Autor Tema: Iskustva sa šatorima  (Posjeta: 12579 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Odg: Šatori
« Odgovori #15 u: 26 Lipnja 2007, 20:32:40 »
dakle kolega... u Savudriji u Istri nas je uhvatilo to nevrijeme.. nevjerojatni pljusak.. munje i gromovi.. vatrogasac Sam skace okolo.. vjetar luduje.. nesto nevjerojatno.. ispod satora nam se stvorio mali kanalcic kuda je voda prolazila.. i bilo je kao da smo na vodenom krevetu :-)..

a unutra nigdje ni kapi.. osjecaj je neponovljiv :-)

Offline Rookie

• Z1000 / Piaggio X7 250 i.e./ Piaggio Energy mc1
« Odgovori #16 u: 26 Lipnja 2007, 21:25:51 »
Ako je vec vrjeme pred kisu zna se bar neka osnova kako sprejecit vodu da ide ispod satora...  Sa svake strane se napravi malen kanalcic i frknes ga negdje (susjedu po mogucnosti  [smilie=lol] )
« Zadnja izmjena: 26 Lipnja 2007, 22:10:56 od Rookie »
-AKO NEZNAS PSOVAT,KUPI TOMOS-a*  
 :peace:  (èita se ruki)

« Odgovori #17 u: 27 Lipnja 2007, 01:38:52 »
Pametan Rookoe, iako to nitko od nas ne radi! Ko je vidio kopat!  :big_smile:

Ne razumijem priču o vlagi, nekakvoj kondenzaciji, kapima na krovu šatora s unutrašnje strane! MoJ šator ima dva krova jedan poviše drugoga, neznam nikad nisam spavo u njemu po potopu ali mi je kišica padala po njemu i donji krov nije imo dodira s vodom!  [smilie=shrug]

...zajedni¹tvo stvara snagu, disciplina stvara mir...

Mi nismo ljudska biæa koja imaju "spiritualno iskustvo" - veæ spiritualna biæa koja imaju "ljudsko iskustvo"!

Zemlju nismo naslijedili od svojih predaka, veæ smo je posudili od vlastite djece.

« Odgovori #18 u: 27 Lipnja 2007, 08:51:37 »
pa.. aurelije ti je rekao.. ako dobro zategnes vanjsku stranu satora.. onda je mala vjerojatnost da ce se ona unutarnja dodirivati sa vanjskom stranom. Ali ako je i dodirnes.. e onda si na*ebo :-)

« Odgovori #19 u: 27 Lipnja 2007, 17:48:12 »
Moje iskustvo sa satorom je sljedece:
kupio sam ga preko luisa prije "5" godina, za 4 osobe i kad ubacis stvari unutra ostane mjesta za 2 osobe da komodno spavaju.
Platio sam ga nekih 450kn i ne zalim ni lipe!! sve ove za 100-200kn su uglavnom za dva do tri rasklapanja.
Obavezno sa duplom tendom jer ovaj sa jednostrukom propusta i malo jacu rosatu (znam iz iskustva, pogotovo ako ga dodirnes iznutra)
Nekoliko puta sam  spavao u njemu po kisi i nevremenu i nije bilo nikakvih problema.
Svi smo mi bickery

Offline pAx

« Odgovori #20 u: 27 Lipnja 2007, 18:59:35 »
je li sator "za dvoje" zaista dovoljan za dvoje ili su satori "za troje" i "za cetvero" tek dovoljni za dvoje???

molim vas da mi javite svoja iskustva jer sutra idem kupit sator.

« Odgovori #21 u: 27 Lipnja 2007, 19:37:02 »
Paxo.. uzmi za troje.. ako mislis da ce unutra dvoje spavati.. jer, kako je "mali" rekao, kad stavis stvari unutra da ti ostane komoda.. Ja sma uzeo za troje i mogu ti reci da ima dosta mjesta... a kada ga uzmes, svakako ga negdje isprobaj.. mozes kod mene doma na livadicu.. tako sam i ja.. par puta ga sklopio i rasklopio, ciusto da vidis kako to ide, da kada dodjes na lice mjesta da se ne nadjes pred problemom.

Moje iskustvo sa kampiranjem mi govori da nikad ne kampiras ispod bora.. i da mjesto bas bude ZEMLJA, a ne neki polukamencici..ili slicno, jer onda neces moci dobro zabosti klinove.. iako bi dobro drzalo.. ali eto..

Masline su zakon.. ispod masline lijepo i nema zime :-)

:thumbsup:

« Odgovori #22 u: 27 Lipnja 2007, 21:39:10 »
ja imam za cetvoricu... ne zauzima puno vise mjesta na motoru...

po meni je ovaj za cetvero taman za dvojcu, svak stavi svoje stvari sa strane, a u sredini spava...

dobra je stvar kod ovih vecih sto imaju predsoblje pa mozes ostavit tene, cizme i ostale pi*darije da ti ne sporkava unutra...
Bog i Hrvati

Offline pAx

« Odgovori #23 u: 27 Lipnja 2007, 22:07:33 »
mislim da postoje modeli za dvoje i troje sa "predsobljem" i takav sator i ja mislim uzeti.

Krampuse eto mene sutra-preksutra kod tebe... kampirat  :cool2: [smilie=lol]

Zasto ne ispod bora?

jos nesto:
kakva su vam iskustva s vrecama za spavanje? Vidio sam u Turbo Sporta da se nude vrece od pliša i one debele fudrane  Grin bili se u ovoj od pliša moglo prezivjeti na, recimo MK Dvije Rote Winter partyu?  big smile

takodjer postoje ko nekakvi madraci na napuhivanje za 80kn... koliko je to korisno ili beskorisno?
« Zadnja izmjena: 28 Lipnja 2007, 00:20:30 od OliveRR »

Odg: Iskustva sa šatorima
« Odgovori #24 u: 28 Lipnja 2007, 01:32:22 »
E ja bi pitala nešto   [smilie=lolroll] ima li kakva pumpa, mali kompresor za takve stvari, da se spoji na akumulator ili jošbolje ako motor ima utičnicu???

dobra je stvar kod ovih vecih sto imaju predsoblje pa mozes ostavit tene, cizme i ostale pi*darije da ti ne sporkava unutra...
Auf, a ne pada rosata po temu što ostaviš vanka! :thumbsup:
je li sator "za dvoje" zaista dovoljan za dvoje ili su satori "za troje" i "za cetvero" tek dovoljni za dvoje???

molim vas da mi javite svoja iskustva jer sutra idem kupit sator.

Za dvoje je meni kratak, jes da sam ja XXXL ali...

...zajedni¹tvo stvara snagu, disciplina stvara mir...

Mi nismo ljudska biæa koja imaju "spiritualno iskustvo" - veæ spiritualna biæa koja imaju "ljudsko iskustvo"!

Zemlju nismo naslijedili od svojih predaka, veæ smo je posudili od vlastite djece.

« Odgovori #25 u: 28 Lipnja 2007, 08:17:14 »
Paxo.. ovaj moj ima mali dio kao predsoblje.. i tamo bi ostavio obucu.. i ne pada kisa po tome jer je skroz sakriveno.. .

Uglavnom ispod bora nemoj kampirati jer ces ujutro osvanuti pokapan sa smolom posvuda.. a i ispod bora bude borovih iglica pa onda kada poslije slazes sator one se izmjesaju sa smolom i sator ti bude pun svega... dakle MASLINA RULZ!

Moja jedina pogreska (osim cekica kojeg sam zaboravio) je bila sto nisam nosio vrce za spavanje.. ljetne naravno.. jer jedino ti jos to treba da komod bude savrsen.. doduse nekad ti vrece samo smetaju.. ali onda ih nemoj koristiti.. a na moru nekad zna navece i zahladiti... pa je onda vreca pun pogodak..

Offline pAx

« Odgovori #26 u: 28 Lipnja 2007, 09:33:09 »
E ja bi pitala nešto   [smilie=lolroll] ima li kakva pumpa, mali kompresor za takve stvari, da se spoji na akumulator ili jošbolje ako motor ima utičnicu???

ima... ja sam jednom kupio u onoj butizici auto materijala povise glavne Ine - kompresor za gume, ne znam koliko sam platio (oko 100-injak kuna), ali to je sranje za pumpat gume, a dusu dalo za luft madrace i te p***arije... i spoji se na ono elektricno u autu sto cak imam i ja na skuteru :joy:

kutija u kojoj stoji je otprilike 20cm * 15cm * 10cm, pa ako imate viska mjesta...  :thumbsup:

« Odgovori #27 u: 28 Lipnja 2007, 10:40:53 »
Ja kupio davno u getroa isti kompresor za upola manju cijenu ali je dobar i za auto gume.
E da,zaboravih,i ja kupio u Neckermana sator i probo ga doma (na travi) i zadovoljan sam pa se nadam da cu ga isprobat u Kastelima. 8)
« Zadnja izmjena: 28 Lipnja 2007, 10:45:23 od OliveRR »
Sex,bikes & rock'and'roll !!!
Shanki manijak.
Bogu mil,a ni vragu nije mrzak.

« Odgovori #28 u: 28 Lipnja 2007, 10:44:23 »
Pa e,i ja u Getroa,i vec 2 godine pumpam gume s njim,ima i manometar,koji sam usporedjivao s onim nasim manometrima koje sam kupio-i dosta je tocan,ono 0.2 razlike a nekad tocno...
Neznam...a ko bi i to nosio na motoru...nepotrebno mislim
...

« Odgovori #29 u: 28 Lipnja 2007, 10:52:43 »
To mi stoji u autu,a za dalje putovanje sam kupio sprej za gumu (u Neumu na pumpi za nekih 30-tak kuna) zlu ne trebalo.
Sex,bikes & rock'and'roll !!!
Shanki manijak.
Bogu mil,a ni vragu nije mrzak.