Autor Tema: Anketa: kaciga na glavi vs zakon  (Posjeta: 9434 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline emirharley

• Harley-Davidson Road King Classic FLHRCI
    • http://www.facebook.com/pages/The-First-Sarajevo-Harley-Davidson-Club/121702474647007 http://www.facebook.com/media/set/?set=a.163078797061414.27691.100000778847200&type=3&l=daf8484f07
Anketa: kaciga na glavi vs zakon
« u: 09 Rujna 2008, 22:23:32 »
Tema ove pitalice nije da li treba nositi kacigu na glavi u toku voznje ili ne, tema je sta mislite da li zakon treba da odredjuje nekome da li ce nositi kacigu ili ne? U Europi je to bezpredmetno i obavezno obavezno, no u USA u vecini saveznih drzava ta obaveza ne postoji ako se ispune neki od uvjeta (ovisno o drzavi) a to je da imas vise od 21 godinu (u nekim drzavama) ili kao u vecini da imas policu osiguranja na iznos veci od US$ 10.000.

Dakle, jes jednom sta mislite da li zakon treba da nam odredjuje da li cemo nositi kacigu ili ne (ponovno: nije tema da li treba nositi kacigu ili ne)? Evo, uskoro u Hrvatskoj nece moci vise ni "tute" nego samo DOT/TUV approved/odobrene kacige.

Offline Rookie

• Z1000 / Piaggio X7 250 i.e./ Piaggio Energy mc1
Odg: Anketa: kaciga na glavi vs zakon
« Odgovori #1 u: 09 Rujna 2008, 22:51:48 »
Kaciga-pojas to je stvar osobne sigurnosti tako da sta ti neko ima naplacivat kaznu ako je rjec o tvojoj sigurnosti.....  ;)  :mrgreen: i dakle sam pao sam se udrio  :think:
-AKO NEZNAS PSOVAT,KUPI TOMOS-a*  
 :peace:  (èita se ruki)

Offline Dado

• *
  • Africa Twin Adv Sports, Vespa PX, Vespa VL1 1955
    • http://www.du-moto.com
« Odgovori #2 u: 09 Rujna 2008, 22:52:29 »
Moj odgovor: DA

7H3 M345UR3 0F 1N73LL163NC3 15 7H3 481L17Y 70 CH4N63

Offline bubson

• KAWASAKI 636
    • http://www.buba-moto-servis.hr
« Odgovori #3 u: 09 Rujna 2008, 23:40:55 »
Rookie, ali isto tako kada padneš Ti državu koštaš mnogo novaca, pa stoga bolje spriječiti nego lječiti, moj odgovor je DA treba nositi kacigu ( mada je Ja većinu puta ne nosim po Gradu )jebiga ZAKON JE ZAKON
APN 6s automatsko paljenje   nogom 6 puta sna¾no !!!

Offline Rookie

• Z1000 / Piaggio X7 250 i.e./ Piaggio Energy mc1
« Odgovori #4 u: 09 Rujna 2008, 23:48:07 »
ja drzavu kostam heh.... nedje su bile statistike da cim se djete rodi duguje nekih masu love   s obzirom na stanje dugova drzave   :roll:

-AKO NEZNAS PSOVAT,KUPI TOMOS-a*  
 :peace:  (èita se ruki)

Offline aurellie

« Odgovori #5 u: 10 Rujna 2008, 00:08:15 »
Po meni bi bilo ok da po slanom (zona 30) ne nosam kacigu ali na magistralu i brze prometnice naravno obavezna stvar

The machine spirit is with me!

« Odgovori #6 u: 10 Rujna 2008, 00:09:51 »
definitivno DA, jer narod je glup, ko bi nosio kacigu da nema zakona, bila bi cista anarhija...

sve su to financije,
nije samo sto ce na lijecenje potrositi, država živi od radno sposobnih ljudi (od njihovih poreza na placu... do njihove potrošnje PDV-a)
i zamislite što gubitak ljudi znaci za drzavu...

« Odgovori #7 u: 10 Rujna 2008, 00:25:06 »
nositi kacigu DA  :thumbsup:
The Art of Motorcycle.....

« Odgovori #8 u: 10 Rujna 2008, 07:45:34 »
Nije pitanje da li je treba nositi...
Kod nas to mora obavezno da reguliše zakon, čak i kazne moraju biti veće...
Što se tiče tuta, i to se mora zakonski odrediti kod nas, kao i zakopčavanje kaciga...

« Odgovori #9 u: 10 Rujna 2008, 10:13:45 »
Nije pitanje da li je treba nositi...
Kod nas to mora obavezno da reguliše zakon, čak i kazne moraju biti veće...
Što se tiče tuta, i to se mora zakonski odrediti kod nas, kao i zakopčavanje kaciga...

Da-treba zakonski regulirati nosenje kacige.

Svi mi znamo barem nekoliko situacija u kojima je kaciga vozacu spasila zivot ili barem zastitila od puno gorih ozljeda.

Ni meni nije jasno zasto kod nas nije regulirano da kaciga MORA biti zakopcana.
Ako si je vec stavio na glavu (ajd dobro, vecina po gradu to radi da se ne peglaju s cajima i ne plate kaznu), zasto je ne zakopcati???
Kakva je korist od takvog nosenja kacige kod nesrece?!

« Zadnja izmjena: 11 Rujna 2008, 19:07:03 od jeeves »

Offline V-nor

• **
  • YAMAHA 345 SYC, Malaguti CIAK
« Odgovori #10 u: 11 Rujna 2008, 12:52:22 »
Zakon je ZAKON!

Da. Drzim da je potreban, svrhovit i da spasava zivote.

A to cijene nema.

Detalje i poliranja... ocekujemo (mislim na kvalitete i nacine nosenja)

:thumbsup:

PS. pitanje - zasto ovaj topic nije odista urednjen u FORMI ANKETE?! Bilo bi i to zgodno vidjeti - ovako se malo izgubi nit.

H-Fala   ;)
Pretpostavka je majka svih za*eeeba!
Nosite opremu, smanjite gas, doma je netko tko èeka na vas...

« Odgovori #11 u: 11 Rujna 2008, 14:03:02 »
DA  :!:

bez obzira sto je fantastican osjecaj vjetra u kosi i na licu;

bez obzira sto je u ljeto strasno vruce;

bez obzira sto se kvari frizura (za one sa kosom);

bez obzira sto pupice ne mogu vidjeti tko vozi, itd.

Zakon je zakon i moze se mijenjat - ali
glava ti je samo jedna i ne moze se promijeniti.

BTW svojom sam glavusom bubnuo u zid  :oops: u ono doba kada su kacige jos uvijek bile "statusni simbol". Bilo bi mi draze da sam je imao na glavi - valjda ne bih onoliko dana ucinio u bolnici i doma.
A tough category, but the cream that is the BMW K1600GTL has remained at the top of this CW class for an impressive four years. (Cycle World)

« Odgovori #12 u: 11 Rujna 2008, 18:29:55 »
DA  :!: za one koji ne nose sjetite se našeg pok.đomca.da je imao kacigu i onu najjeftiniju, udarac glavom u zid ne bi bio koban.Zato  svi nosite kacigu,ne čuvajte laktove s njom  :!:
nisam brz,ali sti¾em

« Odgovori #13 u: 12 Rujna 2008, 16:26:33 »
Najgadljivije mi je vidit motoristu s kacigom oko lakta  :namrgodjen:

DA i uvijek!!!I zakon treba regulirati to,jer kako je neko reko državu košta..Isto ko za pušenje,samo da nemamo tolike gubitke u zdravstvu radi pušača bili bi Norveška
...

Offline emirharley

• Harley-Davidson Road King Classic FLHRCI
    • http://www.facebook.com/pages/The-First-Sarajevo-Harley-Davidson-Club/121702474647007 http://www.facebook.com/media/set/?set=a.163078797061414.27691.100000778847200&type=3&l=daf8484f07
« Odgovori #14 u: 13 Rujna 2008, 11:33:49 »
Najgadljivije mi je vidit motoristu s kacigom oko lakta  :namrgodjen:

DA i uvijek!!!I zakon treba regulirati to,jer kako je neko reko državu košta..Isto ko za pušenje,samo da nemamo tolike gubitke u zdravstvu radi pušača bili bi Norveška

Nisi procitao save:  a sta ako motociklista ima osiguranje na US$10.000, kao sto je zakonska regulativa u dosta USA drzava ukoliko zelis voziti bez kacige? Sa druge strane ne zaboravi da mi u BiH jednako kao i vi u HR placemo nezamislivo velike doprinose na plate (69% na neto u BiH), u sta je ukljuceno i zdravstveno, znaci cijeli zivot me deru, a ja to samo ponekada koristim......isto kao i auto osiguranje....