Autor Tema: Link vezano za sviječice(Faber i faberska prigovaranja! 8) )  (Posjeta: 8082 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Inače jako korisna stvarčica....pogotovo ako za motor imate preporučenu marku sviječicu ali sad baš ne možete nabavit npr. Denso a možete npr. NGK!ali ne znatepod kojom oznakom se nalazi sviječica NGK....

http://www.sparkplugs.com/

(te muke mene muče od kada živim u Dubrovniku jer nabavka sviječica(dijelova da ne pričam!!)je stvarno veliki problem...da ne spominjem ne stručnost prodavača! katastrofa!objašnjavam mu da mi treba DENSO w27FS-ZU! reko nema! ok! i sad si ja mislim koja je to toplinska vrjednost u NGK kodovima??? on ne zna....i šta sad??? ništa! naišao sam na ovaj link jako koristan...i otkriješ da w27fs-u(ZU je platinum) je zapravo NGK BR9HS i naravno da ljudi koji prodaju sviječice meni idu tupit da takve sviječice uopće nema! ima BR9ES! idjoti!!! ES je dugi navoj! a meni treba kratki!!...itd...itd......)

Link vezano za sviječice(Faber i faberska prigovaranja! 8) )
« Odgovori #1 u: 27 Veljače 2006, 21:22:34 »
Ne znam sto se men tice i mog motora ja nikad nisam imao problem s svijecom....

Promijenio sam je na 20000km...tek tako da je promijenim jer je dosta prosla...
Svako nekoliko bi je provijeravao i ponekad ocistio, ali nikad nisam imao s njom problema...

A sijecam se lega koliki su bili tvoj problemi oko svijece... svak ti govori svoje i razlicito i jos kad se odlucis na neku svijecu nema je za kupit,.... :!:
A ovo je mal grad i malo je dobrih znalaca za nafrizirani scout...

« Odgovori #2 u: 28 Veljače 2006, 20:12:05 »
o da! sad pogledj šta je sviječica ta moja famozna koju imam! pogledaj elektrodu! :shock:
sviječica je hebeni zakon! :lol:  79 kuna! platina! e to je W27FS-ZU famozna! za moj kit preporčena! ne mi tamo kenjat neke 7ice NGK! lol to su pretople sviječice za kitu! će mi klip izgorit!!!! :evil:  si vidio kad klip kako je probušen prilikom odabira krive sviječice???? strašno!! :roll:

8)

« Odgovori #3 u: 28 Veljače 2006, 21:34:50 »
Klip isto tako zna izgoriti na kit motorima radi pre siromasne smjese.....mislim na manjak goriva. Koliko nije dobro imati previse goriva u smjesi jer zagusi motor, tako ne valja imati ni presiromasnu smjesu jer sprzi motor.....
Ja se onako malo ubacio iako je tema svjecice. Naravno da idu svjecice sa manjom toplotnom vrijednosti na sve motore kojima je povecana snaga i samim time broj obrtaja. Ne samo radi motora, nego da ne bi doslo do izgaranja svjecice radi prevelike temperature i opterecenja.
mcho racing company

« Odgovori #4 u: 01 Ožujka 2006, 01:51:43 »
Citat: "omcho"
Klip isto tako zna izgoriti na kit motorima radi pre siromasne smjese.....mislim na manjak goriva. Koliko nije dobro imati previse goriva u smjesi jer zagusi motor, tako ne valja imati ni presiromasnu smjesu jer sprzi motor.....
Ja se onako malo ubacio iako je tema svjecice. Naravno da idu svjecice sa manjom toplotnom vrijednosti na sve motore kojima je povecana snaga i samim time broj obrtaja. Ne samo radi motora, nego da ne bi doslo do izgaranja svjecice radi prevelike temperature i opterecenja.

evo napokon da se neko kuži......a da se izjasnio na ovom forumu...
točno tako! Klip izgara zbog siromašne smijese.....(stavljanje gljive recimo na serijsku mašinu,krivo poštelovan karburator....itd...
nažalost ne znam jel to samo na našim dvotaktnim mašinama ili i na 4T mašinama....
da se gleda kvaliteta po boji sviječice????Premalo zraka!ama kić okrenem na karburatoru eto ga ne pre crna!!! previše benge ima! :roll:  a malo zraka! sad opet idem  onu drugu za zrak(smijesa odnosno zrak i drugi je ler gas na mom karburatoru)sad je opet previše zraka! jer mi je siva :roll:
to štelanje karab zna katkad biti prava muka! a da ne pričam da ne diraš kad je kod mene recimo 7ica(serijska sviječica siva!)a ne diram karbić...već samo promjenim ..svijećicu..stavim 8icu! ona bude crna! oi tako nikad kraja! nikako pogodit pravu čokoladnu boju! jedva sam sad zadnji puta uštelovo kako spada! :oops:  s tim da opet ima sve veze kolika je vlažnost zraka ovo ono.....sve to igra ulogu!

sva sreća pa nemam karting! :shock:  kad sam čuo ovdje od ljudi kolko je kod njih to komplicirano .... ufff!

a da! na friziranu mašinu ide veći broj sviječice ilitiga "hladnije sviječice!" s im da bi ja zimi mogo sa 8icom vozit ljeti po vrućinama sa 9tkom!!!(a ko to još radi od ovih maminih i tatinih debilčića??? niko! vozi dok ide! da će tata para za novi kit :mrgreen:
a jebi gaa! ja imam 23 godine,student i nemam para za bolji i jači motor  sve sam moram zarađivat...jedino prjevozno sredstvo koje mi pruža zadovoljstvo mi je ovaj moj skuterko! a friziranje mi je gušt! i ako ne znaš a nemaš para! onda bolje ni ne frizirat ništa :?  
I baš mi je žao što nema više nas sa zvajama na ovom forumu pa da mogu sa nekim raspravljat i učit i izmjenjivat znanje! jedino ja i Bajac imamo cvaje kolko ja znam....
a šteta!Kolika je to ljubav!živciranje! ne spavanje od muka....zadnju kunu daješ za ulje i benzin i sve ali ipak je gušt! :wink: kad sjedneš na njega i znaš da je složen kako spada počevši od najobičnije sitnice....pa nadalje
Idee dok ide!fala Bogu jeftini su djelovi :mrgreen:

eeee BAJAC! to sam te zaboravio pitat!!!!! 2000 ili 20000 si prešao sa istom sviječicom???? :shock:

lol! ja bi trebo svakih 2000 mijenjat ili kad osjetiš da ti čudno vuče mašina itd.... :shock:

« Odgovori #5 u: 01 Ožujka 2006, 10:24:36 »
Citat:
eeee BAJAC! to sam te zaboravio pitat!!!!! 2000 ili 20000 si prešao sa istom sviječicom????  

20 000.... :mrgreen:  
Na svakom servisu sam gledao  je li ok, i bila je ko nova..
pa sam par puta i doma gledao i sve 5 :!:
Nije mi bilo jasno kako , a motor niti je gubio snagu niti ista...
I na oko 20 000 sam promijenio tek tako reda radi...
Jer je previse proslo....

Ja sam sretan sa svojom pilom, nikad mu nista nije bilo...
Samo ulje i gorivo i gas..... :mrgreen:

« Odgovori #6 u: 01 Ožujka 2006, 13:13:19 »
Isti se problem javlja i kod 4taktnik motora. Na autima se lako steluje. Izvuce se zica sa lambda sonde, spoji na digimer i dodajes goriva dok ne dobijes odredjena mjerenja (zavisi do modela) Ako vas sto interesira o 2taktnim motorima oitajte.... Inace sam prije radio dosta takvih. Bratu sam nedavno radio Dt i bilo je jako uspjesno....cak brzine preko 140 kmh...
mcho racing company

« Odgovori #7 u: 02 Ožujka 2006, 20:16:19 »
Isti se problem javlja i kod 4taktnik motora. Na autima se lako steluje. Izvuce se zica sa lambda sonde, spoji na digimer i dodajes goriva dok ne dobijes odredjena mjerenja (zavisi do modela) Ako vas sto interesira o 2taktnim motorima oitajte.... Inace sam prije radio dosta takvih. Bratu sam nedavno radio Dt i bilo je jako uspjesno....cak brzine preko 140 kmh...

ajde super! baš mi je drago! Inače drug Bajac je na DTu pa mu daj koji savjet :wink:

« Odgovori #8 u: 02 Ožujka 2006, 21:01:43 »
PA supac.... :mrgreen:

Sad imam mestra koji ce mi radit Dt-a.....

Kad ga stavim u pogon obavezno ce mo se cut da mi malo pomognes... :wink:  :D
moze.. :mrgreen:

« Odgovori #9 u: 02 Ožujka 2006, 21:14:23 »
:shock:  znaš ti da ja možda starog nekog KMXa uzmem??? super jeftini..ali.....ima li to smisla uzimat???mislim na djelove i to???
iako bi to volio vozit a ne znam....možda bolje da pričekam još godinu na skutu pa uzmem neš drugo kasnije.....
e jebo te ne znam ni sam :oops:

« Odgovori #10 u: 02 Ožujka 2006, 21:20:21 »
to je onaj sa elektronikom, mislim svjetla i ostalo.???
A neznam, sve zavisi u kakvom je stanju...
Mislim da za nabavu dijelova nebi imao neke velike probleme,
mozes i kombinirat ako su slicni dijelovi pa uzimat od yamahe...
Tvoja odluka...
Samo nemoj se zaletit pa da se kasnije kajes...
Razmisli..... :wink:  :D

« Odgovori #11 u: 03 Ožujka 2006, 05:00:50 »
Citat: "Bajac"
to je onaj sa elektronikom, mislim svjetla i ostalo.???
A neznam, sve zavisi u kakvom je stanju...
Mislim da za nabavu dijelova nebi imao neke velike probleme,
mozes i kombinirat ako su slicni dijelovi pa uzimat od yamahe...
Tvoja odluka...
Samo nemoj se zaletit pa da se kasnije kajes...
Razmisli..... :wink:  :D
sjeo sam na novu yamahu DT SM zadnji puta......moram priznat da mi nije toliki gušt vozit to kao recimo moju aprilijicu!! pogotovo kad zavrišti kad postigne rezonanciju!!!!.....jebo ti sve!..ostajem na skutu još.......
a ja se često zalećem.....moram se malo smirit...ne znam......
eko sam ti već cijenu is ve! te motore još nisam vidio...ima ih pun k...c! lol zemem dva tri da imam za dijelove :mrgreen:

« Odgovori #12 u: 03 Ožujka 2006, 21:57:19 »
mozda se tu radi o nekom zatvorenom DT-u. Inace kad se na njega stavi sport filter, malo se prosiri diza, i podesi ventil ispusnog kanala......imas osjecaj da vozis motornu pilu. Ma malo sto daje takav osjecaj ko 2T....
mcho racing company

« Odgovori #13 u: 04 Ožujka 2006, 03:49:54 »
mozda se tu radi o nekom zatvorenom DT-u. Inace kad se na njega stavi sport filter, malo se prosiri diza, i podesi ventil ispusnog kanala......imas osjecaj da vozis motornu pilu. Ma malo sto daje takav osjecaj ko 2T....
nema to veze...to znam i ja nego sam htjeo reći da mi je moj skuter napetiji... :mrgreen:

ovaj DT.....novi je SM ovoono! nije ni ventile otvorio! a kamoli proširivao diznu! pa to se ko krava na putu poteže(za razliku od druga Bajca!!!)jedino što je kažem..skinio poklopac od air boxa.....samo zvuk......da je malo sredio diznu i otvorio ventile...da vidiš pilu.....ali nov mu je još pod garancijom...ai neki je kvazi pa se neusudi ništa modificirat na njemu....
Joooj! da je to u rukama mojim i Bajčevim! hehhehe! :P  :mrgreen:  :mrgreen:  8)

O daaa! Zweaje rulaju! da imam para za održavat i da živim blizu piste negdje..obavezno bi se nabavila RS250!ima da skidaš šminkeriće sa jaruna na 600ticama ko od šale :lol:
ali hebiiigaa.....
nema se para(motor bi još mogao nabaviti u ok stanju! jednom bi ga uspio sredit kako spada! ali ostalo...nema šanse! dijelovi servisi ulje gorivo.....gume.....uf! :(