Fjaka, ti si u pravu i nisi u pravu!
Ja vec PLACAM H A R A C kakav nisu uzimali ni Turci ni Rimljani kad im se moglo, a ovo sto su ovi naslijedili od komunista je strahota: dakle ja placam 69% (sezdesetdevetposto !!!) DOPRINOSA na svoju zaradu, tj. ako sam ja dobio (primjera radi) na ruke 1000 EURA (KM, KUNA) placam 690 EURO (KM, KUNA) DOPRINOSA. Pi*ka im materina, to nema nigdje u civiliziranom svijetu. U Njemackoj kada si najteza porezna grupa, tj, kada nisi ozenjen i nema djece, doprinosi su oko 33%, a kada imas obitelj, ide na 22%. Za one koji rade kao uposlenici za drugog ili u drzavnoj firmi obicno kazu bas me briga ja svoje dobijem. Oni (vi?) ustvari pojma nemate sta govorite, to NIJE TACNO! Oni tebi ODUZMU i to sto si dobio, trebao si dobiti vise za onaj nepravedno obracunati doprinos na sve i svasta! Govorim o redovnoj mjesecnoj plati, ne o honorarima.
Za one koji jos ne razumiju o cemu se radi, evo pojasnjenja:
BiH (a vjerovatno i Hrvatska): zaradio si 1690 EURO. Dobio na ruke 1000 EURO
Njemacka, Nizozemska: zaradio si 1690 EURO. Dobio na ruke 1318 EURO (22% doprinosi) do 1132 EURO (33% doprinosi).
Pa ti sada Fjaka kazi da ja treba da platim JOS! Siguran sam da su i u Hrvatskoj slicni porezi, jer niko se nece odreci komunistickog pljackaskog sistema tako lako.
P.S.
Na ime procenata za ove doprinose (i za zdrasvstveno osiguranje), mi bismo trebali imati lijecenje u bolnicama sa zlatnim slavinama za vodu i sa "Penthouse" medicinskim sestrama
![boobs [smilie=boobs]](https://www.du-moto.com/forum/Smileys/du-moto/boobs.gif)