Evo prilike da javnem da sam "otkrio" e-Bay prije jedno par mjeseci. Ustvari, "dozvolili" su BiH da participira, odnosno da se korisnik iz BiH registrira na e-Bay, pa samim time i na PayPal.
Vjerujem da svi znaju sta je e-Bay, a za one koji ne znaju sta je PayPal, to je institucija koja se nalazi izmedju prodavca i kupca, dakle uzima lovu od kupca i proslijedjuje je prodavcu, te na taj nacin stiti obadvije strane.
Zasto ovo pisem? Zato jer sam poceo porucivati dijelove i opremu iz USA, a cijene su jedno tri puta povoljnije negu u Europi. Na kucna vrata stize za jedno 5 - 7 radnih dana, a shipping costs su cca 30 US$, manje ili vise. Znam dosta ljudi koji porucuju sve i svasta, ne samo moto opremu, npr. knjige kupljene na ovaj nacin su daleko povoljnije.
Eto, to je bio mali info za one koji nisu verzirani, a ovo se svakako ne odnosi na veterana Helgu koji je snabdio pola Dubrovnika i trecinu clanova ovoga foruma, ukljucujuci i mene, opremom i dijelovima sa e-Baya, dok se jos nije moglo iz BiH ucestvovati.....
Helga -