Autor Tema: Kamera na vrh kacige  (Posjeta: 3260 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Kamera na vrh kacige
« u: 14 Veljače 2016, 20:21:53 »
Ima li ko kameru na vrh kacige ?

Sad mi je nosac na rezervaru ali se dosta lose vidi jer kamera gleda kroz haber i nije bas dinamicno...

Stavio bi je na vrh kacige ali nemam pojma sta ce se dogadat s kacigom kad ga stisnem malo,hoce li trest,lomit vrat itd ?  :misli:

Cini mi se svakako bolje na vrh nego na bandu,ima neke logike...

A i ako bi neki admin/mod mogo prebacit temu u "opcenito", neznam kako sam je ovdje uvalio...
Bolje bit malo lud nego malo pametan...

Odg: Kamera na vrh kacige
« Odgovori #1 u: 14 Veljače 2016, 23:20:44 »
ja sam je stavio na vrh kacige i super je. Ne osjeti se uopce da je gori.
A dobro je jer gdje god okrenes glavu kamera hita.
Tako kad doma gledas gdje si sve proso vidis i sto nisi vidio na putu  :cool2:
:)

« Odgovori #2 u: 14 Veljače 2016, 23:24:07 »
ja sam je stavio na vrh kacige i super je. Ne osjeti se uopce da je gori.
A dobro je jer gdje god okrenes glavu kamera hita.
Tako kad doma gledas gdje si sve proso vidis i sto nisi vidio na putu  :cool2:

Zato je i prebacivam na kacigu,na rezervaru ispadnu predosadne snimke :thumbsdown:
Jedino me bilo strah da mi ne trese glavu zbog vjetra ili neznam sto...

Nista,zaljepit cu je onda gore...ljepilo bi trebalo izdrzat  ? original je onaj patch (ili kako se vec zove),para mi se da dobro zaljepi on...

Offline stalker

• *
  • Honda NC750XDG / SH 150
    • ABYSS diving & water sport center
« Odgovori #3 u: 15 Veljače 2016, 11:57:13 »
nekako mi je neobično gledat snimke s kacige kad ideš ravno a gledaš (i snimaš scene s bande) jer djeluje dezorjenitirajuće  :paranoid:
http://www.renault-klub.hr
 -----------------------------

Bolje izgubiti tren u ¾ivotu nego ¾ivot u trenu!

« Odgovori #4 u: 15 Veljače 2016, 12:11:01 »
nekako mi je neobično gledat snimke s kacige kad ideš ravno a gledaš (i snimaš scene s bande) jer djeluje dezorjenitirajuće  :paranoid:

Da,istina...ali kad je kamera fiksna na motoru onda je isto vozio ili bio na parkingu, nemoze docarat nista sto se dogada oko tebe,barem se meni tako cini... I uopce mi se neda snimat ovako,zadnji put sam je montiro na mrazovima  :nea:

« Odgovori #5 u: 15 Veljače 2016, 13:42:08 »
Hm, meni se najviše sviđa pogled kada je sa strane kacige i da se kap vidi vizir i motor, realniju sliku daje i osjećaj vožnje je puno lijepsi.

Onako samo na vrhu kacige mi je baš bez veze, pogledaj malo ove motovlogere.
"Koliko god ga tresao, jedna kap ti uvijek ostane za gaæe..."

« Odgovori #6 u: 15 Veljače 2016, 13:46:58 »
Hm, meni se najviše sviđa pogled kada je sa strane kacige i da se kap vidi vizir i motor, realniju sliku daje i osjećaj vožnje je puno lijepsi.

Onako samo na vrhu kacige mi je baš bez veze, pogledaj malo ove motovlogere.

Zasto mislis da se ne moze s vrha kacige vidit dio kacige i dio motora ?  :misli: Pa sirokokutna je leca...

Probo sam, vidi se dio kacige (Stavio sam je malo nazad tako da mogu vise ili manje kacige uhvatit) a i da se vidi prednji kraj motora malo...  :thumbsup:

« Zadnja izmjena: 15 Veljače 2016, 17:42:57 od osigurac »

« Odgovori #7 u: 16 Veljače 2016, 17:51:53 »
Bilo bi fora montirat kameru nedje sa strane,da hvata zadnju rotu i ovjes,,i onda jedan djir do Stona,,jos kad bi se prikljucilo par motora pa prestizu tebe pa ti njih..
Press F1 to Start

« Odgovori #8 u: 16 Veljače 2016, 18:57:13 »
Bilo bi fora montirat kameru nedje sa strane,da hvata zadnju rotu i ovjes,,i onda jedan djir do Stona,,jos kad bi se prikljucilo par motora pa prestizu tebe pa ti njih..

Putevi su nam katastrofa,a ako je stavis dole onda "izbjegavas" zadnji amortizer i vibracije su nemoguce,nemozes uopce nista vidit koliko trese,imam ja nosac na repu,to je vise-manje ok pri normalnim brzinama ali ipak trese  :thumbsup:

Offline Rookie

• Z1000 / Piaggio X7 250 i.e./ Piaggio Energy mc1
« Odgovori #9 u: 26 Veljače 2016, 12:46:13 »

Imamo snimku al malo s daljnje lokacije od stona...
Snimano prvim Contour-om...

Sto se tice kamene na vrh kacige... rekoh i u drugoj temi... bezlično previsoko i čopavo ispada... Pri ulasku u zavoj nema onolikog naginjanja.... a okretanje glave nekad zna bit dosadno... + na vecim brzinama kamera (kockasti gopro) stvara lelujanje glave... pa je po tom pitanju Contour bolji... a koriste ga i us vojska koliko sam vidio jer je dizajnom jednostavan za ugradnju tj nestrši vele...
-AKO NEZNAS PSOVAT,KUPI TOMOS-a*  
 :peace:  (èita se ruki)

« Odgovori #10 u: 15 Ožujka 2016, 18:30:40 »
s kamerom na kacigi snimci super ispadnu, al opet ovisno koja kamera...
s go pro 3 black edition kad mi prešao 120 km/h zbog veličine kamere, strašno je opterećenje na vrat.... satra kaciga to je strašno...
onda sam prodao 3 i kupio 4 session(onu malu) i promjena je drastična.
inače češće na motoru koristim kameru okrenutu prema unatrag ;)
Ovako to izgleda :

imam i jednu s kacige snimku, al je s kartinga od neki dan, s motora nemam ;)

Kamera na vrh kacige
« Odgovori #11 u: 16 Ožujka 2016, 11:06:31 »
Ja vise neznam sto cu, potrosio sam sve one jastucice ljepljive ili kako se vec zovu, probo sam na tank ali mi je vizir zatamljen pa je to li la vidljivost, na repu mi je i sad zaljepljen nosac ali tu inace i ne stavljam, i taj jedan na kacigi,ali sto je vec neko reko, nije mi ni to to,dosta je visoko... Da je nekako na prednji blatobran ili iz vanka na vizir zaljepit...neznam,kad dodu ljepila ona pa cu probat konbinirat nesto drugo...

Svakako mi polozaj snimanja kroz vizir najvise pase ali ne mislim davat pare za drugi...

« Odgovori #12 u: 16 Ožujka 2016, 14:04:07 »
Imaš li "suction cup"? Možda ti je to rješenje za pronalazak (tebi) idealne pozicije.  :think:
A tough category, but the cream that is the BMW K1600GTL has remained at the top of this CW class for an impressive four years. (Cycle World)

« Odgovori #13 u: 16 Ožujka 2016, 15:21:41 »
Aha,vakum šema ko na autu...

Nisam dobio sa kamerom ali super ideja, pitanje je bili to drzalo za plastike,posto mi nekad i gps zna ispast sa stakla na autu...

Svakako to nebi trebalo bit skupo,uzet pa vidit..

« Odgovori #14 u: 16 Ožujka 2016, 20:56:46 »
Drži na plastici, provjereno.
A tough category, but the cream that is the BMW K1600GTL has remained at the top of this CW class for an impressive four years. (Cycle World)