Autor Tema: Berlin - 09.06 - 15.06  (Posjeta: 6844 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline vucko

• **
  • minja 636
Berlin - 09.06 - 15.06
« u: 13 Lipnja 2006, 17:24:34 »
Ljudi moji, evo uspio sam se docepat kompa, necu duljit jer sam covjeku upao u sobu na laptop... Dakle, krenuo iz Du prema Osijeku 09.06 i to nesto kasnije nego sam planirao jer sam se vracao s Babinog kuka uocio plasticare/forumase u DB2 i odlucio samo da se javim pa crta na put. Ali, naravno to mi nije poslo za rukom pa sam ostao s njima na duzem picu i cak se vratio po du moto majicu (i ostao duzan 60 kuna, vratit cu ti F6, nadam se da ti nisu velike kamate)...

Krenuo oko 14:30, zaustavio se oko Jablanice u predivnom krajoliku sa slojevitim stijenama, covjek jednostavno ne moze tuda proci a to ne slikati... Tu sam sreo nekog lokalnog planinara koji mi je ponudio "toplu glavusu" (janjecu) da se okrijepim, legenda  :mrgreen:

Prosao sam kroz Sarajevo (Emire, sorry kasnio sam, nisam nekako htio po mraku voziti po sjeveroistocnoj Bosni) ali sam malo pozurio i stigao do OS preko Bosanskog Samca.

Iz Osijeka smo frend i ja krenuli ujutro pod punon kisnom opremom, ukljucujuci i navlake za cizme, nije propustilo niti kapi, a imali smo preko 200 km kise, kroz cijelu HR i pola Madjarske i onda jos kroz dio Slovacke. Na pumpi u Madji srecemo madjarske bikere... Napominjem da frend iz Osijeka vozi moj stari XT i drzi konstantnih 140 kmh po autoputu!

Stali smo u Bratislavi i svratili na pivu na jedan od mnogobrojnih privezanih brodova-hotela...  

Dosli smo kasnije i do Brna gdje smo nocili i naravno izasli vani i primijetili da na ulici nema mladjih od 20 godina, i zavrsili smo u nekom lokalnom underground disku, nazalost nemam slike odozdo...

Sutra ujutro krenuli za Prag i rucali u restoranu ispred super kluba Lavka u kojem sam visio svaki dan prije 5 godina na apsolventskom putovanju  :mrgreen:

Prosli smo dalje kroz Drezden i drezdensku sumu gdje svako 500m stoji par kurvi (jebiga, ne znam kako se to ljepse kaze :) koji plesu uz put, namjestaju grudnjake i zovu vas da stanete... tu sam iskoristio lijepu zavojitu cestu i vrhunski slozio par zavoja (ne bas ko na grobniku, ali bio je smajli na faci lagano  :mrgreen: )  ... kasnije sam uspio slikati i par slika na autoputu s vjetrenjacama u pozadini...

Stigli navecer konacno i u Berlin, slikali se pod TV tornjem visokim nekih 300tinjak metara.

Smjestili se kasnije kod koleginog frenda, super lik, pravi domacin, ugostio nas je vrhunski...  Ujutro se uputili u Berlin  gdje se SVE crvenobijeli od hrvatskih dresova a ulice odjekuju od hrvatskih pjesama... slikali se na fontani blizu TV tornja.

Bili smo naravno i ispred Reichstaga (smjesteni smo 1 stanicu S-bahnom odatle) gdje su napravili repliku berlinskog stadiona koja prima 10000 ljudi sa ogromnim video zidovima... ispred su napravljeni mini-tereni gdje se mogu igrati razne igre nabijanja lopte na ovaj ili onaj nacin, mjerenja brzine udarca lopte, itd...

Sinoc smo cak zavrsili na kocenrtu Miroslava Skora u karlovackom korneru, gdje idemo i danas gledati utakmicu. Do karlovackog kornera vode stope na crveno-bijele kvadratice sve od izlaska iz metroa... Cak nas je na koncertu snimila i ekipa Shpitze kako urlamo i ne znamo rijeci  :mrgreen:

I za kraj jedna sa novom majicom u kojoj se setam Berlinom...

Sreo sam samo jednog jedinog tipa iz grada kojeg znam onako iz dalekog vidjenja... uglavnom tko god me pita odakle sam i kak osam dosao, ljudi ne mogu vjerovati da sam stigao motorom iz Dubrovnika... doslovno se klanjaju i skidaju kapu  :mrgreen:

Inace, sutra idem u Louis giga-store gdje ima da spalim hrpu eura na nepotrebne stvari za sebe i za motor  :mrgreen:

Ponesto atmosfere mozete vidjeti na ovim slikama, jako tesko mi se bilo odluciti koje slike da stavim jer ih ima stvarno dosta... i plus hrpa klipica.... a ja sam stvarno limitiran s vremenom, ljudi me cekaju, idemo vani prvo do branderburskih vrata odgledat kao neku utakmicu (nemam pojma tko igra) i onda picimo za karlovacko korner... bit ce dobro kako god okrenes  :mrgreen:

U cetvrtak navecer su Peppersi, mi krecemo u petak ujutro opet za Brno, i onda se u subotu ujutro preko Beca i Graza spustamo za ZG, i onda ja u nedjelju ujutro krecem za DU, da bih odmah u nedjelju navecer letio za ZG (laptop mi u gradu ostao, moram po njega, ali ne skodi jos se malo provozati  :mrgreen:  )

Evo samo toliko za sada, nadam se da cu biti opsirniji kad se vratim, do tada, pozdrav i vozite polako (kao i inace).

------------------------------------------------------------------------
------ Berlin - 2. dio  - dodano  19.06.2006
------------------------------------------------------------------------

Evo vratih se, doduše jedva, jer u Mađarskoj mi je u subotu ponestalo zadnje gume po sredini, dobro se istrošila, pojavila se bijela vlakna, a s obzirom da u nedjelju nisam nikoga uspio naći da mi proda/zamijeni gumu u u ZG, odlučio sam krenuti za DU polako pa što bude (druga opcija je bila da odem na Grobnik i da tamo tražim gumu svoje širine ako ima (160) u manje lošem stanju od moje)... Hvala na savjetima svima s kojima sam se čuo na mob, a posebno hvala Linzi na angažmanu i nazivanju ljudi u subotu kasno navečer!

Emire, sreo sam u Makarskoj tipa sa Ducatijem 996 iz Sarajeva, odmah sam mu malo izreklamirao naš forum i rekao da ga posjećuju i Sarajlije, pa je rekao da zna za tebe... E da, i vidio sam u prolazu na njemačko-češkoj granici neke američke bikere, starija ekipa s Harleyima... da nisu to ovi tvoji što trebaju doć?

Nego, evo još par slika... prvo evo par navijačkih ispred branderburških vrata gdje su se utaborili Jamajkanci i svirali bubnjeve po cijele dane, ja sam im se čak i pridružio u
sviranju (čitaj: lupanju) na par minuta... Ukratko, htjeli su se slikati ali pod uvjetom da im se utoči još pive  :mrgreen:

Evo i slike s "Tropical Islanda" - to je ustvari bivši hangar u kojem su se nekad pravili zeppelini, kojeg je sada kupio neki Japanac i koji ga je preuredio u stilu tropskih otoka. Kompleks je fakat ogroman, imaju pravu džunglu unutra, ogromne količine vode u bazenčinama, jaccuzije, vodoskoke, restoran, kafiće, dućane, ulaz je 18 EUR, unutra se može ostati neograničeno puno vremena (mjesec dana tko hoće), može se doći sa šatorom i tamo čak i spavati, na ulazu se dobije magnetna kartica u obliku sata koja se nosi oko ruke i provlači svuda gdje se nešto uzme, bilo od pića, hrane, robe, vožnje balonom, tako da lovu ne treba nositi sa sobom. Taj sat ujedno otvara i vaš ormarić u svlačionici. Šteta jedino što nema bazena s umjetnim valovima... Nije sve to loše za pogledati, ali ipak, more uvijek pobjeđuje u utakmici s bazenom :mrgreen:   Postoji čak i neki balon za kojega vas zakače i koji vas digne skoro do plafona hangara odakle imate pogleda na cijeli kompleks...

A evo ih i par s koncerta... što reći, koncert odličan, atmosfera ludilo, ozvučenje za 5, ljudi PUNO, teško mi je za procijeniti, ali valjda negdje oko 10k ljudi, uostalom, pogledajte sami... metroi su nakon koncerta bili satima prepuni...

I još par slika s puta natrag... u tank mi inače staje 19 litara, a pogledajte koliko piše da sam utočio, čini se da sam išao na benzinske pare zadnih 100 metara :D

Frend ima na svom digitalcu još dobrih slika, ali eto to je to za sada...

A evo i malo statistike: ukupno sam prešao 3800km, prosječna potrošnja je bila oko 6 litara, autoputem smo vozili 120-140 kmh, s Kawasakijem sam uhvatio 220 kmh po kilometar-satu na blagoj nizbrdici na autoputu, a inače top speed ovog XTa sa slika je nevjerojatnih 160 km/h, aparat je radio danonoćno, ukupno sam snimio skoro 1Gb materijala, što slika, što filmića...

Na cijelom putu nismo imali problema, osim što se frendu od vibracija otkopčao spoj žica kod volana pa mu se motor odjednom ugasio nasred autoputa uz pucnjeve iz auspuha... zanimljivo je kako u tom trenutku padaju na pamet najparanoičnije ideje da je zaribao motor, pogotovo kad razina ulja pokazuje da je ispod minimuma.

Također je zanimljivo voziti po tzv. "kolotrazima" po kiši... one udubine koje su izgazili kamioni se napune vodom i jako je "veselo" tuda proći motorom... još je zanimljivije kada se trudeći da izbjegnete ta ulegnuća ugledate iz drugog smjera kamion koji doslovno baca slap vode od 2 metra na vašu stranu i koji prođe kroz vas uz osjećaj kao da vas je zalio kanader...

E, čujem da sam sinoć bio u Shpitzi  :mrgreen: , šteta što nisu bili zainteresirani za priču o putu i motorima... bit će drugi put, srest ćemo se u Španjolskoj, Skandinaviji ili Grčkoj :) to je neki grubi plan za sljedećih par godina  :D

A evo za kraj i par osnovnih savjeta od mene koje sam naučio na vlastitom primjeru: kad idete na dulji put, 1) uvijek imajte dovoljno vode sa sobom, puno se tekućine gubi znojenjem a i nikad ne znate gdje možete zapeti pokraj puta, u kojoj pustari i na koliko dugo,  2) držite tank uvijek barem 1/3 pun, nemojte čekati da dođete do rezerve,  3) uvijek računajte da ćete prijeći više kilometara od planiranih (trošenje guma) i potrošiti više novaca od planiranih.

Offline aurellie

Berlin - 09.06 - 15.06
« Odgovori #1 u: 13 Lipnja 2006, 17:29:04 »
Kupi nam nesto  :D

Bravo care svaka cast, nadam se da c bit dobra zabava i do kraja putovnja  :D

The machine spirit is with me!

Offline Dado

• *
  • Africa Twin Adv Sports, Vespa PX, Vespa VL1 1955
    • http://www.du-moto.com
Berlin - 09.06 - 15.06
« Odgovori #2 u: 13 Lipnja 2006, 17:41:14 »
:notworthy:  :notworthy:  :notworthy:
Vučko legendo... trebo si malo sporije kroz tu Drezdensku šumu  :mrgreen:

7H3 M345UR3 0F 1N73LL163NC3 15 7H3 481L17Y 70 CH4N63

Berlin - 09.06 - 15.06
« Odgovori #3 u: 14 Lipnja 2006, 00:15:40 »
odlično :) :thumbsup:  :notworthy:  :cool2:

Berlin - 09.06 - 15.06
« Odgovori #4 u: 14 Lipnja 2006, 02:08:30 »
vucko kralju :thumbsup: odlicno  :mrgreen:  :mrgreen:

a i prijatelj ti sa XTom  :notworthy:  stvarno legenda
Bog i Hrvati

Berlin - 09.06 - 15.06
« Odgovori #5 u: 14 Lipnja 2006, 13:37:31 »
He he jesi legenda,.....nego koliku prikolicu vozite tamo,u Louis-a...mmmmm

Svaka cast,i imaju ti se zasto klanjat,uzivaj i sretno nam se vrati!!!
...

Berlin - 09.06 - 15.06
« Odgovori #6 u: 15 Lipnja 2006, 07:58:02 »
Uh, odlicno... 8)

Offline emirharley

• Harley-Davidson Road King Classic FLHRCI
    • http://www.facebook.com/pages/The-First-Sarajevo-Harley-Davidson-Club/121702474647007 http://www.facebook.com/media/set/?set=a.163078797061414.27691.100000778847200&type=3&l=daf8484f07
Berlin - 09.06 - 15.06
« Odgovori #7 u: 15 Lipnja 2006, 09:02:24 »
Nemam komentara, osim svaka ti cast, zaista junacki...... :D

Offline teo

Berlin - 09.06 - 15.06
« Odgovori #8 u: 15 Lipnja 2006, 09:31:22 »
Svaka cast tebi tvom prijatelju. Legende ste!

Offline f6

Berlin - 09.06 - 15.06
« Odgovori #9 u: 15 Lipnja 2006, 13:56:05 »
E, Vučko legendo, svaka ti čast. Pravi đir si odvezao. Avantura, to je zadovoljstvo. :thumbsup:  :notworthy:
pozdrav moto Foruma¹ima-ma gdje bili

Offline Ana

Berlin - 09.06 - 15.06
« Odgovori #10 u: 16 Lipnja 2006, 08:42:21 »
Vučko, BOG si!!!  :wink:

Berlin - 09.06 - 15.06
« Odgovori #11 u: 17 Lipnja 2006, 08:17:10 »
Vučko svaka ti čast...šteta što se nisi mogao duže zadržat u Osijeku.....ako te put opet nanese kroz Slavoniju javi se.....pozdrav.....

Berlin - 09.06 - 15.06
« Odgovori #12 u: 17 Lipnja 2006, 10:30:20 »
nema sto...pravi si nomad :biker:  :biker:  :biker:
mcho racing company

Offline ntR

Berlin - 09.06 - 15.06
« Odgovori #13 u: 18 Lipnja 2006, 00:43:34 »
Vucko care  :D
ust remember..Where you've spent your time. Can't respect all the tears you have cried. Just remembe

Offline vucko

• **
  • minja 636
Berlin - 09.06 - 15.06
« Odgovori #14 u: 20 Lipnja 2006, 00:40:45 »
Evo, nadopunio sam malo prvi post sa slikama...

Hvala svima komentarima :oops:

Pozdrav!