U subotu ujutro stiže Aco i spremni smo za obilazak nacionalnog parka. Skoro. Ministar se vraća sa parkinga sa veselom viješću da mi je zadnja guma malo prilegla. Šaraf. Nikakav problem za ministra koji bi u nekom boljem životu bio vulkanizer. U fotelji.
Gazda Zlatko nudi alat. Nema potrebe. Sve što ponudi ima u GS-u. "Imaš li ti aparat za autogeno u tome motoru", pita i odmahuje bojeći se odgovora
Za 10 min sve gotovo, spremni za pokret.

Zlatko nam je još dok smo se dogovarali oko smještaja ponudio da će nas provesti okolo kroz nacionalni park. Super. Nije da mi nismo povadili sve koordinate ali bolje ovako. Sami ćemo na Skradinski buk, a on će nam se pridružit nakon 2 sata pa idemo dalje.

Ministar je mislio i na doručak

Krećemo pomalo super uređenim stazama oko cijelog buka.

ništa nas ne smije iznenadit

Skradinski buk

Zamalo

Na info tabli čitamo da je hidroelektrana Krka bila druga na svijetu, puštena u pogon samo dva dana nakon Tesline na Nijagari

Tu je i muzej, stare kućice, kovačnica...

i kafana

Točno u dogovoreno vrijeme stiže Zlatko sa Crosstourerom.

Vodi nas u obilazak nekih 40-ak km prema Roškom slapu.

Prvo stajemo iznad kanjona čikole... nema kapi vode

pa gas na vidikovac Visovac

ajmo dalje na Roški slap

Malo nam je vrijeme pobjeglo pa smo odlučili ostatak ture odraditi sutra prije povratka. Svakako nam se neplanirano otvorilo slobodno nedjeljno jutro pa nema problema.
To ne znači da nemamo vremena za malo pršuta i sira, domaćeg vina, rakije... jer u blizini su stare mlinice i konoba

Malo smo se pripomogli i treba nazad prema Skradinu.
Kome se više sviđa

Spuštamo se u Skradin

Zlatko će probat GS-a, mi ćemo Crosstourera

Navečer opet roštilj, ministar u elementu, neki su nenadano dobili nasljedstvo pa nas časte večerom i onim pićem što hlapi

Opet se zalomilo do kasno, opet vrhunski ministarski roštilj, a morala se testirat i nova bukara.