Fjaka, ja sam ti sve kombinacije probao, ali...
Prvo, važno je da ti je vlasnik motora ujedno vlasnik i u papairima, a ne neki diler s punomoći, s pričama iz bajke. Ali kada si sve dobro pogledao i čvrsto odlučio uzeti određeni motor, pođite u bilježnika i "blagosovite" ugovor ! Onda sjedneš na motor dođeš iz Splita u Du, skineš tablicu i skupa s knjižicom vozila i prometnom pošalješ tipu da ti odjavi motor. Ne zaboravi ostaviti sebi policu osiguranja jer ti ona treba u MUPu, kada budeš dobio odjavljene papire i zeleni pečat od porezne uprave ! Što se tiče plaćanja poreza, 15 dana je rok da od javnog bilježnika prijaviš promjenu vlasnika - platiš porez u preznoj upravi. Nakon toga porezna uprava zaračunava zatezne kamate i to po danu kašnjenja, ali u praksi ne znam koliko i kako jer sam ja uvijek na vrijeme riješio sve ! Evo, i ja sam neki dan upravo prebacio Tuona na svoje ime upravo tako.
Moguće su razne varijacije na temu. Ako si dobar s vlasnikom motora, a nemaš love za porez i sl., možeš uzeti i punomoć i voziti tako, samo je tu važno da ti je punomoć dobro složena (ako ti bude trebala javi mi)

!
Vidi koliko sam već napisao, a nisam ni počeo - zato neću više, jer tko će to pročitati ? Ja NE ! Ako ti treba kakav savjet slobodno zovi na moj mob. !