Autor Tema: Skuter - filter zraka - pitanja  (Posjeta: 35860 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline vucko

• **
  • minja 636
Skuter - filter zraka - pitanja
« u: 03 Ožujka 2006, 13:47:45 »
Evo da i ja nešto pitam u vezi skutera... Koliko često perete filter zraka? U čemu ga perete? Benzin, WD40, nešto drugo?

Je li potrebno nauljiti filter prije montiranja ili će se sam dovoljno nauljiti od povratnih strujanja iz karburatora?

« Odgovori #1 u: 03 Ožujka 2006, 16:36:39 »
serijsku spzžvu od filtera odnsno serijski filter sam prao prije u bengi(kad mi šune)i na njega malo kapneš ulja od motora...
a sad imam malossi crvenu spužvu(više sportski filter..zapravo sportski filter)dava više zraka iako bih trebao malo air box sredit izbušit ali izgleda da nema potrebe...
a na malossi red sponge se ne stavlja ulje...jer ju onda maltene zaštopaš pa nema koristi......

« Odgovori #2 u: 03 Ožujka 2006, 18:24:37 »
hmm, ja sam na stalkeru u 15000km jednom oprao u obicnoj vodi sa nekim šamponom za auto...

jesam ili zahebo stvar ? :wink:

« Odgovori #3 u: 03 Ožujka 2006, 18:50:20 »
hm! ja nisam svoj oprao o kad sam ga stavio...ovo ljeto ja mislim!!! kuuraac!!!! prije ljeta!
e pa sad kad to otvorim naći ću u njemu mrtvu mačku...cuku....i bakinu zubnu protezu.....i još štošta :mrgreen:  :mrgreen:

« Odgovori #4 u: 03 Ožujka 2006, 21:53:59 »
inace sve ljne filtere ako se redovno odrzavaju ne treba prati, samo ih ispirati u ulju dok ne izadje prljavstuna. Sport filteri se peru i suse i suhi se vracaju na motor. Za to postoje posebne tekucine i sprejevi, ali kod nekih kvalitetnijih se moze koristiti benzin. Postoje neki osjetljiviji filteri koje kad operes u benzinu ISTOPE SE......zato oprezno s njima
mcho racing company

« Odgovori #5 u: 04 Ožujka 2006, 03:43:21 »
Citat: "omcho"
inace sve ljne filtere ako se redovno odrzavaju ne treba prati, samo ih ispirati u ulju dok ne izadje prljavstuna. Sport filteri se peru i suse i suhi se vracaju na motor. Za to postoje posebne tekucine i sprejevi, ali kod nekih kvalitetnijih se moze koristiti benzin. Postoje neki osjetljiviji filteri koje kad operes u benzinu ISTOPE SE......zato oprezno s njima
potpis :!:

Offline vucko

• **
  • minja 636
« Odgovori #6 u: 05 Ožujka 2006, 22:50:50 »
Filter skinut, bio je pun ulja, opran u benzinu, iscijeđen rukom i montiran natrag, skuter se vise ne davi onako kao prije. Inace, rijec je o "Kymco Cobra Raceru" :)

« Odgovori #7 u: 05 Ožujka 2006, 22:59:59 »
Nisi ga valjda stavio onako polumokroga nazad.Bilo bi dobro da si ga osusio malo na suncu ili fenom.
“Netko mora nastaviti ostvarivati snove poslije Honde a to je BMW”

Offline vucko

• **
  • minja 636
« Odgovori #8 u: 05 Ožujka 2006, 23:25:36 »
Citat: "NiksaRR"
Nisi ga valjda stavio onako polumokroga nazad.Bilo bi dobro da si ga osusio malo na suncu ili fenom.

Zaboravio sam dodati da ga jesam cijedio rukom ali zamotanog u suhu krpu i onda tako izgnjecio, nije ostao bogzna koliko vlazan...

I ja bih volio da sam ga mogao osusiti na suncu [smilie=rain]

Offline Rookie

• Z1000 / Piaggio X7 250 i.e./ Piaggio Energy mc1
« Odgovori #9 u: 05 Ožujka 2006, 23:42:41 »
snadjes se  npr fenom, il kuhinjskom peći i tako :mrgreen:    Ako je benzin oprao to ulje ond nema beda jer benzin ce sam izhlapit a mozd je jos bolje da filter mirise na bengu.. to je dobro za smjesu  :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:
-AKO NEZNAS PSOVAT,KUPI TOMOS-a*  
 :peace:  (èita se ruki)

Offline emirharley

• Harley-Davidson Road King Classic FLHRCI
    • http://www.facebook.com/pages/The-First-Sarajevo-Harley-Davidson-Club/121702474647007 http://www.facebook.com/media/set/?set=a.163078797061414.27691.100000778847200&type=3&l=daf8484f07
« Odgovori #10 u: 06 Ožujka 2006, 10:22:09 »
Zracni filter "uljnog tipa" treba naprskati  "uljnim sprejom za zracne filtere" koji se moze kupiti na svakoj malo boljoj benzinskoj pumpi.

« Odgovori #11 u: 29 Ožujka 2006, 00:21:22 »
ja svoj perem u vešmašini ali prije centrifuge dodam omeksicac pa mi neko vrijeme auspuh mirise po lavandi
color=red]Baba Zanetti[/color]

« Odgovori #12 u: 30 Ožujka 2006, 17:53:58 »
Citat: "oooo"
ja svoj perem u vešmašini ali prije centrifuge dodam omeksicac pa mi neko vrijeme auspuh mirise po lavandi
ja bi ti sad bann dao! :roll:

Offline aurellie

« Odgovori #13 u: 30 Ožujka 2006, 18:22:04 »
I ja. Opce je poznato da bikeri prihvacaju samo omeksivac sa mirisom proljetnog cvijeca dok aromaticno bilje ne dolazi u obzir
 :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:

The machine spirit is with me!

« Odgovori #14 u: 21 Lipnja 2006, 22:49:30 »
najbolji način je dobro ga oprat sapuno,šamponom ili nečim sličnim zatim ga dobro isprat vodom, i iscjedit rukom koliko ide onda ga ostavit na suncu da se skroz osuši da ispari voda, onda ga u mješavinu benzine i ulja koji se koristi u motoru namočit i iscjedit tek toliko da bude malo masan da ne ulazi voda i da se hvata prašina na njega, wd nikako jel je to odmaščivač a ne zamaščivač
e afraid be very afraid DaRk WiNd will come for you, and blow you away.