OliveRR, dugo sam mislio dodat nešto ili ne... mogao bi neko reći da patim za Italijom, a meni je doma daleko draže, ali evo ipak:
Neznam dali je u pitanju strah ili poštovanje, ali pojam "karabinjer" je jako daleko od onoga što mi mislimo pod policajac! Moj primjer: na autoputu je pri 120 km/h uspio vidjeti i to u kombiju koji je viši od njega, da nisam vezan, jako smo lijepo o svemu pričali, kako je u Gradu, on dolazi na ljetovanje, ovo, ono... ali, eto minimalno, samo 100 Eura... naravno, nema opraštanja! Sve vide, stvore se kad ih ne očekuješ i brzo i efikasno sve riješe. Neznam dali sam ikada vidio glupiranja tipa "na zadnjoj" ili "s desne". Ja mislim da takav nebi više vozio! Kazne su ajmeee, iako mala doza tolerancije prema strancu postoji. Problemi nastaju u nedjeljno jutro, kada izmile iz diskoteka, rijetko prođe bez nekoliko mrtvih, uglavnom u autima. I tu su sada prekrajali zakon, ima puno novosti i ograničenja za mlade, (neiskusne, točnije!) svjesni su da im mladost gine, očito poduzimaju svašta, iako ih je preko 10 puta više od nas, svaki život im je važan. Ja mislim da to kod nas nije slučaj, a neće dugo ni biti, ako onaj ko sa 100 projuri na zadnjoj kroz Grad (bilo gdje) ne završi u zatvoru... nego na Boninovu, ili ako ima sreće, na traumatologiji... Možda nam ovdje fali tema "crna kronika", pa da možda barem malo dozove neke pameti... PREVIŠE je poginulih!!!