Autor Tema: Nasi zakoni , birokracija, samovolja....  (Posjeta: 3375 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Nasi zakoni , birokracija, samovolja....
« u: 25 Listopada 2006, 09:23:35 »
Ljudi nemogu se suzdrzati da ovo ne objavim.

Nakon tri i po mjeseca, napokon, sam doma i jedna od prvih stvari mi je bila registrirati motor.
E sad, svi papiri su uredni, cak je bio i probno registriran 7 dana, tehnicki prosao bez problema, placeno osiguranje, dobio sam novu prometnu i knjizicu vozila, novu tablicu, platio cestarinu, naknadu za okolis itd..itd... naravno sve ovo nakon placenih 10000kn trosarine i 18000kn pdv, takodjer vozilo je uredno homologirano, naravno i to je placeno...da dalje ne nabrajam...
Zadnji korak u svemu ovome je otici na MUP u Vilu palmu, da se svi papiri arhiviraju i da se ovjere prometna i knjizica vozila i nakon toga nazad u  Gospino polje po tablicu...e sad nastaje problem, salterski sluzbrnik pregledava papire i nalazi da naracunu izdanom od prodavatelja nema PECATA i da ne moze zaprimiti papire i ovjriti prometnu i knjizicu vozila.
Uzaludno sam pokusavao objasniti da je to elektronska kopija racuna i da ne treba pecat, da je racun valjao svima do sada koji su ga gledali i koristili, da je italijanskoj policiji bio dovoljan za pustiti motor u krug luke u Anconi, da je talijanskom spediteru bio dobar za napraviti izvozne papire, da je bio dobar i sluzbeniku Guardie di finanza, da je bio dovoljan Jadroliniji za izdati teretnicu, splitskoj carini da pusti motor u Hrvatsku, splitskoj spediciji da prenaputi carinski postupak u Dbk, Dubrovackoj carini da ocarini vozilo, poreznoj da naplati porez, osiguranju da naplati obavezno osiguranje..itd...itd...
Na pitanje zasto do sada nitko nije potegao to pitanje pecata, dobio sam odgovor da su do sada svi uzimali solde i nije ih bilo briga , a sad treba pecat da bi se ovjerili papiri i tu se nista ne moze bez racuna s pecatom.

Komentirati necu jer bi komentari bili neukusni i uvredljivi...

« Odgovori #1 u: 25 Listopada 2006, 09:36:19 »
Ako na računu stoji da je rezultat kompjuterskog ispisa i da je pravovaljan bez pečata i potpisa onda neka se gospođa na šalteru pokrije po ušima!

Zar i oni ne uzimaju pare... odnosno taxene marke... u ovom slučaju je ona država, ne privatna firma ko neka osiguranja... svejedno su joj dane pare i baba baljezga gluposti...
--
Br¾e nisam mogo, sporije nisam htio

« Odgovori #2 u: 25 Listopada 2006, 09:39:58 »
[smilie=no]

ne daj se,mislim da ti ovo nije prvi a siguran sam da nije zadnji put da se susreces s voakvim stvarima!

u ovakvim situacijama covjek promisli da je najbolje nista ne imat!
...zajedni¹tvo stvara snagu, disciplina stvara mir...

Mi nismo ljudska biæa koja imaju "spiritualno iskustvo" - veæ spiritualna biæa koja imaju "ljudsko iskustvo"!

Zemlju nismo naslijedili od svojih predaka, veæ smo je posudili od vlastite djece.

« Odgovori #3 u: 25 Listopada 2006, 09:47:04 »
Citat: "Vedro"
[smilie=no]

ne daj se,mislim da ti ovo nije prvi a siguran sam da nije zadnji put da se susreces s voakvim stvarima!

u ovakvim situacijama covjek promisli da je najbolje nista ne imat!

ili imat skraćeni shot gun... onako u rukavu jakete!  :lol:
--
Br¾e nisam mogo, sporije nisam htio

« Odgovori #4 u: 25 Listopada 2006, 09:55:01 »
ajme meni, uhhh ono za upucat sve
ne mozes vjerovati ...

i sto si sad napravio, jesi li probo pricat sa kakvim pravnikom npr u HAK-u

« Odgovori #5 u: 25 Listopada 2006, 09:56:19 »
U našoj policiji ne prolaze računi bez potpisa i pečata, nema veze ako je napravljen elektronskim putem i punovoljan... U to sam se uvjerio... :thumbsdown:
“I have had to fight like hell and fighting like hell has made me what I am. I tried so hard and got so far but in the end it doesn't even matter. I had to fall to lose it all but in the end it doesn't even matter.”

Offline Srđan

• *
  • KTM Super Duke 990
« Odgovori #6 u: 25 Listopada 2006, 09:56:52 »
Ma jebes ovu birokraciju! ?  [smilie=chainsaw]  ili bolje :killemall:

A zar probne tablice ne vrijede vise?

Mozes li ih produzit?

meni su za auto isto tako dali na 7 dana ali dok sam ceko papire od carine i ostalih sranja su mi ih produzili pa sam se sa njima vozo i vise od 15 dana a onda kad ga ides registrirat ti te ostale dane uzmu pod trajanje prave registracije tako da ti za god dana nova registracija dodje na dan kad si uzo probu a ne kad si dobio prave tablice!

« Odgovori #7 u: 25 Listopada 2006, 15:42:43 »
Sva sreca da je talijan bio susretljiv  :thumbsup:  pa mi je napravio kopiju racuna i poslao faxom, a original ce doci za par dana postom. Mogu mislit koliko se cudio kad sam mu objasnio o cemu se radi. [smilie=doh]

Offline f6

« Odgovori #8 u: 25 Listopada 2006, 16:52:38 »
Nije se on moj Robi samo čudio. Što je puno gore, on nam se i rugao. I za njega i dalje ostajemo smrdljiva istočnjačka banana država. I znaš što je najtragičnije; potpuno je u pravu.

P.S. Kakvo mišljenje o nama imaju najbolje ti govori podatak da Bugarska i Rumunija ulaze u EU a mi ku....
pozdrav moto Foruma¹ima-ma gdje bili

Offline pAx

« Odgovori #9 u: 25 Listopada 2006, 23:28:05 »
Drzava (a i nas grad) je u k...

Ajde kad ce slike tog tvog motora  :wink:

« Odgovori #10 u: 25 Listopada 2006, 23:35:33 »
Meni se ista stvar dogodila kada sam kupovao svoj skutetr... sve sredio.. i kada sam dosao na salter kod (vjerojatno) te iste gospodje... ona me je vratila i morao sam nazad u Gruz po pecat .. i potpis.. iako sam uredno imao ugovor.

« Odgovori #11 u: 26 Listopada 2006, 00:15:19 »
Hej Robi ,nisam nikad prije cuo za taj tvoj motor pa sam malo google-iro.Izgleda bad ass,stavi koju sliku,jel to neka vrsta Ducatija,ima isti frame.cestitam i sretno

« Odgovori #12 u: 26 Listopada 2006, 10:10:14 »
http://www.du-moto.com/forum/viewtopic.php?t=807

Evo vam link teme,slabo pratite Forum :!: ž

Red je procitat i malo starije teme :wink:
...

« Odgovori #13 u: 26 Listopada 2006, 14:11:07 »
Eto OliveRR vam je postao link na staru temu, bilo je nesto slika.žNema veze s Dukatiem, samo okvir izgleda slicno.
Stavit cu jos koju sliku kad stignem.

Offline emirharley

• Harley-Davidson Road King Classic FLHRCI
    • http://www.facebook.com/pages/The-First-Sarajevo-Harley-Davidson-Club/121702474647007 http://www.facebook.com/media/set/?set=a.163078797061414.27691.100000778847200&type=3&l=daf8484f07
« Odgovori #14 u: 26 Listopada 2006, 15:47:31 »
Citat: "f6"
Nije se on moj Robi samo čudio. Što je puno gore, on nam se i rugao. I za njega i dalje ostajemo smrdljiva istočnjačka banana država. I znaš što je najtragičnije; potpuno je u pravu.

P.S. Kakvo mišljenje o nama imaju najbolje ti govori podatak da Bugarska i Rumunija ulaze u EU a mi ku....

Nije tako f6, vjeruj mi, nije tako. Daaaaleko je od toga. Jebo i Rumuniju i Bugarsku. Evo, ja koji promatram "sa strane" (sto lazem) siguran sam da je Hrvatska raj na zemlji. Mozda je bolje da dodam - potencijalni. Cemu se mogu nadati Rumuni ili Bugari? Za Hrvatsku ima toliko mjesta za napredak, da sam ja siguran da uskoro nece biti boljeg mjesta za zivot. Ja volim svoju Bosnu i Hercegovinu i ne bih je mijenjao u smislu domovine, ali ako imam slobodu da kazem da bih rado zivio u Kaliforniji, onda imam slobodu da kazem i da mi je Dalmacija tiha patnja. Dobro, standard nije bas kao u Njemackoj, ali uz malo pameti i ukidanje onog dijela preostalog komunistickog mentaliteta, biti cete svjedoci - cuda. Uskoro. Pa, pogledaj ti ovaj autoput - za samo nekoliko godina! Ja samo mogu da sanjam jebeni autoput koji ce omoguciti brzi prolaz ka zapadu (Europa) ili brzi autoput koji ce me prebaciti ka jugu (more). Eh.........

Cuvaj to sto imas i uzivaj svaki dan. I nedaj kretenima da odlucuju o tvojoj sudbini.