Autor Tema: igla u karburatoru na fzr 1000  (Posjeta: 2944 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

igla u karburatoru na fzr 1000
« u: 04 Kolovoza 2006, 12:54:19 »
zna li netko na kojoj crtici treba biti onaj graničnik na igli u karburatoru na tom motoru? mislim, na kojoj poziciji je tvornički. i što se dobije/gubi ako se stavi niže ili više? ako netko zna molim neka se malo raspiše :)

« Odgovori #1 u: 04 Kolovoza 2006, 16:31:24 »
mora biti na predzadnjoj tako da igla sto vise zatvara rasprsivac goriva. Ako je stavis na zadnju imat ces sitomasnu smjesu (mislim na gorivo) i obratno ako je pomices da manje zatvara rasprsivac imat ces bogatiju smjesu. Ni jedno ni drugo nije dobro pa gledaj da nadjes neki optimum. Manjak goriva moze dovesti do topljenja klipova jer je smjesa bogatija zrakom pa postize bolje izgaranje i vece temperature, visak benzine ispire stjenke cilindara (smanjuje podmazivanje) motor se pregrijava i vece je habanje....Kako treba stati na tvome motoru ne znam jer ovisi je li mjenjan aupuh, filter zrakam ili ne znam jos sto.
mcho racing company

« Odgovori #2 u: 04 Kolovoza 2006, 17:22:00 »
hvala omcho, znao sam da ćeš ti nešto napisati :thumbsup:  :cool2:
ovako, potrošnja mi se enormno povećala (11 litara i više, a nebi smjela biti veća od 8,5  - 9 litara!), a problem je vjerujem u karburatoru. meni je taj osigurač na sredini pa ću ga pokušati vratiti na predzadnji. razgovarao sam s mojim mehaničarom i on sumnja da bi problem mogao biti i u "needle valve set" pod brojem 28, a koji se vidi na slici koju također šaljem. konus na toj maloj iglici se s vremenom pohaba pa ne zatvara dovod goriva kako treba pa potrošnja poraste. ako je on pohaban to se najčešće vidi po tome jer je filtar zraka zamazan od viška benzina, zar ne? sutra planiram to detaljnije pogledati pa sam zato i pitao da ne lutam bezveze i da se dodatno informiran.

« Odgovori #3 u: 08 Kolovoza 2006, 20:34:04 »
evo u čemu je bio problem :)  sajla koja regulira exup ventil je bila prelabava (opustila se) i nije ga otvarala do kraja, graničnik na igli vratili smo na predzadnji zarez, a budući da vozim streetfight preradu (rama od yzf 750 sp sa mašinom od fzr 1000), malo smo povećali otvor za zrak na air boxu jer je na fzr 1000 taj otvor puno veći nego na modelu od 750 ccm. rezultat je da sada motor puno ranije i naglije reagira na ručicu gasa, motor sad "ima" barem dvadesetak ks više, potrošnja je pala na 8,5 litara a ja sam opet happy!!

evo tog vozila:

« Odgovori #4 u: 09 Kolovoza 2006, 08:09:35 »
Bas dobro da si uspio rijesiti.
Dobro ti motor izgleda.
Vidio sam neki dan da je bio u prodaji.
“Netko mora nastaviti ostvarivati snove poslije Honde a to je BMW”

« Odgovori #5 u: 09 Kolovoza 2006, 15:48:36 »
mislio sam ga zamijeniti za neki r 600 ccm, ali ću ga ipak još ostaviti kod sebe sezonu, dvije.

« Odgovori #6 u: 17 Kolovoza 2006, 00:41:03 »
Ljep primjerak