Autor Tema: Putno osiguranje  (Posjeta: 4770 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Odg: Putno osiguranje
« Odgovori #15 u: 03 Prosinca 2007, 11:03:14 »
Polica se placa u visini 25 ili 35.000€ i to 16 ili 19kn po danu izbivanja iz zemlje, neme je obicno izaslo od 200-400kn. Ono za 1€ ne vjerujme da ista pokriva.

Puta osigiranja uzimaju se kada se ide vise dana ali ovakve "kratke" ture nejcesce su neosigurane jer su naplanirane. Osiguranje koje pokriva cijelu godinu je jako skupo. Normalno ne ako se nesto desi vec ako se nista ne desi. To je isko kao sa kaskom pa koliko nas ima kasno...
Svakim danom sve sam blizi vretenastoj ribi

« Odgovori #16 u: 03 Prosinca 2007, 20:56:45 »
Dobra stvar, nije skupo s obzirom na sigurnost koju nudi. Zadnja stvar koja vam treba ukoliko dozivite nesrecu je da jos morate platiti nekoliko tisuca eura za bolnicu i prijevoz kuci.

Ja sam ove godine uzeo kod Grawe-a kad sam isao na put. Platio oko 150 kn za 15 dana (oni nude "pakete" od 7, 15 ili mjesec dana).
2004. sam uzeo kod Allianz-a i oni su se pokazali "fleksibilniji"- mogao si uzeti onoliko dana koliko si htio i jos su nudili osiguranje prtljage (kufera) od kradje ili ostecenja. Cijena je zbog toga, naravno, bila veca.

Prilikom sklapanja police treba imati na umu da vam osiguranje pocinje vrijediti tek od trenutka kad napustite HR.   

« Odgovori #17 u: 03 Prosinca 2007, 21:33:41 »
Ja imam kod Grawe-a polisu životnog osiguranja. Mislim da bi to trebalo da je dovoljno...

« Odgovori #18 u: 03 Prosinca 2007, 21:45:13 »
Ja imam kod Grawe-a polisu životnog osiguranja. Mislim da bi to trebalo da je dovoljno...
Zar to nije samo u slucaju kad covjek negdje zagine da mu familija dobije koju paru?

Offline Nix

« Odgovori #19 u: 03 Prosinca 2007, 21:46:06 »
I u slučaju invaliditeta. Za ostalo ne znam.
Free Rider

Tetkica racing team

« Odgovori #20 u: 03 Prosinca 2007, 22:03:10 »
Zar to nije samo u slucaju kad covjek negdje zagine da mu familija dobije koju paru?

Lom ruke, noge i svaka povreda i odlazak u bolnicu isplaćuje osiguranje... :thumbsup:

Offline Laske

« Odgovori #21 u: 03 Prosinca 2007, 22:29:12 »
ma imam i ja sada, ali nisam naravno imao kada sam pao... i lomio...  [smilie=lol]
ali kasnije sam malo zbrojio: šaka jada od isplate !!! lom kosti 100 eura ! i to ako je više lomova isit dan, uvijek je 100 eura !! ali ako danas lomiš jednu kost, sutra drugu, to je onda 200 eura ! tako sam ja shvatio tetu iz osiguranja. amo dalje, isplata za dan u bolnici je nekih mizernih desetak eura, da sad ne idem kopati po polici, nešto sitno uglavnom i ja tako izračunao što bih dobio od životnog osiguranja da sam ga imao u vrijeme pada i loma: za puknuće kosti i 4 dana u bolnici, nekih 1000 kn, a da nisam imao zdravstveno osiguranje i dopunsko zdravstveno, koliko bih morao platiti bolnici za 4 dana, rendgen, operaciju itd ?? sigurno više od 1000 kn ! tako Gasho što se tiče tog životnog... hm, hm...
Laske

« Odgovori #22 u: 03 Prosinca 2007, 22:54:10 »
hm hm  Laske ajde malo promisli prije nego nešto napišeš ;)  :mrgreen:
imaš raznih vrsta životnog osiguranja, uplati najvecu pa ces dobiti i najviše

u mene slucaj:
lom prednji križnih ligamenta 2000€, dan bolnice je bio po 25€

Offline aurellie

« Odgovori #23 u: 03 Prosinca 2007, 22:55:54 »
lom prednji križnih ligamenta 2000€, dan bolnice je bio po 25€

to je ok, toliko i mi naplaćujemo ležaj preko ljeta sa doručkom
 ;D

The machine spirit is with me!

« Odgovori #24 u: 03 Prosinca 2007, 23:00:07 »
Ja plaćam sebi 1000 eura godišnje. Dan u bolnici mi je 40 eura, a lom ruke 5000 eura...

« Odgovori #25 u: 04 Prosinca 2007, 08:41:07 »
Kad uplatis putno osiguranje dobijes nesto kao potvrdu sa svojim podacima i "knjizicu" na kojoj pise na svim vaznijim svjetskim jezicima da si osiguran i da ce troskove lijecenja pokriti to osiguranje.
Kod zivotnog osiguranja ce ti tek kasnije isplatiti odstetu, puno kasnije...to nazalost znam iz iskustva.

I visina odstete kod zivotnog osiguranja zavisi od stupnja invalidnosti (i iznosu koji godisnje uplacujemo ), a to se moze utvrditi tek nakon zavrsenog lijecenja,sto moze potrajati jako dugo.

« Odgovori #26 u: 04 Prosinca 2007, 16:55:27 »
Mislim da se ovdje malo brkaju pojmovi:
- Kod zivotnog osiguranja ima vise vrsta
a) cisto zivitno riziko koje placas da ti se isplati neka osigurana svota za slucaj smrti i tu ti se novac ne akumulira pa da recimo nakon cca 10 godina placanja dobijes neku sumu novca. Ovo iglavnom odabiru ljudi koji dizu kredit i policu vinkuliraju u korist kredita kao dodatno jamtvo/mjenja jamca na neki nacin
b) zivotno sa stedno komponentom, skuplje je od prijasnjega jer uz osiguranje zivota i stedis. Ovo osiguranje moze imati i dodatak u obliku osiguranja od nezgode i invalidnosti (pretpostavljam da Gasho to ima) pa mozes racunati na neku isplatu u slucaju da ostanes trajni invalid u odredjenom postotku. Po meni je ovo zgodna varijanta, jer zivotno i dalje moras placati u slucaju da se ozljedis i nisi u mogucnosti vise privredjivati, a ovako barem neku naknadu dobijes

Isto tako, svako od ovih osiguranja se moze zasebno uzimati, ali osiguravatelj te mozivira da uzimas kroz paket na nacin da ti proizvod bude jeftiniji.

Dodatna prednost kod zivotnoga je da ostvarujes poreznu olaksicu na godisnju upaltu, cime te proizvod u konacnici ispada jeftiniji za odredjeni postotak, ako se dobro sjecam, od 15 - 40% ovisno o poreznom razredu u koji spadas, a to ti ovosi o primanjima. Recimo da ja spadam u porezni razred od 25% i godisnje za zivotno placam 1000 eura, na pocetku svake godine mi porezna uprava vrati 250 eura od prijasnje godine.

Kako je ipak ova tema Putno osiguranje, ja ga isto ugovaram pri svakom odlasku iz zemlje na par dana.. Neka pokrivaju gotovo sve i do pojedinacnih troskova od 100 000 eura.. no tada se i vise placa po danu.. Svakako preporucam i pokrice od gubitka prtljage ako se ide na put avionom.
RDAVA

« Odgovori #27 u: 04 Prosinca 2007, 16:59:25 »
Koju kucu koristis?

« Odgovori #28 u: 04 Prosinca 2007, 17:15:51 »
Vise njih, no nije stvar u kuci, nekad je bilo jer je samo Croatia isplacivala stete, sada viras proizvod koji ti najvise pase.. Recimo da dizes kredit i da ti treba velika osigurana svota kao jamstvo, uzimas Generali jer ima trotruku osiguranu svotu. Merkur npe ima zanimljivo zivotno mjesovito osiguranje, zove se 10+ - osigurava zivot dvostruko u slucaju smrti usljed nesretnog slucaja te isplacuje premiju u slucaju oboljena od neke od tih 10 bolesti.

Definitivno procitajte opce uvjete, ono malim slovima, jer vidim da se mnogi osiguravaju, a vec nakon 15 dana nemaju pojma sto im je pokriveno, u kojem slucaju i na koji iznos..
RDAVA