da to sam primjetila u sarajevu, ali ko nam je ono pričo da ima razlog zašto su tako dragi prema motoristima. ne znam sada točnu priču, ali mislim da se radi o tome da je jedan biker prošle godine nastrado jer ga je udario vozač auta i pobjego i onda su bikeri išli po gradu i pucali po autima i tako kad vide bikere miču se da ne bi imali posla s njima. mislim da je takva neka priča
Auta se u Sarajevu izmiču iz dva razloga:
- ili ljudi postuju motoriste pa se sklanjaju
- ili su bili bezobrazni pa ostali bez retrovizora te nebi rizikovali da ostanu bez jos jednog
Salu na stranu, u Sarajevu je generalno jako fer odnos prema motoristima, ali kad naletite na idiota, 50:50 je sanse za smrt ili trajni invaliditet.
Ima katastrofalno neopreznih i bezobraznih ljudi, ili novopecenih vozaca koji ne gledaju u retrovizor niti pomno osmotre raskrsnice tokom ukljucenja.
Prosle godine me je auto udarilo na nacin da sam izao po crti izmedju automobila na dvosmjernoj ulici, i automobil sa moje desne strane je pustio drugog vozaca da se ukljuci na cestu kojom sam ja isao i napravi skretanje ulijevo.
Zavrsilo se tako da sam bio udaren u desnu nogu i desni zadnji dio motora, bio odbacen na suprotnu traku kojom srecom nije niko isao u tom momentu.
Srecom bez posljedica, motor bio malo zagreban a moja noga tesko nagnjecena i tek je nedavno prestala da boli.
Nesreca je bila prosle godine u 4. mjesecu.