Autor Tema: MK vs MC  (Posjeta: 31155 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline emirharley

• Harley-Davidson Road King Classic FLHRCI
    • http://www.facebook.com/pages/The-First-Sarajevo-Harley-Davidson-Club/121702474647007 http://www.facebook.com/media/set/?set=a.163078797061414.27691.100000778847200&type=3&l=daf8484f07
MK vs MC
« u: 24 Studenoga 2006, 22:10:23 »
Obzirom da se cesto cuju pitanja sta je to MK, sta je to MC, evo jedan mali komentar za znatizeljnike:
.
.
Kao prvo, "svako svoje i svakom njegovo"!

Niko nikome nema pravo da prigovara, spocitava ili bilo sto drugo zato sto je neko ovako, ili onako, sve dok tebe/njega ne dira. Da li ce neko voljeti nogomet, kosarku, palacinke, MK, MC ili biti slobodni umjetnik ili motociklista - TO JE STROGO INDIVIDUALNA STVAR, i ako neko zeli da bude slobodan - neka bude, ako zeli da bude clan MK - neka bude.

No, ako zeli biti clan MC - to ne moze tako lako i preko noci. Svako moze biti motociklista, kupi motocikl i postaje motociklisa. Clanstvo u MK se moze KUPITI clanarinom, no clanstvo u MC se NE MOZE KUPITI, moze se samo ZASLUZITI. Upravo radi toga bilo koji clan MC iz bilo koje zemlje na svijetu gdje god se pojavi kao clan MC ima RESPECT jer je svima jasno da je morao dosta rada, truda, postovanja i cega drugog sve ne uloziti da bi stekao pravo da bude clan MC skupine. Barem one priznate.

Biti clan MC skupine - nije dovoljna samo zelja. Ako se zelis baviti judom, odes u judo klub, platis clanarinu i pocnes dolaziti na judo treninge, dobijes clansku karticu i to je to.

Biti clan MC je mnogo, mnogo vise. Minimum je da imas motocikl vece kubikaze i da ISKAZES zelju da budes clan odredjenog MC kluba. Nakon toga ti se dozvoljava da budes "tu negdje" ("hangaround") i da iskazas postovanje, a naravno i suglasnost sa pravilima, programom rada i drugim stvarima doticnog MC. Treba da ti SAM shvatis sta taj MC radi i da li se tebi to uopce svidja. Sa druge strane, MC klub treba da spozna tvoju snagu licnosti, tvoje opredjeljenje i u krajnjoj instanci koliko god ti moras da odlucis da li se tebi taj MC svidja, isto tako taj MC mora da odluci da li se ti kao novi clan njemu svidjas. Dakle, sve je to procedura, ko nece - ne mora. Potrebno je da prodje odredjeni vremenski period "upoznavanja", koji nije jasno definiran i ovisi od slucaja do slucaja (ali sigurno postoji minimum vremena, to svakako, a najcesce to nije ispod 6 mjeseci, godinu dana ili i vise), no, kada napokon dobijes oznaku MC, i ti i tvoj klub, ali i ostali klubovi znaju da si ti to ZASLUZIO i samim time dobijas postovanje sire MC zajednice. Naravno, ovo je Balkan sa svim svojim prednostima i manama, pa ce mnogi reci - "nista to", no u svijetu tako stvari stoje, a polagano se i na ovim prostorima krecu u tom pravcu.

Dakle, da bi bio clan MC, bilo kojeg, - moras to ZASLUZITI svojim radom, to se ne moze kupiti ili na precac dobiti.

Sto se tice individualnih motociklista, to je opet NJIHOVA odluka, isto kao sto neko igra mali mogomet sa rajom, ali nije clan pravog nogometnog kluba. No, ako taj individualista zeli biti clan MC, mora to zeljeti u svom svome bicu, ali dok god vice u sebi (i naglas) "jebo to", nije mu tamo mjesto, neka ga, nek se sam voza. Ili sa drugim individualistima. Bice svima bolje.

Uglavnom, od priznatih MC klubova NECES dobiti NEPOSTOVANJE bilo kojeg da si usmjerenja, mozda te neko ne voli ili ne simpatise, ali obavezni RESPECT ostaje.

Nadam se da sam uspio barem malo pribliziti ovu problematiku, mada tu ima jos mnooooogo aspekata za dodati,a mozda i za oduzeti.

Na kraju, jos jedno malo dodatno "gramaticko" pojasnjenje:  MC oznaka svuda u svijetu ima isto znacenje, no "kod nas" (bivsa YU) oznaka MK je pandan za oznaku RC na engleskom jeziku ("Riding Club").

Respect.

P.S.
Jedno od OSNOVNIH pravila velikih i u svijetu poznatih MC klubova je da je STROGO zabranjeno ogovaranje po bilo kojoj osnovi drugih klubova ili clanova svoga ili drugih klubova.  Eh, da je tako i kod nas, bilo bi nam svima puno bolje. I manje bi nas bolila glava. Sviju. U svim strukturama.

I za kraj, ponavljam:  pogledati jos jednom prvu, uvodnu recenicu u ovaj tekst!
.
.
.

Offline aurellie

MK vs MC
« Odgovori #1 u: 24 Studenoga 2006, 22:19:49 »
Uh, nisi valjda slučajno naletio na jedan od mojih starijih postova, gdje nešto gunđam o MC i MK.
 :wink:

The machine spirit is with me!

MK vs MC
« Odgovori #2 u: 24 Studenoga 2006, 22:26:35 »
E Emire nisam ni primjetio to...ja sam mislio da je to na "svjetskoj" i "nasoj" razini..

Odlicno mi je ovo PROTIV ogovaranja...MC :thumbsup:

Hvala Emir
...

Offline emirharley

• http://www.facebook.com/pages/The-First-Sarajevo-Harley-Davidson-Club/121702474647007 http://www.facebook.com/media/set/?set=a.163078797061414.27691.100000778847200&type=3&l=daf8484f07
MK vs MC
« Odgovori #3 u: 24 Studenoga 2006, 22:27:23 »
Ma ne, svako gundjanje nema smisla, SVAKOM NJEGOVO, kao kad bih ja gundjao sto ti vozis brzanera, a sto ne vozis cruisera. To nema nikavog smisla. Pogotovo je ruzno kuditi konja kojeg nisi jahao, ne mislim ti, nego govorim opcenito da je glupo gundjati protiv TUDJEG dok god tebe (ili mene, ili nas) to ili taj ili oni ne dira.

Kontas? Svakom njegovo i to je najpostenije.

A povod je bio sto su me neki drugi pitali za pojasnjenje, pa sam malo uradio "copy and paste", obzirom da je ovo moto forum, a ima i mnogo osoba koje se "ne kontaju" u ovaj nas "film" (i tvoj i moj i raje sa Foruma, bez obzira da li su MK, MC ili slobodnjaci, govorim o motociklistima opcenito), a citaju nase tekstove, pa eto, info vise.

MK vs MC
« Odgovori #4 u: 24 Studenoga 2006, 22:40:22 »
ne znam brate zašto, ali iz ovog tekta pršti nekakva ozlojeđenost
CIKLAMA

Offline emirharley

MK vs MC
« Odgovori #5 u: 24 Studenoga 2006, 22:47:15 »
Ustvari, u pravu si. To je bio moj odgovor na jednom drugom forumu, pa sam ga samo "copy and paste". Da i ja sam primijetio da nije dobro preradjen, odnosno priredjen za ovu svrhu i ovaj thread, ali je*i ga....neka ide ovako. Mozda ge naknadno doradim pa ga Dado updateira. A i ja sam sam po sebi takav nekakav, Bog me tako napravio, jbga, ali ne mislim lose i ne radim nikome o glavi. Samo mi je gard malo tvrd. Jbga.[smilie=shrug]  :dontknow:

Offline Laske

MK vs MC
« Odgovori #6 u: 24 Studenoga 2006, 23:14:34 »
što bi ti dao da si 'merikanac iz prošlih desetljeća...  :twisted:
RESPECT :thumbsup:
Laske

MK vs MC
« Odgovori #7 u: 24 Studenoga 2006, 23:38:51 »
Hvala majstore, nisam imao pojma o ovome... :thumbsup:

MK vs MC
« Odgovori #8 u: 24 Studenoga 2006, 23:57:18 »
Emire,hvala ti na objašnjenju razlike mc vs mk,ali po čemu smo uskraćeni mi mali ljudi koji imamo obavezu prema obitelji i poslu dok motori koje vozimo iz doba tomosa remenaša su nam ispušni ventil i samo uživanje.   Ja osobno želim da ima što više klubova jer to znači više druženja i zabave ali ne želim da mi neko i taj merak sj...!Emire tko te naljutio? :wink:
nisam brz,ali sti¾em

MK vs MC
« Odgovori #9 u: 25 Studenoga 2006, 05:01:55 »
he he ode mirise na nesto i  taj netko je uranio a valjda mu bilo dobrro
JAHACI BABE RUZE

MK vs MC
« Odgovori #10 u: 25 Studenoga 2006, 16:13:49 »
Ne Grcune ,ovo je bilo nakon gradela,pive i prije spavanja,a tako je bilo dobro da neke i danas obitelj traži naokolo :lol:  :lol:
nisam brz,ali sti¾em

Offline emirharley

MK vs MC
« Odgovori #11 u: 25 Studenoga 2006, 17:32:38 »
Citat: "jackie"
Emire,hvala ti na objašnjenju razlike mc vs mk,ali po čemu smo uskraćeni mi mali ljudi koji imamo obavezu prema obitelji i poslu dok motori koje vozimo iz doba tomosa remenaša su nam ispušni ventil i samo uživanje.   Ja osobno želim da ima što više klubova jer to znači više druženja i zabave ali ne želim da mi neko i taj merak sj...!Emire tko te naljutio? :wink:

Ne kontam, po cemu je neko uskracen i po cemu je neko mali ljud? I kakve to ima veze sa obavezama na poslu ili obitelji?  Ako mislis da si uskracen za clanstvo u MC jer imas mali motor (ako imas mali motor) - u pravu si. Nadam se da ne mislis da svatko moze biti clan svakog kluba koji pozeli. Ako tako mislis, pa evo, budi clan Hamburger Sport Vereina? Ha? Moze li?

Znaci, svaki klub ima svoja pravila i nije duzan da prima u clanstvo one koje ne zeli da primi. Ne znam sta je tu cudno? I nadalje, ko je rekao da TI ne mozes biti clan kluba? Prvo to treba da to ZELIS i da postivas, a nakon toga da se priblizis nekom klubu i da iskazes ZELJU. Ostalo dolazi samo po sebi.

I zasto mislis da ljudi u klubu nemaj merak i zabave? Imaju i to mnogo vise nego individualci, pa druze se izmedju sebe, posjecuju se obiteljski, vidjaju se svaki dan. Sta je tu lose? Evo "moj" klub ide u posjetu 02.12.2006 drugom bratskom klubu "Dvije rote" MK. Sta je tu lose? I ko je uskracen za merak? Ja ga tim susretom upravo dobijam. A da sam samostalac, ne znam ko bi mene pozvao da  mu budem gost. I ovako ne zovu mene, nego nas - klub.

I NEMOJ dozvoliti da ti neko tvoj merak sjebe. Radi po svome, ali postivaj tudje. I nemoj se rugati onima koji vole klubove. A takvih je jako mnogo, u tvome blizem okruzenju na - stotine ili na hiljade, oliti tisuce..

I ponovno, kakve to ima veze sa obitelji, poslom i djecom? Pa ne mislis valjda da su samo nezaposleni i bez obitelji clanovi klubova?

Imas u svojoj blizoj okolini nekoliko odlicnih klubova, pa ako imas zelju, porazgovaraj sa njima. No, ako nemas zelju, onda je to opet tvoja odluka i tvoje pravo. Ponavljam, svakom njegovo i svako svoje.

Jesam opsiran, ali se nadam - precizan. :D

MK vs MC
« Odgovori #12 u: 25 Studenoga 2006, 18:02:30 »
Emire tebe je netko dobro naljutio [smilie=cussing]  [smilie=cussing]  [smilie=cussing]  [smilie=cussing]

Offline emirharley

MK vs MC
« Odgovori #13 u: 25 Studenoga 2006, 18:31:38 »
Zasto?

Da li sam nesto ruzno rekao?

Da li sam IKOME nesto ruzno rekao?

Ja sam tako komuniciram, ne njanjam se k'o curica, nego kazem cvrsto i odlucno sta mislim, bez da ikoga diram ili provociram ili ne daj Boze ista od svega toga. Samo kazem svoje misljenje.  :shock:

Ali, cim se povede imao ozbiljnija MOTO tema, koja ne spada u OSTALE teme, odmah stizu reakcije "zasto ovako, a zasto ne onako"? Ja to ne znam, ja evo ovako. Pa sjetite se samo teme "povaljivanje motora u slucaju udesa"? To je bilo posljenji put da sam vodio serioznu diskusiju, ocito je najbolja diskusija o tome u koji se restoran ide i kada i sta ce se jesti. MOTO teme nisu interesantne.

E, ovo je moj teren i sasvim sam kompetentan da o tome diskutiram i da ponesto protumacim, ako nekoga interesira. Kao sto je recimo Gashu interesiralo. A ako ne, vracamo se na OSTALE teme da trunimo o cvijecu.

MK vs MC
« Odgovori #14 u: 25 Studenoga 2006, 19:22:43 »
Citat: "emirharley"
Zasto?

Da li sam nesto ruzno rekao?

Da li sam IKOME nesto ruzno rekao?

ma ne stari ali nekako si drukciji nesto se dogodilo ili cevapi nisu bili dobri [smilie=lolroll]
JAHACI BABE RUZE