Autor Tema: STARI POZNATI MOTORISTI  (Posjeta: 14078 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

STARI POZNATI MOTORISTI
« u: 23 Srpnja 2006, 04:38:37 »
Evo, ovo je važna tema! Povijest je uvijek važna, ona je učiteljica života. Nedavno sam sa F6 obnovio sjećanja na dubrovačke oriđinale, od kojih je jedan neprežaljeni i puno puta spominjani, meštar Mato, "vozio" motor možda kad su večini ovih "njunjora" po Stradunu šetali đedovi! Mislim da to vrijedi pogledati! Nažalost, kvalitet je loš, pa ako netko ima Meštrovu sliku, a posebno onu nenadmašnu karikaturu, molim da mi je pošalje i da je stavi na forum. Red je da prvim motoristima odamo počast, da se sjetimo Fraske, Toma Kosa, to su bili meštri!! A to su bili i šegrti, koji su prvo učili izbjegavanje letečih Francuza, viličastih, okastih i sličnih, a tek onda druge stvari! E da je moći saznati i napisati barem ponešto iz tih radionica...

ko laže koza, lažem i ja...

STARI POZNATI MOTORISTI
« Odgovori #1 u: 23 Srpnja 2006, 11:47:19 »
Pozdrav Dubo! Jes da vozis vespu dosta stariju od mene ali ti nisi bas takav starac. Moram skenirat slike od mog starog i njegove ekipe pa ih ubacim. To su bile pile i "dobra" stara vremena 50-60 proslog stoljeca, Victoria, Horex, Zindap i BMW250.
Svi smo mi bickery

STARI POZNATI MOTORISTI
« Odgovori #2 u: 23 Srpnja 2006, 13:34:17 »
bravo za temu! bravo bravo!
...zajedni¹tvo stvara snagu, disciplina stvara mir...

Mi nismo ljudska biæa koja imaju "spiritualno iskustvo" - veæ spiritualna biæa koja imaju "ljudsko iskustvo"!

Zemlju nismo naslijedili od svojih predaka, veæ smo je posudili od vlastite djece.

STARI POZNATI MOTORISTI
« Odgovori #3 u: 23 Srpnja 2006, 16:06:58 »
Daj slike, daj slike!!! Prvo, lijepo se prisjetiti vaših prethodnika, mnogi su bili prilično munjeni, ali su preživjeli ! (BEZ diskova i sličnih stvari...) Dakle, nije prošlost počela onega dana kad su ovi poštovani "seniori" (senat, oli vijeće umoljenih, da ne kažemo - starih?!?) inventali ovi forum! S druge strane meni činiš uslugu, jer ću se osjećati mlađahno i poletno.... (a ima ih još na forumu, kojima će bit drago?) Ipak, što se oldtimera tiče, granica je 30 godina, pa je 1971 odavno u tome društvu! To za vozila, a za vozače neznam gdje je granica... Na 50 ljeta??

Offline Dado

• *
  • Africa Twin Adv Sports, Vespa PX, Vespa VL1 1955
    • http://www.du-moto.com
STARI POZNATI MOTORISTI
« Odgovori #4 u: 24 Srpnja 2006, 01:31:13 »
vidite što su bili trkači, a ne ovi danas

7H3 M345UR3 0F 1N73LL163NC3 15 7H3 481L17Y 70 CH4N63

STARI POZNATI MOTORISTI
« Odgovori #5 u: 24 Srpnja 2006, 04:15:54 »
A jesu li LAP(rdali) ?? Daj malo podataka, kako su mjerili vrijeme, kako su puhali gume, kako... nije dosta stavit sliku i adijo! I đe je ovo, koji su?

Offline Dado

• *
STARI POZNATI MOTORISTI
« Odgovori #6 u: 24 Srpnja 2006, 05:21:07 »
Ali ne znaš đe je ovo?. Ajde pogledaj malo bolje.
Sa brojem 7 je pok. gospar Pero Levata (iz čilipa).

Offline zed

STARI POZNATI MOTORISTI
« Odgovori #7 u: 24 Srpnja 2006, 09:30:40 »
jeli ovo Boninovo/Chingrija, nizbrdo prema Domu zdravlja ?

STARI POZNATI MOTORISTI
« Odgovori #8 u: 24 Srpnja 2006, 09:33:05 »
Imam ja jednu sliku poštara Mata na motoru.Uokvirena.In onako sjedi sa "kacigom" tj. šljkemom na glavi.
dubo poklonit ću ti je...
ONO racing motorsport

STARI POZNATI MOTORISTI
« Odgovori #9 u: 24 Srpnja 2006, 17:08:05 »
Ma bit će mi drago, nego možeš li to skenirat i poslat, printanje nije onda problem, a može i na forum? Ali, negdje u nekome starom kafiću vidio sam u okviru onu Meštrovu famoznu karikaturu, a tako bih je volio imati... Zna li tko gdje je ima?

I, ovaj Meštar nije bio poštar, raznosio je novine, znači kolporter! Mato Balarin, zbilja je bio legenda! Momu pokojnome kumu Peru Kanajetu, uraru ispod Zvonika, donosio je svaki dan novine, a kojih je batuta tu padalo...

Offline f6

STARI POZNATI MOTORISTI
« Odgovori #10 u: 24 Srpnja 2006, 17:37:46 »
Judi moji, pa zar ne znate ili niste nikada čuli za pokojnog Mata novinara. Bio je ono što ljudi danas zovu kolporter. Nekada nije bilo trafika ovako kao danas. On bi išao putem (čitaj starim gradom jer se sav život tada tamo odvijao) i vikao: OSLOBOđENJE, VEčERNJI, U NOVOM BROJU....... I sad ga čujem, iako sam bio djete. Ali bio je jedna od prvih osoba na  koje su me baba i đedo ukazali da postoje. Njegova slika i danas krasi caffe bar Galeriju i ostaje zapamčen kao jedan od posljednjih gradskih oriđinala čiji je duh krasio ulice grada. Da se razumjemo; pokojni Mato nije bio predmet zajebancije, on je jednostavno bio smješan kao pojava, ali dobročudan i vesele naravi. Jednom prilikom neka ga eksukrzija, gurajuči se, srušila u ulici od Puča. On se digo s poda i reko: "Ajte, pizda vam materina, kad se vratite doma recite da ste srušili dubrovačkog kneza."
pozdrav moto Foruma¹ima-ma gdje bili

Offline Dado

• *
STARI POZNATI MOTORISTI
« Odgovori #11 u: 24 Srpnja 2006, 18:01:40 »
Zna li netko koga od ovih "Libertas Ridersa"  :mrgreen:

STARI POZNATI MOTORISTI
« Odgovori #12 u: 24 Srpnja 2006, 19:50:16 »
edit

[smilie=offtopic]
“I have had to fight like hell and fighting like hell has made me what I am. I tried so hard and got so far but in the end it doesn't even matter. I had to fall to lose it all but in the end it doesn't even matter.”

STARI POZNATI MOTORISTI
« Odgovori #13 u: 24 Srpnja 2006, 19:57:44 »
edit

[smilie=offtopic]

STARI POZNATI MOTORISTI
« Odgovori #14 u: 24 Srpnja 2006, 20:06:20 »
edit

[smilie=offtopic]