilo bi puno više ovih što oduzimaju prednost.I ja sebe prvenstveno čuvam,al još gore da nekom drugom nešto napravim.
Jesi razmislio ako nekog zasljepiš da se i tebi nešto može dogoditi?

Kažem ope,sasvim su dostatna kratka svijetla preko dana  :thumbsup:

...

Offline demza

• Aprilia RSV Mille my02
    • apriliabase.com
« Odgovori #23 u: 04 Listopada 2008, 19:23:39 »
E pa ako ćemo tako onda bi svi ginuli.Bilo bi puno više ovih što oduzimaju prednost.I ja sebe prvenstveno čuvam,al još gore da nekom drugom nešto napravim.
Jesi razmislio ako nekog zasljepiš da se i tebi nešto može dogoditi?

Kažem ope,sasvim su dostatna kratka svijetla preko dana  :thumbsup:

Upravo suprotno... Ako mislis na svoje dupe i da se nista ne dogoti tebi i tvom prometalu (bio to skuter, motor ili traktor, non the matter), automatski se brines i za druge.

Najcesce vidis ekipu u autima koja je pretjerano zabrinuta za nadolazeci motor pa se useru, uspore, blokiraju cijeli promet, a ti se nadjes u vecem problemu nego u kojem si bio...

Najbolja stvar koju netko moze uciniti kada skuzi da mu u susret dolazi motor je nastaviti voziti svojom brzinom, pomaknuti se sto je vise moguce uz vanjsku stranu ceste i osloboditi trecu traku. Istrijani imaju tu dobru naviku... Kroz cijelu Istru mozes voziti a da ne spustas tempo od 150-180...

Offline emirharley

• Harley-Davidson Road King Classic FLHRCI
    • http://www.facebook.com/pages/The-First-Sarajevo-Harley-Davidson-Club/121702474647007 http://www.facebook.com/media/set/?set=a.163078797061414.27691.100000778847200&type=3&l=daf8484f07
« Odgovori #24 u: 04 Listopada 2008, 19:27:32 »
Nije mi jasno kako neko nekoga moze zaslijepiti dugim svjetlom u sred bijela dana? To nije realno, no sa druge strane motocikl sa upaljenim dugim svjetlom PO DANU je mnogo bolje uocljiv od strane drugih ucesnika u prometu. Mozda poneko i opsuje, to prihvatam, ali sam siguran da me je primijetio na vrijeme. Doduse, ja ne palim duga svjetla jer imam - tri kratka! [smilie=lolroll] [smilie=lolroll] [smilie=lolroll]......a na dva kratka sam stavio malo jace sijalice.....hmmmm.......maaaalo jace sijalice.......hmmmmm.......i maaaalo, malkice, sam podignuo kucista [smilie=shrug]. Jbga, ali to ne koristom kao oruzje nocu, samo po danu.

« Odgovori #25 u: 04 Listopada 2008, 19:29:01 »
Kroz cijelu Istru mozes voziti a da ne spustas tempo od 150-180...

:lol: :lol: a tako se ti brineš za sebe

« Odgovori #26 u: 04 Listopada 2008, 19:31:48 »
Nije mi jasno kako neko nekoga moze zaslijepiti dugim svjetlom u sred bijela dana? To nije realno, no sa druge strane motocikl sa upaljenim dugim svjetlom PO DANU je mnogo bolje uocljiv od strane drugih ucesnika u prometu.

traba razlikovat dan, lijepi suncani dan od oblačnog i tmurnog...

stani za kakvog tmurnog dana nasuprot rukijevog zekana sa dugim svjetlima pa ces viditi o cemu pricam ... :)

Offline demza

• Aprilia RSV Mille my02
    • apriliabase.com
« Odgovori #27 u: 04 Listopada 2008, 19:34:31 »
:lol: :lol: a tako se ti brineš za sebe

pa to nije ni 200  :mrgreen:

Offline Dado

• *
  • Africa Twin Adv Sports, Vespa PX, Vespa VL1 1955
    • http://www.du-moto.com
« Odgovori #28 u: 04 Listopada 2008, 19:36:26 »
ja sam više za duga svjetla, iako ih ne palim uvijek

bolje da ga zaslijepim i da me vidi nego obratno

7H3 M345UR3 0F 1N73LL163NC3 15 7H3 481L17Y 70 CH4N63

« Odgovori #29 u: 04 Listopada 2008, 19:38:18 »
pa to nije ni 200  :mrgreen:

:lol: e onda se u potpunosti slazem sa tobom, za te brzine svakako dugo svijetlo  :thumbsup:

ja sam pricao o sporohodnim motorima ono 80-100...