Evo jedna opca tema!Da ja malo uletim sa brigom o zdravlju.
Upala bubrega,upala sinusa,upala mišića,sve to dolazi zbog ne nošenja profesionalne opreme tj.zbog vjetra pri velikoj brzini.To su najčešće bolesti motorista.
Na kraju krajeva i nagluhost.A zdravlje treba čuvati dok se može,kad se zdravlje izgubi,teško ga je vratit nazad,problemi se redaju.
A da li ste čuli za rak prostate?Naravno da jeste.Jedna od najčešćih uzroka smrti kod muškaraca starije dobi.
Muškarci iznad 45 godina trebali bi bar jednom godišnje ići na pregled prostate,ma kolko to bilo neugodno!
Neka istraživanja su pokazala da su biciklisti ugrožena skupina jer sjede na prostati,a da to ima efekta te češć od drugih imaju rak prostate,al ništa od toga nije znanstveno dokazano!
Simptomi su
* učestalo mokrenje, pogotovo noću;otežano mokrenje;
* nemogućnost održavanja normalnog mlaza ("stane, pa krene");bol i pečenje prilikom mokrenja
* krv u urinu.
Rano otkrivanje uvelike doprinosi liječenju

Ali ovu temu sam pokrenuo jer sam naletio na nešto drugo na internetu:
http://www.motorcyclecancer.com/Motorcycle Cancer
Dakle,postoji ova knjiga,u kojoj autor pretpostavlja da motori zrače motoriste i pospješuju nastanak raka,raka pluća,raka crijeva,prostate....
Dakle kaže da postoji elektromagnetsko zračenje motora,koje najviše utječe na rak prostate,zato što prostatom praktički sjedimo na motoru i najviše je izložena zračenju.
Što se mog mišljenja tiče,ne vjerujem u to,iako bi knjigu volio pročitati.
Sve su to puka nagađanja,iako su dokazali da motor emitira zračenja,mislim da to nema veze u ovom slučaju.Bar pretpostavljam.Onda svako grebeno zračenje možemo pretpostavit ko uzročnik raka,iako stanice zapravo mutiraju najčešće tako.
Njeznam,moguće je,al skužilo bi se to ja mislim,onda bi u crnim statistikama umrlih od raka bili motoristi rizična skupina,i masovno bi umirali,a možda ih većina i ne doživi rak

Ko će znat,kad ovaj to znanstveno dokaže ja mu onda vjerujem,do tad,pomalo.
A i mislim da ne provode motoristi na motoru toliko vremena da bi ih toliko ozračio.