Autor Tema: Akumulatorski kompresor za gume  (Posjeta: 1705 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline stalker

• *
  • Honda NC750XDG / SH 150
    • ABYSS diving & water sport center
Akumulatorski kompresor za gume
« u: 12 Lipnja 2022, 17:21:01 »
Ako niste nikad u vozačkoj karijeri doživjeli da vam se probuši guma onda ste ili veliki srećković ili se ne vozite.
Imao sam u životu nebrojeno situacija s gumidefektom na svakojakim vozilima pa me to naučilo da budem oprezan i pripravan na svakakve situacije.
Danas srećom ima tehnoloških rješenja za skoro sve probleme s gumama koji nas mogu zateći u putu. Od crva o sprejeva kojima brzo saniramo rupe od čavala i vijaka pa do pumpi za pumpanje guma.
Već ranije sam nabavio akumulatorsku pumpu za gume koju nosim s motorom kad idem na put i premda je vrlo dobra ipak je malo prevelika jer je veličine i oblika aku bušilice. Kako se tehnika razvija tako su i te pumpe postale sve manje i kompaktnije pa sam nakon Luka i ja kupio Xiaomi air copressor u domaćem mi.store web shopu.
Komoresor je tako malih dimenzija da za njega nije problem pronaći mjesta u prtljazi ili čak na samom motoru poput moje NC .
 Veliki digitalni display ima već pred definirane vrijednosti za pumpanje guma bicikla, motora, auta i lopti i naravno te se vrijednosti po želi mogu mijenjati i postaviti željene. Vrlo jednostavno se cijev kompresora navrće na ventil i pri tom nema ispuštanje zraka (kao na mom starijem modelu) a jednako tako ni kad nakon pumpanja odvajamo cijev s ventila. Pumpa dosta brzo s obzirom na dimenzije i kad dostigne zadanu vrijednost sam se zaustavi. Ja sam ga testirao na svojoj zadnjoj gumi i tu je  0,3 bara dopumpo za 15-20 sekundi. Za pumpanje prazne gume će mu trebat više minuta ali  u specifikacijama se navodi da je kapacitet pune baterije dovoljan za 45-minutni rad kompresora što bi značilo da bez problema može napumpati bilo koju gumu (ili više njih). Puni se standardnim punjačem i kabelom od mobitela (moj model ima micro USB type C konektor) a 10 kuna jeftiniji model ima standardni micro USB kakav koriste mobiteli starijih generacija. Cijena mu je 359 kn (stariji model 349 kn) pa  evo ideje čime da se počastite

Poslano sa mog M2102J20SG koristeći Tapatalk

http://www.renault-klub.hr
 -----------------------------

Bolje izgubiti tren u ¾ivotu nego ¾ivot u trenu!

Offline Luko

• *
  • ATAS, SH 150
Odg: Akumulatorski kompresor za gume
« Odgovori #1 u: 12 Lipnja 2022, 18:58:14 »
Za svaku preporuku

Poslano sa mog MAR-LX1A koristeći Tapatalk